Facebook Pixel Άρθρο για ΑΕΚ: Πήρε οξυγόνο απο τον φόρ-πύργο
| 2016-04-12 13:59:00

Άρθρο για ΑΕΚ: Πήρε οξυγόνο απο τον φόρ-πύργο

Άρθρο για ΑΕΚ: Πήρε οξυγόνο απο τον φόρ-πύργο

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον άνθρωπο που μπορεί να κάνει τη ζωή της ΑΕΚ εύκολη επιθετικά αρκεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα με το σύστημα που θα κάνει ωφέλιμη την παρουσία του. 

Η νίκη αυτή χρειαζόταν. Για την ακρίβεια η ΑΕΚ θα έμπαινε σε μεγάλη περιπέτειά εσωστρέφειας και γκρίνιας δίχως αυτό το τρίποντο. Το νέο καζο αποφεύχθηκε χάρη στο ένστικτο του σκόρερ που διαθέτει ο Τομας Πεκχαρτ με το πανέμορφο πρωτο τέρμα του, αλλά και με το δεύτερο που κλείδωσε τη νίκη. Το καλό του αριστερό πόδι του Μπαρμπόσα, πρόσφερε τις κατάλληλες προϋποθέσεις στον Τσέχο να παραβιάσει την εστία του Πανιωνίου. Σ' αυτούς τους δυο οφείλει η Ενωση την επικράτηση της κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες.

Ο Πογέτ αποφάσισε να πάει στην επιλογή του σχηματισμού με το οποίο η ομάδα δούλεψε όσο ήταν προπονητής ο Τραϊανός Δέλλας, τουλάχιστον όταν η ΑΕΚ βρισκόταν στην επίθεση. Με τον Μπουονανοτε να παίζει ελεύθερος και τους Μάνταλο και Βάργκας στα άκρα. Η Ενωση δημιούργησε τρείς εξαιρετικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίωρο, πράγμα που είχε να κάνει καιρό.Απο την άλλη μεριά υπήρχε ενα σαφές πρόβλημα που αφορα τον αρχικό σχεδιασμό της ομάδας. Πέρα απο τον Μπαρμπόσα η ΑΕΚ δεν διαθέτει στο ρόστερ της άλλον εξτρέμ. Επιπλέον αυτό το σύστημα, δηλαδή το 4-2-3-1 προϋποθέτει την παρουσία ενός κανονικού φορ περιοχής. Αυτή τη στιγμη στην Ενωση κανονικός φορ είναι μόνον ο Τσέχος.

Μόλις μπήκαν οι δυο παίκτες που δεν ειχε η ΑΕΚ μέχρι εκείνη τη στιγμη στην ενδεκάδα της, όλα έγιναν πιο απλά. Ακόμα κι αν η ΑΕΚ αγωνιζόταν εκείνη με δέκα έμοιαζε πολύ πιο απειλητική από τον αντίπαλο της με παίκτη λιγότερο. Ή εξέλιξη του ματς με τον Πανιώνιο, όπως και η επιλογή του Πογέτ να διαλέξει κάτι διαφορετικό σε σχηματισμό οδηγεί στο συμπέρασμα πως και ο ίδιος έχει κατανοήσει πως δεν μπορεί όλα να αρχίζουν και να τελειώνουν στο 4-3-3.

Η ΑΕΚ κέρδισε εναν σκόρερ στο χθεσινο ματς.Οφείλει η τεχνική ηγεσία να βρει τον κατάλληλο τρόπο για το μίνι πρωτάθλημα των πλέι-οφ να βρει τον κατάλληλο τρόπο για ν' αξιοποιήσει τα επιθετικά της όπλα. Ο Τομας Πεκχαρτ είναι ένα δυνατό χαρτί για μία ομάδα που σε μεγάλο διάστημα της σεζόν υποφέρει από έλλειψη ενός παίκτη που θα έχει το εύκολο γκολ. Με τον Κετσέ θα θυμάστε πως είχαμε επισημάνει πώς ο Πεκχαρτ ακόμα και για το μικρό διάστημα που υπήρχε μπροστά μας απο την ώρα που αποκτήθηκε θα μπορούσε να βγάλει 8-10 γκόλ. Αν τροφοδοτηθεί και αξιοποιηθεί κατάλληλα και πάρει τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής αυτά τα γκολ μπορεί να τρα βγάλει. Αν το πράξει η ΑΕΚ θα έχει καλές πιθανότητες ή τουλάχιστον περισσότερες απ'οσες μέχρι τώρα να καταφέρει τους στόχους της.

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags