Facebook Pixel Ανάλυση Νικολακόπουλου για Σίλβα: Μπήκε σε ένα τριπάκι, στο οποίο δεν έπρεπε να μπει...
| 2016-06-26 18:06:00

Ανάλυση Νικολακόπουλου για Σίλβα: Μπήκε σε ένα τριπάκι, στο οποίο δεν έπρεπε να μπει...

Ανάλυση Νικολακόπουλου για Σίλβα: Μπήκε σε ένα τριπάκι, στο οποίο δεν έπρεπε να μπει...

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του τα...βήματα του Μάρκο Σίλβα, που έφτασαν ως την αποχώρησή του.

Ο Μάρκο Σίλβα είναι ένας προπονητής, που μέχρι τώρα στην καριέρα του ήταν μαθημένος να κάνει βήματα μπροστά. Ποτέ πίσω. Κάθε χρόνο, έκανε και κάτι παραπάνω για την καριέρα του. Πλούτιζε το βιογραφικό του.

Τα έχω ξαναγράψει: την Εστορίλ την ανέβασε από τη Β’ κατηγορία, την κράτησε στην Α΄και μετά την έβγαλε και στην Ευρώπη. Με την Σπόρτινγκ πήρε το πρώτο του τρόπαιο, το Κύπελλο κι έπαιξε για πρώτη φορά Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον Ολυμπιακό πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα κι έφτασε μία ανάσα από την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετά στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Μάρκο ήθελε και για τη νέα σεζόν ένα βήμα παραπάνω. Προφανώς, το βήμα αυτό ήταν για τον ίδιο να πάει στην Πόρτο και να πάρει το πρωτάθλημα Πορτογαλίας…Η δέσμευσή του, όμως, με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό κι η άρνηση του Ολυμπιακού να σπάσει το συμβόλαιο μαζί του, τον χάλασε, αφού του έκοψε τον δρόμο προς το Ο΄Πόρτο.

Τώρα, με τον Ολυμπιακό, τι βήμα παραπάνω θα μπορούσε να κάνει; Να ξαναπάρει το πρωτάθλημα; Μα το πήρε, σε μία ομάδα που το παίρνει έξι χρόνια συνέχεια. Με τι τρόπο, καλύτερο; 28 νίκες στα 30 ματς έκανε!!!

Άρα, το παραπάνω βήμα θα μπορούσε να είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Μία πρόκριση στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που κι ο ίδιος ο Μάρκο ξέρει πόσο δύσκολο είναι σε τέτοιο επίπεδο, αφού το δοκίμασε να το πετύχει, χωρίς επιτυχία, και με την Σπόρτινγκ το 2014 και με τον Ολυμπιακό το 2015…

Πρώτα απ΄όλα, όμως, ο Πορτογάλος είχε να ξεπεράσει ένα καθόλου μικρό εμπόδιο: να περάσει δύο προκριματικούς γύρους. Μία διαδικασία πρωτόγνωρη για τον ίδιο. Διότι, ο Μάρκο είχε την τύχη και με την Σπόρτινγκ και με τον Ολυμπιακό να παίξει χωρίς προκριματικά στους ομίλους. Την Σπόρτινγκ την έβγαλε απευθείας στους ομίλους ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, ως δευτεραθλήτρια Πορτογαλίας το 2014 και τον Ολυμπιακό τον έβαλε απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Βίτορ Περέϊρα, ως πρωταθλητή Ελλάδας το 2015…

Και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι παίξε γέλασε. Δεν είναι προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ, τότε που ο Μάρκο είχε αντιμετωπίσει με την Εστορίλ, το καλοκαίρι του 2013, την Χάποελ Ραμάτ Γκαν και την Πάσινγκ Λασκ…Άσε που μπορεί να σου αφήσουν κουσούρι για όλη την χρονιά. Να προετοιμαστείς ώστε να είσαι πανέτοιμος τέλη Ιουλίου με τέλη Αυγούστου και μετά να είσαι ερωτηματικό για τις αντοχές σου ως το τέλος της σεζόν…

Μετά φαίνεται κάπου μπήκαν στο μυαλό του Βίκτορ και ψύλλοι στ΄αφτιά, ότι και καλά ο Ολυμπιακός θα τον έδιωχνε μέσα στο καλοκαίρι αν έμενε εκτός ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε δεν ήταν και δύσκολη η σκέψη, «δεν φεύγω, πριν με φύγουν και χαλάσω το βιογραφικό μου;…». Κοινώς, ο Μάρκο φοβήθηκε ότι ο Ολυμπιακός θα έμπαινε στη διαδικασία να πει, «χάνω μαζί του όλους τους τελικούς: με την Άρσεναλ, την Άντερλεχτ, την ΑΕΚ. Και τώρα μένω κι έξω κι από τους ομίλους…». Και θα τον έστελνε αδιάβαστο.

Ο Μάρκο μπήκε σε ένα τριπάκι στο οποίο δεν έπρεπε να μπει. Φοβήθηκε ότι για πρώτη φορά θα έκανε βήμα προς τα πίσω. Έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και στον ίδιο τον εαυτό του, αλλά και στο κλαμπ, το οποίο το περασμένο καλοκαίρι τον περίμενε έως την παραμονή της έναρξης της προετοιμασίας της ομάδας, 7 Ιουλίου, για να τελειώσει τις δικαστικές του εκκρεμότητες με την Σπόρτινγκ, ρισκάροντας να πάθαινε μεγάλη ζημιά…

Κι αν περίμενε ο Μάρκο να έλεγε, «θέλω να φύγω» κι ο Ολυμπιακός να «έπεφτε στα πόδια του» να τον μεταπείσει, έκανε λάθος. Και διότι ο Ολυμπιακός δεν τα κάνει αυτά και διότι πλέον ο Ολυμπιακός είχε πειστεί ότι έχει μπροστά του ένα προπονητή που για τον άλφα η, τον βήτα λόγο είχε πολλούς ενδοιασμούς για το αποτέλεσμα που θα έφερνε η δουλειά του.

Κι ο Ολυμπιακός είναι κλαμπ που δεν θα μπορούσε να πάει έτσι…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags