Facebook Pixel Πρόταση ΒΟΜΒΑ από τον Πούτιν για τα αναβολικά – Διαβάστε τι νόμο πέρασε και τι θα συμβαίνει σε όσους δεν τον τηρούν!
| 2016-11-22 19:17:00

Πρόταση ΒΟΜΒΑ από τον Πούτιν για τα αναβολικά – Διαβάστε τι νόμο πέρασε και τι θα συμβαίνει σε όσους δεν τον τηρούν!

Πρόταση ΒΟΜΒΑ από τον Πούτιν για τα αναβολικά – Διαβάστε τι νόμο πέρασε και τι θα συμβαίνει σε όσους δεν τον τηρούν!

Αποφασισμένοι στη Ρωσία να …ξεμπερδεύουν οριστικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε σήμερα νόμο, ο οποίος επιβάλει ποινές φυλάκισης σε προπονητές και γιατρούς, οι οποίοι θα αποδεικνύεται ότι πίεσαν αθλητές να κάνουν χρήση αναβολικών. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε μέσα στο Νοέμβριο από την Κρατική Δούμα και την κάτω Βουλή της Ρωσίας, κατόπιν εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και την άνω Βουλή και δημοσιεύεται στα επίσημα βασικά νομικά έγγραφα του κράτους.

Ο νόμος προβλέπει ποινές μέχρι ένα έτος φυλάκισης για προπονητές ή γιατρούς που θα κριθούν ένοχοι για χρήση βίας ή απειλών, με σκοπό να αναγκάσουν έναν αθλητή να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Η Ρωσία αντιμετωπίζει ένα τεράστιο σκάνδαλο ντόπινγκ από το Νοέμβριο του 2015, όταν δημοσιεύθηκε το πρώτο μέρος της περιβόητης έκθεσης ΜακΛάρεν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA), το οποίο αναφερόταν στο σύστημα ντόπινγκ που υπήρχε στον αθλητισμό της χώρας με κρατική ανάμειξη.

Η μεγαλύτερη συνέπεια ήταν ότι η IAAF απέκλεισε τη ρωσική ομοσπονδία στίβου από τους διεθνείς αγώνες. Περισσότεροι από 110 αθλητές και αθλήτριες της χώρας, εκ των οποίων σχεδόν όλη η ομάδα του στίβου, αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Επίσης, στις αρχές Αυγούστου η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή απέκλεισε τη ρωσική Παραολυμπιακή Επιτροπή, λόγω του ίδιου σκανδάλου, στερώντας έτσι τη συμμετοχή των αθλητών της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στα τέλη Ιουλίου, η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή (ROC) ανακοίνωσε τη σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής που στόχο έχει να απαλλάξει τη χώρα από τον εφιάλτη του ντόπινγκ.

Πάντως, η Μόσχα εξακολουθεί να δέχεται σοβαρά «χτυπήματα» από τον WADA και όλοι αναμένουν την δημοσίευση του τελικού κειμένου της έκθεσης Μακλάρεν, στις 9 Δεκεμβρίου, που θεωρείται σίγουρο ότι θα ενοχοποιεί εκ νέου τη Ρωσία για την υπόθεση του συστηματικού ντόπινγκ.

Πηγή: praktoreio-sport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags