Facebook Pixel H απόκρυφη αλήθεια του αρχιαπατεώνα Μπλάτερ
| 2015-10-10 10:15:00

H απόκρυφη αλήθεια του αρχιαπατεώνα Μπλάτερ

H απόκρυφη αλήθεια του αρχιαπατεώνα Μπλάτερ

«Είμαι καθαρός» δήλωσε ο επί σειρά ετών παμπόνηρος και ικανότατος πρόεδρος της FIFA, της παγκόσμιας συνομοσπονδίας του ποδοσφαίρου. 

Ο αρχιγάτος Γιόζεπ Μπλάτερ. Όλοι το ξέρουν ότι δεν είναι καθαρός. Ακόμα και οι δικοί του, οι υποστηρικτές του, όποιοι έχουν σε επίπεδο διαπλοκής συμφέροντα μ' αυτόν, τον Μπλάτερ, αρχικουμανταδόρο στις ποδοσφαιρικές μπίζνες. Στα ατελείωτα πακέτα που κυκλοφορούν στο εν λόγω μαγαζί, την FIFA.

Τι να έλεγε ο Ελβετός μάνατζερ, ο πλανητάρχης της μπάλλας, ότι είμαι βρώμικος. Θα πει ότι είναι ο Πάπας της ποδοσφαιρικής θρησκείας και υπηρετεί ταπεινά και ευλαβικά τον βασιληά των σπορ, το ποδόσφαιρο.

Η αλήθεια δεν βρίσκεται αν πράγματι είναι αλεπουδιάρης ο Μπλάτερ, ούτε αν είναι αθώα περιστερά. Άλλη είναι η αλήθεια. Η απόκρυφη αλήθεια.

Κατ' αρχήν. Ο Μπλάτερ δεν είναι ούτε υπηρέτης, ούτε μάνατζερ, ένας τεχνοκράτης όπως πρωτοεμφανίστηκε και ανέβασε το επιχειρηματικό γίγνεσθαι στο ποδόσφαιρο. Ο άνθρωπος είναι ο ορισμός του εξουσιαστή. Διαχειρίζεται, βέβαια, σα μάνατζερ τις εμπορικές δραστηριότητες του ποδοσφαίρου, αλλά το παίζει και πατριάρχης των φτωχών και αδυνάτων.

Μοιράζει λεφτά ο άνθρωπος. Σε χώρες υποανάπτυκτες ποδοσφαιρικά, χωρίς εγκαταστάσεις, χωρίς υποδομές, χωρίς στελέχη διοικητικά, προπονητικά. Και συντηρεί την εξουσία του, διότι ο πολιτισμός μας απαιτεί... δημοκρατία και μια ψήφο έχει η Ρωσία π.χ. και η Κίνα, η Αγγλία και η Γερμανία, μια ψήφο κάποιο Κωλοδιστάν, Μπουρδιστάν.

Τα ψωμιά του Μπλάτερ τελείωσαν. Η «συμφωνία» που έχει κάνει, για να μην τον χώσουν στο μπουντρούμι, μ' αυτά που έχουν βρει σε βάρος του, είναι να φύγει με «αξιοπρέπεια» τέλη Φεβρουαρίου 2016. Θα φύγει, όμως, χωρίς να πει την αλήθεια. Την απόκρυφη αλήθεια.

Ότι ναι μεν αυτός είναι ο πρωταγωνιστής της διαφθοράς, στα αλισβερίσια με τις πολυεθνικές και τους χορηγούς που χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο σα βαποράκι παγκόσμιας προβολής των προϊόντων τους. Από την άλλη, όμως, έτσι ακριβώς τον θέλει το διεθνές παραγοντικό κατεστημένο. Απατεώνα. Να βγάζει μαύρα λεφτά. Να σπρώχνει στους δικούς του μαύρα λεφτά. Και καθαρά λεφτά που θα τα διαχειρίζονται οι δικοί του άνθρωποι ο καθένας στις χώρες του.

Το σύστημα δεν γκρεμίζεται. Το σύστημα θα παίξει μπάλλα με τον επόμενο Μπλάτερ. Που για να συντηρηθεί στην κορυφή θα χρειαστεί να ικανοποιεί πυραμιδικά το δεύτερο και το τρίτο και το τέταρτο επίπεδο ομοσπονδιαρχών.

Κεραυνός κτύπησε τον κορυφαίο παγκόσμιο γκολτζή, διάβασε στον   apodytiriakias.gr 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags