Facebook Pixel "Δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς καμία αλλαγή"
| 2016-07-20 17:58:00

"Δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς καμία αλλαγή"

"Δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς καμία αλλαγή"

O υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" και αναφέρθηκε στο κείμενο που έγραψε στο Toumba Magazine, αλλά και στα θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Κυριάκου:

Για το κείμενό του στο Toumba Magazine: «Η πραγματικότητα είναι ότι βγάζουμε το απωθημένο μας, σαν κανονικοί δημοσιογράφοι. Είναι ένα blog έτοιμο με την άποψή μου, σε σχέση με εμπειρίες μου από το παρελθόν. Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ γιατί είναι κατανοητό από τον πολύ κόσμο. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ να πορευθώ και θεωρώ ότι ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο λαϊκισμός. Αν δίνεις σε κάποιον αυτό που θέλει να ακούσει είναι κακό. Ναι μεν σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε, αλλά πρέπει να εκπαιδεύσουμε το κοινό μας. Σε αυτήν την περίοδο και με τα Μέσα να έχουν μεγάλη ανάγκη την ακροαματικότητα, έχουμε πέσει πολύ εύκολα πάνω στο να δίνουμε αυτό που θέλει να δίνει ο κόσμος. Στο κείμενό μου μιλάω για το καλοκαίρι του 2008 που είχαμε βγει ένατοι, υπήρχε μεγάλη γκρίνια. Υπήρχε μια κακομοιριά. Κάποιοι ξερόλες γκρίνιαζαν, αλλά τελικά είχαμε 13.000 διαρκείας. Αν κάποιος κλείσει τα μάτια του σε αυτά τα στοιχεία, θα πάρει μια ψευδή απεικόνιση της πραγματικότητας. Έχω αποδεχθεί ότι υπάρχει κοινό που πάντα θα είναι ανικανοποίητο, αλλά δεν επενδύουμε σε αυτόν τον κόσμο, αλλά σε αυτόν που ξέρει να εκτιμά κάποια πράγματα. Στο κείμενο λέω στο τέλος ότι η καλή και η κακή μεταγραφή φαίνεται στο τέλος της συνεργασίας με τον παίκτη που ανακοινώνεται. Το ποδόσφαιρο είναι μια ταινία, η ομάδα έχει μια εξέλιξη. Κάποιοι παίκτες έχουν πρόβλημα προσαρμογής, οπότε χρειάζεται χρόνος για να τους κρίνεις. Μέχρι στιγμής παίρνει εύσημα η ομάδα για την εικόνα της, αλλά ο χρόνος θα δείξει».

Για την πώληση του Μακ: «Με αυτήν τη λογική ούτε η Σίτι θα πουλούσε παίκτες, ούτε η Παρί θα έχανε τον Ιμπραΐμοβιτς. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να πουλάς. Είναι λάθος και για τους ποδοσφαιριστές να μην τους αφήνεις να κερδίσουν κάτι καλύτερο, είτε στον ΠΑΟΚ, είτε με μια πρόταση που θα του έρθει από την παρουσία του στην ομάδα. Δεν υπάρχουν ομάδες που μόνο αγοράζουν. Ο Μακ έμεινε δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ και πρόσφερε πράγματα. Ανέβασε την αξία του, άφησε κάποιους αριθμούς και εμφανίσεις. Υπάρχει παίκτης για να τον αντικαταστήσει και περιμένουμε να βοούμε καλύτερα πράγματα από τον Μακ. Θα ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Μακ. Θεωρώ ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έγιναν όλα με τον ιδανικό τρόπο. Έχουμε ποδοσφαιριστή που μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε περισσότερα πράγματα. Θεωρώ ότι έχουμε καλύτερο από τον Μακ».
Για τη δήλωση του Μάκη Γκαγκάτση σχετικά με την ΚΕΔ: «Το έχουμε πει, έχει ειπωθεί από τον μεγαλομέτοχο. Δεν μπορεί να ξεκινήσει πρωτάθλημα χωρίς να υπάρξει αλλαγή. Φτάσαμε στο χειρότερο σημείο. Δεν είναι τα πρόσωπα των διαιτητών, αλλά η πίεση που ασκείται. Θίγονται τα συμφέροντα των ομάδων και γίνεται επικίνδυνο το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν ο Παππάς σφυρίξει παιχνίδι του ΠΑΟΚ και πως θα το διαχειριστεί. Δεν ξέρω αν η ΕΠΟ είναι ικανή να πάρει αποφάσεις για τη στελέχωση των θεσμών της».

Για την πρόταση του ΠΑΟΚ όσον αφορά το γεγονός ότι ο πρωταθλητής πρέπει να προκύπτει μέσω των πλέι οφ: «Η πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ λέει ότι οπουδήποτε γίνονται πλέι οφ συμμετέχει και ο πρώτος. Συμφωνούμε με την NOVA. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα που να λέει ότι παίζουν από τις θέσεις 2 μέχρι 5. Πρέπει να κρίνονται όλοι οι στόχοι στα πλέι οφ. Συμφωνούμε επί της αρχής με την πρόταση της NOVA. Η μόνη μας ένσταση είναι το χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να γίνουν οι αλλαγές, ώστε να μην βρεθούν απροετοίμαστες οι ομάδες. Πρέπει να βελτιωθεί η ποιότητα του πρωταθλήματος».

Για τον κόσμο που θα ταξιδέψει στο Άμστερνταμ για το ματς με τον Άγιαξ, αλλά και για τα εισιτήρια διαρκείας: «Θεωρώ ότι θα εξαντληθούν τα εισιτήρια. Μιλάμε με τους συνδέσμους και κυρίως αυτούς της Γερμανίας. Όσο πλησιάζουν οι μέρες θα μπορούμε να υπολογίζουμε ακριβώς. Μέχρι την Παρασκευή. Τα διαρκείας έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από πέρυσι. Δεν έχουμε καθημερινή αποτύπωση, αλλά κάθε τέλος εβδομάδας. Θεωρώ ότι θα είμαστε καλύτερο σημείο από πέρυσι. Ο στόχος είναι να αυξηθούν τα διαρκείς, όχι για οικονομικούς λόγους. Τα διαρκείας χρησιμεύουν σαν exit poll για την πίστη του κόσμου προς την ομάδα. Υπάρχει μεγαλύτερη προσέγγιση του κόσμου προς την ομάδα και αυτό είναι θετικό. Δίνουμε εξετάσεις όλη τη χρονιά, οι μεγαλύτερες είναι στο τέλος της χρονιάς».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags