Facebook Pixel Μπ. Χριστόγλου: Οι μπαρούφες και ο Μπαρούφας
| 2015-12-22 22:40:00

Μπ. Χριστόγλου: Οι μπαρούφες και ο Μπαρούφας

Μπ. Χριστόγλου: Οι μπαρούφες και ο Μπαρούφας

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τα μεγάλα παραμύθια και ότι προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο...

Είναι ένα από τα αγαπημένα σπορ πολλών. Καριέρες έχουν στηθεί πάνω στη μανιέρα αυτή. Βλέπεις τα ματς του Ολυμπιακού και ψάχνεις να βρεις γωνία στο δεκάρικο. Να ξέρεις τι θα πεις, ποιο παραμύθι θα πουλήσεις. Επειδή βαρέθηκα, όμως, να λέω τα αυτονόητα και να απαντάω στην μπαρούφα του καθενός, ώρα να δώσουμε το μικρόφωνο σε αυτούς. Κι επειδή εδώ δεν είμαστε ούτε κανάλι ούτε ραδιόφωνο, αναγκαστικά απομαγνητοφώνησα όσα είπε για τις δύο φάσεις του Ολυμπιακού στη Μυτιλήνη ο Μπαρούφας στον ΣΚΑΪ. Διαβάστε για να καταλάβετε το πρόβλημά τους: «Εδώ, λοιπόν, το πρώτο πέναλτι που κερδίζει ο Ολυμπιακός. Στο σουτ του Φορτούνη θα δούμε ότι το χέρι είναι στην αφύσικη θέση, σωστά, λοιπόν, ο διαιτητής δίνει πέναλτι. Και βλέπουμε μετά τον παίκτη να προσπαθεί -αφού χτύπησε η μπάλα στο χέρι του- να προσπαθεί να το κρύψει. Ηταν ένα πέναλτι που σωστά δόθηκε από τον διαιτητή. Πάμε και στη φάση που σήκωσε κουβέντα. Κι εγώ πράγματι ψάχτηκα πολύ. Θα δούμε, λοιπόν, ότι ο τερματοφύλακας κάνει προσπάθεια να πιάσει την μπάλα, δεν τη βρίσκει, και ο Φορτούνης όπως περνά τον βρίσκει ο τερματοφύλακας με το στήθος στο δεξί του πόδι και δίνει ο διαιτητής -σωστά για μένα- το πέναλτι. Και με το χέρι τον βρίσκει ο Δαύκος τον Φορτούνη στο σορτσάκι, και στο πόδι με το στήθος. Η μπάλα μετά -αν δεν ανατραπεί ο παίκτης- θα είναι στην κατοχή του Φορτούνη, άρα σωστή ήταν και η κόκκινη κάρτα».

Αλήθεια τώρα, χρειάζεται να πει κανείς τίποτα παραπάνω; Αλλά λογικό είναι να την πατήσουν έτσι. Οταν θες να κάνεις το άσπρο μαύρο κάποια φορά θα εκτεθείς διότι δεν θα έχεις συνεννοηθεί σωστά. Γιατί για τις φάσεις στη Μυτιλήνη κάποιοι θέλησαν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Και απέτυχαν παταγωδώς. Αλλά τι άλλο μπορούν να πουν όταν κοιτούν με τα κιάλια εμπρός τους και δεν βλέπουν καν τη φανέλα του τελευταίου ΓΑΥΡΟΥ. Αϊντε, λοιπόν, και περαστικά σας…

Ατιμούτσικο, βγάζεις και γλωσσίτσα, ε;; Οχι μόνο σου ’φεξε και γλίτωσες πριμ-δώρο Χριστουγέννων, αλλά θα βάλεις, λέει, και πρόστιμο στους παίκτες σου για την κακή απόδοση. Πάλι, βρε, θα τη βγάλεις φθηνά την ανακαίνιση της Λεωφόρου; Σιγά μην τους βάλεις να βάψουν και τα κάγκελα για τιμωρία!!

Εχει πάρει πολλά πέναλτι ο Ολυμπιακός, ε; Εμ, ναι, βρε κακομοίρη και κακομοίρηδες οπαδοί, πώς να πάρετε πέναλτι όταν κάνετε μία τελική;;  

Σε άλλα νέα της ημέρας, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν ο Γιώργος Τζαβέλλας είναι καλά στην υγεία του, το πέσιμο δεν του άφησε κουσούρι και μας χαιρετάει.

Δουλειά και στις γιορτές!
Η ώρα της ξεκούρασης για παίκτες και προπονητή έφτασε και όλοι θέλουν να επιστρέψουν με γεμάτες μπαταρίες για να πέσουν με όρεξη στη δουλειά, ενόψει των προκλήσεων της νέας χρονιάς. Ομως οι υπόλοιποι συντελεστές του ποδοσφαιρικού τμήματος θα έχουν αρκετή δουλειά ακόμα και μέσα στις γιορτές. Ο Ιανουάριος απέχει μόνο λίγες ημέρες και τα μεταγραφικά θέματα του Ολυμπιακού είναι ανοικτά. Βλέπετε, ο Θρύλος έχει και μεταγραφικά θέματα να τον απασχολούν, σε αντίθεση με τους δευτερότριτους που δεν προτίθενται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, μπας και ενισχύσουν κάπως τις ομαδούλες τους. Αρκετοί ποδοσφαιριστές θα δοθούν δανεικοί, αφού δεν είναι στα πλάνα του Σίλβα και δεν υπάρχει λόγος να συνωστίζονται στο Ρέντη και να μην αγωνίζονται. Θα πάνε να πάρουν τα παιχνίδια τους και θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν καλύτεροι για να αγωνιστούν στον Ολυμπιακό. Επίσης πρέπει να θεωρείται σίγουρη και η αποχώρηση ποδοσφαιριστών της 18άδας, που για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν έπεισαν τον Πορτογάλο προπονητή. Σε αυτές τις θέσεις ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να ενισχυθεί.

Αν τελικά φύγει ο Ερνάνι, δύσκολα δεν θα πάρει εξτρέμ ο Ολυμπιακός. Επίσης στην επίθεση έχουμε σχεδόν σίγουρη την αποχώρηση του Πουλίδο και μπορεί να γυρίσει στη Σοσιεδάδ ο Φινμπόγκασον. Οπότε και εκεί πρέπει να θεωρείται δεδομένη η προσθήκη ενός, τουλάχιστον, παίκτη. Τώρα τι αξίας παίκτες θα είναι, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μην ξεχνάμε πως δεν είναι εύκολη η μεταγραφική αγορά του Ιανουαρίου, αλλά μπορεί να κρύβει και «διαμάντια». Ο Ολυμπιακός για «διαμάντια» θα ψάξει, αλλά δεν είναι δεδομένο πως θα τα αποκτήσει. Πάντως, παίκτες θα έρθουν στο Λιμάνι (και θα είναι επιλογές του Σίλβα) για να προστεθούν στο ήδη άρτιο ρόστερ του πρωταθλητή. Αλλωστε, στον Πειραιά ξέρουν πως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 22/12/2015) - gavros.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags