Facebook Pixel Κράξιμο σε Αναστασίου για Μπαϊράμι
| 2015-01-18 11:15:00

Κράξιμο σε Αναστασίου για Μπαϊράμι

Κράξιμο σε Αναστασίου για Μπαϊράμι

Το σχόλιο του Τάσου Νικολογιάννη για την ισοπαλία του Παναθηναϊκού απέναντι στον Πανιώνιο. 

Πριν γράψω οτιδήποτε για το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης σας θυμίζω τι είχα γράψει μετά το ματς της Ξάνθης και την ήττα με 4-2. Είχα γράψει τότε:

"Αυτή η ομάδα που χτίζεται από το μηδέν από πέρυσι δεν είναι έτοιμη να κάνει ακόμα πρωταθλητισμό. Έχει ένα ταβάνι, που δεν μπορεί να το ξεπεράσει αν δεν ενισχυθεί. Μπορεί η ομάδα να είναι κοντά στην κορυφή, αλλά δεν είναι τυχαίο, πως όταν πάει να πάρει ένα κρίσιμο ματς που θα της δώσει ώθηση για να πλησιάσει την κορυφή συνήθως δεν τα καταφέρνει. Αυτή είναι η αλήθεια, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι συν το ότι για να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα και να το πάρεις στο τέλος θα πρέπει να αλλάξει και η κατάσταση σε ΕΠΟ, ΚΕΔ, όπου το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο και όλοι… μένουν στη θέση τους".

Ό,τι έλεγα τότε λέω και τώρα λίγη ώρα μετά το 1-1 με τον Πανιώνιο. Αυτή η ομάδα δεν είναι ώριμη, έτοιμη από πλευράς ποιότητας και κυρίως προσωπικότητας και εμπειρίας να πάρει το πρωτάθλημα. Εκτός από το τελευταίο κομμάτι, που έγραψα για ΚΕΔ, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα διαιτητές και… συμμορία υπάρχει και κάτι άλλο βασικό. Υπάρχουν παίκτες, που εξελίσσονται μεν, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμοι για την πίεση του πρωταθλητισμού, υπάρχουν παίκτες, που δεν κάνουν και το καλοκαίρι θα φύγουν(και θα πρέπει να αντικατασταθούν με έτοιμους παίκτες αποφεύγοντας διοίκηση και υπεύθυνοι τα λάθη του προηγούμενου καλοκαιριού) και υπάρχει ένας προπονητής, που είναι νέος, έχει φλόγα, φιλοδοξίες, αλλά επίσης δεν έχει την εμπειρία του πρωταθλητισμού και έτσι κάνει λάθη που στοιχίζουν στην ομάδα. Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, δεν είμαι στους πολλούς που πιστεύουν απόψε, ότι χάθηκε το πρωτάθλημα στη Νέα Σμύρνη. Διότι πολύ απλά δεν πιστεύω, ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, συν το ότι εξακολουθώ και πιστεύω -και φαίνεται νομίζω- ότι και να έχεις ομάδα, για να πάρεις πρωτάθλημα είναι απίθανο να σε αφήσει το… σύστημα.

Πάμε, λοιπόν, στο ματς της Νέας Σμύρνης. Η νίκη δεν χάθηκε για μένα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στο πρώτο. Εκεί, που ο Αναστασίου έβαλε μία 11αδα με τον Μπαϊράμι πάλι, που για άλλη μία φορά ήταν εξαφανισμένος από το γήπεδο. Εμφανίστηκε μόνο σε μία πάσα στον Μπέργκ, που έχασε το γκολ και αυτό ήταν όλο. Ο Αναστασίου είπε μετά το ματς ότι βλέπει τις προπονήσεις και αυτός ξέρει τους παίκτες και τι μπορούν να κάνουν. Το σέβομαι αυτό, που λέει, αλλά το σίγουρο είναι, ότι ο συγκεκριμένος παίκτης, όποτε τον έχει βάλει μέσα 9 στις 10 τον έχει εκθέσει. Επίσης στο πρώτο ημίχρονο με εξαίρεση δύο-τρεις δεν είδα παίκτες, που να γυαλίζει το μάτι τους. Δεν είδα παίκτες, που να μπαίνουν στο γήπεδο σαν ταλιμπάν, για να πάρουν το ματς και να συνεχίσουν ένα σερί, που θα τους άφηνε σχετικά κοντά στην κορυφή. Επί της ουσίας χάθηκε ένα ημίχρονο και η ομάδα δέχθηκε και ένα γκολ με ένα σουτ πολύ ωραίο από τον Μπουμάλ, που εκμεταλλεύτηκε τον κενό χώρο που του έδωσε ο Μπαϊράμι, που γύρισε την πλάτη ….Με λίγα λόγια ο Αναστασίου είπε, ότι πάει η ομάδα για πόλεμο στη Νέα Σμύρνη, αλλά κάτι τέτοιο στο πρώτο μέρος δεν το είδα, και όταν πας για πόλεμο δεν βάζεις τον Μπαϊράμι… Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε τον Παναθηναϊκό, που θα έπρεπε να δούμε από το πρώτο. Με το 1-0 σε βάρος του ο Αναστασίου διόρθωσε το λάθος με τον Μπαϊράμι, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Καρέλη, ο οποίος αν μη τι άλλο, έτρεξε, πρέσαρε, μπορεί να έχασε ευκαιρία αλλά το πάλεψε. Με την είσοδο δε και του Δώνη και του Κλωναρίδη ο Παναθηναϊκός έφθασε στην ισοφάριση και θα μπορούσε να κάνει την πλήρη ανατροπή και να πάρει το τρίποντο αν έβαζε γκολ μία από τις επτά κλασικές ευκαιρίες. Όπως θα μπορούσε και να φύγει ηττημένος από το γήπεδο αν έμπαινε το πέναλτι-φάντασμα που έδωσε αυτό το εργαλείο που λέγεται Μάνταλος. Του χάλασε τα… σχέδια, όμως, ο Στιλ με την εκπληκτική απόκρουση, που έκανε νικώντας τον Κολοβό.

Και πάμε στον Μάνταλο. Στο 2 και στο 13 έχει χαρίσει δύο κίτρινες στον Μητρόπουλο, που θα έπρεπε να είχε αποβληθεί. Για σκληρά μαρκαρίσματα πάνω σε Πέτριτς και Πράνιτς. Το πρώτο κανονικά ήταν για απευθείας κόκκινη. Και ο Μάνταλος τον άφησε τον Μητρόπουλο μέχρι τέλος στο παιχνίδι χωρίς να του δείξει ούτε μία κίτρινη. Το πέναλτι που έδωσε ήταν κίτρινη κάρτα στον Γιάννου για θέατρο, αφού ο Σίλντεφελντ έδιωξε την μπάλα καθαρά και ο Γιάννου βούτηξε… Στο 37 αμυντικός του Πανιωνίου όπως δείχνει και το ριπλέι τραβάει καθαρά την φανέλα του Μπέργκ εντός περιοχής, το πέναλτι είναι καθαρό, αλλά ο Μάνταλος κατάπιε την σφυρίχτρα. Σιγά μην το σφύριζε και αυτό δεν αφορά τον Πανιώνιο, ελπίζω να το καταλαβαίνετε. Απλά λέω, όλες αυτές τις φάσεις αν τις είχε ο Πανιώνιος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό μπορείτε να καταλάβετε πόσο αντίθετα θα σφύριζε ο Μάνταλος.

ΥΓ: Μέσα σε όλα πρέπει να πω, ότι να δω τον Ζέκα δεξί μπακ το είχα στο μυαλό μου σαν μία καλή ιδέα με το πρόβλημα που υπάρχει από εκεί. Και πιστεύω, ότι σαν σκέψη είναι σωστή. Διότι και γρήγορος είναι ο Ζέκα και σέντρες μπορεί να περάσει από εκεί. Άρα σε αυτό δίνω πόντο στον Αναστασίου, που το έκανε.

ΥΓ2: Άλλο κάνει λάθη ένας προπονητής και άλλο αν περιμένεις η ομάδα να έχει καλύτερα αποτελέσματα με άλλον προπονητή. Εγώ θεωρώ, ότι η ομάδα δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα με άλλον προπονητή και ότι ο Αναστασίου έχει εξελίξει, έχει βελτιώσει αυτή την ομάδα. Με τα λάθη του με τις εμμονές του αν θέλετε, αλλά ο Παναθηναϊκός στα περισσότερα ματς παίζει ορθολογικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται, όμως, όπως έγραψα και 3-4 προσωπικότητες παικτών ακόμα για να προσθέσουν ποιότητα και εμπειρία, για να πεις ότι κάνεις πρωταθλητισμό. Και αυτό πρέπει να γίνει το καλοκαίρι. Δεν είναι τυχαίο και συμπτωματικό, ότι η ομάδα σε τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια με Ξάνθη, Αστέρα, Γιάννενα, Πανιώνιο δεν κέρδισε. Ναι μεν έκανε λάθη και ο Αναστασίου, αλλά είναι και θέμα παικτών, θέμα προσωπικότητας να πουν μπαίνουμε μέσα, κερδίζουμε και δεν αφήνουμε τον αντίπαλο να πάρει ανάσα. Και αυτό αυτή την στιγμή το έχουν λίγοι παίκτες στην ομάδα…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags