Ο Τσίμιροτ κόστισε 1,2 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ακόμη δεν έχει προσφέρει το παραμικρό. Είναι δικαιολογημένος, καθώς τραυματίστηκε, αλλά είναι ο μόνος δικαιολογημένος, σε σχέση με άλλους τρεις ξένους αποκτηθέντες που ήδη κατέθεσαν αδύναμα διαπιστευτήρια.

Ο Λέοβατς αντιμετώπισε κι αυτός πρόβλημα τραυματισμού, αλλά έπαιξε σε αρκετά ματς και δεν έπεισε. Κόστισε 1,3 εκατομμύρια.

Ο Σάμπο κόστισε 700.000 ευρώ και ο Ολσεν 650.000. Και οι δύο έχουν απογοητεύσει τους πάντες με τις εμφανίσεις τους. Αμέσως – αμέσως βρήκαμε περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ που θεωρούνται πεταμένα, με μοναδική ελπίδα να πιάσουν τόπο τα χρήματα που επενδύθηκαν για τον Τσίμιροτ.

Από την άλλη, ερωτηματικό παραμένει αν θα αξιοποιηθεί αγωνιστικά η γενναία επένδυση για τον Μπερμπάτοφ, ερωτηματικό παραμένει αν ο Ζάιρο θα “βγάλει” τα λεφτά του και έτσι ο μόνος παίκτης, που, μέχρι στιγμής, δικαιολογεί το κόστος της απόκτησής του, είναι ο Ροντρίγκες. Οντως, λοιπόν, ξόδεψε πολλά ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ αλλά εισπράττει πολύ λίγα.

Προσωπικά, ποτέ δεν αμφέβαλα ότι ο Σαββίδης είναι αυστηρός κριτής της ομάδας. Μπορεί οι προπονητές και οι τεχνικοί διευθυντές να “ψήνονται” και να προσπαθούν να “ψήσουν” και τον κόσμο ότι η ομάδα είναι ανωτέρου επιπέδου, ο Σαββίδης, όμως, εδώ και 3,5 χρόνια, ξέρει ότι αυτό που βλέπει δεν είναι αυτό για το οποίο πλήρωσε. Ξέρει πολύ καλά ότι ποτέ, επί δικής του θητείας, ο ΠΑΟΚ δεν έγινε (ούτε και φέτος είναι) μια ομάδα ικανή να διεκδικήσει και να κατακτήσει τίτλους. Γι' αυτό, άλλωστε, σε κάθε μεταγραφική περίοδο δίνει το πρόσταγμα: “Προτείνετε καλούς παίκτες και εγώ εδώ είμαι για να τους πληρώσω”.

Μέχρι πότε, όμως, θα πληρώνει για λανθασμένες επιλογές; Μέχρι πότε θα ανέχεται τις αστοχίες και τις επιπολαιότητες των στενών συνεργατών του; Μέχρι πότε θα ανέχεται ακόμη και τον εξπέρ, υποτίθεται, Αρνεσεν, εάν τυχόν συνεχιστούν τα λάθη με την απόκτηση παικτών που δεν είναι καλύτεροι από τους υπάρχοντες; Πιστεύω ότι η υπομονή του, σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα αργήσει να εξαντληθεί.

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος θα έχει ενδιαφέρον για τους φίλους του ΠΑΟΚ. Είναι βέβαιο ότι θα γίνουν κινήσεις. Δεν ξέρω, ωστόσο, κατά πόσο είναι εύκολο να βρεθούν διαθέσιμοι ποιοτικοί παίκτες. Ετσι ή αλλιώς, πάντως, για να έχει ελπίδες ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το Κύπελλο και να κερδίσει την πρωτιά στα πλέι οφ πρέπει σίγουρα να ενισχυθεί στις τρεις θέσεις που είναι φανερό ότι “πονάει”. Του τερματοφύλακα, του στόπερ και του επιτελικού χαφ.

Πηγή: metrosport.gr