Ο Παναθηναϊκός δίνει απόψε στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο (20:30, NS1) έναν αγώνα "ζωής ή θανάτου", από την άποψη ότι ενδεχόμενη γκέλα θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τόσο την ομάδα, όσο -και κυρίως- τον Γιάννη Αναστασίου, όπως έχει αποκαλύψει ο SportDog.

Oι Πράσινοι είναι υποχρεωμένοι να περάσουν σήμερα από την Πλατεία για να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις και να κερδίσουν εκτός από τους βαθμούς της νίκης και ...ηρεμία ενόψει της συνέχειας.

Ωστόσο, για να το καταφέρουν αυτό θα πρέπει να πάνε και κόντρα σε μια ...τρομακτική σε βάρος τους παράδοση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια επί Αναστασίου στον πάγκο και αφορά τα αποτελέσματα της ομάδας μετά από τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Αυτή η ...κατάρα λέει ότι οι Πράσινοι τις δύο προηγούμενες σεζόν σε 11 παιχνίδια που έδωσαν με την επανέναρξη του πρωταθλήματος κέρδισαν μόνο τα 3(!), τα οποία ήταν όλα εντός έδρας και ούτε ένα εκτός!

Ο Παναθηναϊκός καλείται, δηλαδή, για πρώτη φορά, με τον Αναστασίου προπονητή, να κερδίσει μετά από διακοπή εκτός έδρας απόψε στην Πλατεία, απέναντι στον Πανιώνιο, αν θέλει να σπάσει αυτή την απίστευτα κακή παράδοση. Και προφανώς είναι θέμα και του προπονητή να παρουσιάσει μία έτοιμη για το "διπλό" ομάδα, καθώς τις προηγούμενες φορές δεν τα κατάφερε μετά από διακοπή.

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2013-2014, ο Παναθηναϊκός με την επανέναρξη του πρωταθλήματος κέρδισε μόνο τα Γιάννινα στη Λεωφόρο, ενώ έφερε ισοπαλία με τον Πλατανιά και έχασε από Πανθρακικό και Παναιτωλικό, ενώ τη σεζόν 2014-2015, σε επτά αγώνες κέρδισε μόνο τη Βέροια στη Λεωφόρο και τον ΠΑΟΚ εντός.

Σεζόν 2013-2014

Πλατανιάς-ΠΑΟ 1-1
ΠΑΟ-Πανθρακικός 1-2
ΠΑΟ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
Παναιτωλικός-ΠΑΟ 1-0

Σεζόν 2014-2015

Καλλονή-ΠΑΟ 1-0
ΠΑΟ-ΟΦΗ 1-2
ΠΑΟ-Βέροια 2-1
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟ 0-0
ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 4-3
ΠΑΣ-Αστέρας 2-2
Πανθρακικός-ΠΑΟ 2-1