Facebook Pixel Μπλάτερ: "Τέλος το ποδόσφαιρο για μένα"
| 2015-12-23 17:46:00

Μπλάτερ: "Τέλος το ποδόσφαιρο για μένα"

Μπλάτερ: "Τέλος το ποδόσφαιρο για μένα"

O πρώην πλέον πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, δήλωσε στη "Wall Street Journal" οτι στα 79 του αποχωρεί οριστικά από το ποδόσφαιρο...

"Ολοκλήρωσα τη δουλειά μου στο ποδόσφαιρο. Έχασα την πίστη μου στον οργανισμό στις 27 Μαΐου, με την επέμβαση των δυνάμεων τάξης των Ηνωμένων Πολιτειών", σχολίασε για την έφοδο Ελβετών αστυνομικών κατόπιν παραγγελίας του υπουργείου δικαιοσύνης των ΗΠΑ στο ξενοδοχείο της Ζυρίχης όπου διέμεναν στελέχη της FIFA.

Για την ενοχή του από το Δικαστικό Επιμελητήριο της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA για χρηματισμό του Μισέλ Πλατινί το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, απάντησε πως "είναι ανοησίες" διότι "σύμφωνα με τον ελβετικό νόμο, το να τιμωρήσεις κάποιον με οκτώ χρόνια πρέπει να έχει διαπράξει είτε δολοφονία είτε ληστεία τράπεζας".

Εξάλλου, ο Ελβετός κατηγόρησε τους εκπροσώπους της αμερικανικής ηπείρου στη FIFA: "Νόμιζα ότι ήταν υπέροχοι άνθρωποι, αυτό γνώριζα. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς τώρα είναι κατηγορούμενοι, όχι καταδικασμένοι, αλλά κατηγορούμενοι, ή στη φυλακή. Είναι η φιλοσοφία της Νότιας και της Βόρειας Αμερικής στον τρόπο οργάνωσης του ποδοσφαίρου, αλλά δεν είναι ενέργειες της FIFA. Είναι πράξεις των συνομοσπονδιών, στις οποίες δεν είχαμε κανέναν έλεγχο".

Τέλος, είπε ότι "πέρασα 40 χρόνια στη FIFA. Δεν με πειράζει να μιλάω για το παρελθόν, επειδή το παρελθόν ήταν καλύτερο για μένα από το μέλλον".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags