Facebook Pixel Ξανά ντροπή, αλλά και πράσινη ψυχή!
| 2015-02-23 22:15:00

Ξανά ντροπή, αλλά και πράσινη ψυχή!

Ξανά ντροπή, αλλά και πράσινη ψυχή!

Ο Στέφανος Σγούρδας, ο προπονητής του Αγαπούλα, σχολιάζει στο sportdog το ντέρμπι και μοιράζει… Όσκαρ. Ποιοι ήταν οι κορυφαίοι, ποιοι οι γκαφατζήδες και η γλυκόπικρη γεύση.

Μεγάλη νίκη ενός ψυχωμένου Παναθηναικού απέναντι στον Ολυμπιακό, η οποία τον βάζει πλέον για τα καλά στο κόλπο της κατάκτησης του τίτλου μετά από χρόνια.

Ήταν ένα παιχνίδι που ξεκίνησε κάτω από ελληνικές συνθήκες που για άλλη μία φορά ντροπιάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναικός με το γνώριμο στα τελευταία του παιχνίδια 4-4-2 με ρόμβο ήλεγξε το κέντρο του αγώνα, αφού προς μεγάλη έκπληξη όλων μας, ο Περειρα άφησε εκτός τον Τσορι Ντομίνγκεζ και προτίμησε σύστημα με 2 ανασταλτικά χάφ πράγμα που χάλασε το δημιουργικό κομμάτι του Ολυμπιακού. Ίσως η σκέψη του ήταν να βοηθήσει το γκαφατζίδικο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας Σιόβα-Σαντάνα αλλά παρόλα αυτά η άμυνα του Ολυμπιακού από μόνη της δημιουργούσε προβλήματα.

Ο Αναστασίου έχοντας προετοιμάσει πολύ καλά όπως φάνηκε την ομάδα του δέν ανοίχτηκε αμέσως και κρατώντας τα μπάκ πίσω πρόσθεσε σιγουριά στην άμυνα του. Στο 2ο ημίχρονο ανέβασε περισσότερες φορές τα μπάκ με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ρήγματα από τα πλάγια, από όπου ήρθαν επιτέλους οι ευκαιρίες και το πρώτο γκόλ. Άσχετα εάν ήταν αυτογκόλ, η δομή της επίθεσης ήταν εξαιρετική. Επίσης ήταν εξαιρετικό το timing του γκόλ εξαιτίας της μεγάλης ευκαιρίας που είχε χάσει ο Ντουρμάζ στην ακριβώς προηγούμενη φάση. Ίσως ήταν η μοναδική φορά που η άμυνα του Παναθηναικού πελαγοδρόμησε αφού δέν είχε γυρίσει ο Τριανταφυλλόπουλος από προώθησή του και ο Λαγός δέν μπόρεσε να κάνει φάουλ για να ανακόψει την επίθεση του Ολυμπιακού φοβούμενος την 2η κίτρινη.

Οι του κέντρου του Παναθηναικού παίζοντας πολύ πιεστικά κατάφεραν να αναγκάσουν τους αντιπάλους να κάνουν συχνά γεμισματα με αποδέκτες τους επιθετικούς, αλλά όλες οι μεγάλες μπάλες ήταν βούτυρο στο ψωμί των Ταυλαρίδη-Σίντελφελντ που έκοβαν με χαρακτηριστική ευκολία.

¨Οσο περνούσε η ώρα μετά το 1-0 φαινόταν περισσότερο ότι θα σκοράρει και άλλο ένα τέρμα ο Παναθηναικός παρά να αντιδράσει ο Ολυμπιακός, όπως και έγινε, πάλι από λάθος της άμυνας και αποδέκτη τον Πέτριτς που δέν λάθεψε.
Το γκόλ του Τσόρι στις καθυστερήσεις από την δουλεμένη κομπίνα στο φάουλ αφήνει γλυκόπικρη γεύση στην ομάδα του Αναστασίου αφού χάνει σε περίπτωση ισοβαθμίας το πρωτάθλημα.

Πολλά συγχαρητήρια στο τεχνικό team του Παναθηναικού για την διαχείριση όλου του παιχνιδιού. Μεγάλο παιχνίδι από τον Ζέκα και τον Τριανταφυλλόπουλο που τα έχουν ακούσει πολλές φορές καθώς έσβησαν την αριστερή γραμμή των φιλοξενουμένων. Μεγάλο παιχνίδι και από Νάνο-σίντελφελντ και Ταυλαρίδη που ήταν απροσπέλαστοι.

Μεγάλη νίκη που δίνει σίγουρα άλλον αέρα στην ομάδα απέναντι στον Ολυμπιακό που δείχνει με την πλάτη στον τοίχο σε όλα τα μέτωπα (Κύπελλο -Γιουρόπα Λιγκ). Πιστεύω να συνεχιστεί η καλή εμφάνιση του Παναθηναϊκού και την επόμενη εβδομάδα, ώστε να μήν πάει στράφι αυτή η μεγάλη νίκη.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags