Facebook Pixel "Κάρπετ": Ζήτημα Πίστης
| 2017-02-28 11:19:00

"Κάρπετ": Ζήτημα Πίστης

"Κάρπετ": Ζήτημα Πίστης

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος γράφει στο προσωπικό του blog για τον Πανιώνιο, ο οποίος πίστεψε στη νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στην κάλυψη της διαφοράς, που τον χωρίζει από τον Ολυμπιακό.

Ο Πανιώνιος το πιστεύει, οι άλλοι όχι

Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Πανιώνιος θα κάνει ένα σπουδαίο ματς στο Καραϊσκάκη και το γιατί το είχα εξηγήσει το περασμένο Σάββατο. Υπήρχαν δυο λόγοι που δημιουργούσαν αυτή την βεβαιότητα: η φόρμα του Πανιωνίου, που έχει μια ήττα μόνο το τελευταίο τετράμηνο, και η δυσκολία του Ολυμπιακού απέναντι σε κλειστές άμυνες – δυσκολία που μεγαλώνει όταν ο Μπέντο προτιμά στην επίθεση τον στατικό Καρντόζο.

Δεν υπάρχουν εύκολα ματς

Ο Ολυμπιακός του Μπέντο πήγαινε γυρεύοντας καιρό τώρα: τα πιο πολλά του ματς στο Καραϊσκάκη γίνονται σε ένα τεντωμένο σχοινί και σχεδόν κανένα ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει εύκολα αν δεν σκοράρει νωρίς – τα ματς με την ΑΕΛ και τον Ηρακλή στα οποία άνοιξε το σκορ στο δεκάλεπτο, ήταν οι εξαιρέσεις στον κανόνα. Κόντρα στον καταπληκτικό φέτος Πανιώνιο, όχι μόνο δεν βρήκε γκολ, αλλά το δέχτηκε κιόλας: ο Μασούρας στο πρώτο κιόλας λεπτό σκόραρε. Ο Μπέντο είχε την καταπληκτική (!) ιδέα ν αφήσει εκτός τον Ανσαριφάρτ και να δώσει άλλη μια ευκαιρία στον Καρντόσο που είχε δοκάρι από σπόντα στο 28΄μια ευκαιρία στο 6΄και πολύ διάθεση, αλλά τίποτα άλλο. Ο Ολυμπιακός σήκωνε τη μπάλα ψάχνοντας το κεφάλι του Παραγουανού κι έκανε συνολικά 54 γεμίσματα (!) – ίσως αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Πανιώνιος που οχυρώθηκε, αμύνθηκε χωρίς να πανικοβληθεί. Στο β ημίχρονο μάλιστα, παρόλο που ο Μπέντο έριξε στο ματς τον ήρωα της Αγκυρας Καρίμ, ο Πανιώνιος είχε τακτοποιηθεί τόσο καλά που έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ σε αρκετές περιπτώσεις. Όταν κάποιοι βασικοί του Ολυμπιακού (Σεμπά, Ελιονούσι, Φορτούνης) έμειναν από δυνάμεις το επιθετικό αδιέξοδο του γηπεδούχου ήταν ορατό όσο και το ότι λύσεις σε τέτοιου τύπου ματς δεν μπορεί να δώσουν ούτε ο Μπουχαλάκης, ούτε ο Μανθάτης που μπήκαν ως αλλαγές: μπορεί να το κάνουν ο Τσόρι, ο Μάριν, ο Καμπιάσο αλλά αυτοί έχουν καιρό τώρα ακυρωθεί. Ο Πανιώνιος πήρε μια νίκη ιστορική, όπως και το πρωτάθλημά που κάνει. Να δούμε αν θα βρει δυνάμεις για να το διεκδικήσει: δεν του λείπει τίποτα. Η δε επιλογή του ν αφήσει εκτός ματς παίκτες όπως ο Ρισβάνης, ο Μπεν, ο Μασούτ, αποδείχτηκε σοφή: κοίμισε τον Ολυμπιακό, που αποφάσισε να παίξει κι αυτός με μια πειραματική άμυνα υποτιμώντας τη δυσκολία του αγώνα, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα.

ΠΑΟ και ΠΑΟΚ δεν το πιστεύουν

Το μεγάλο στραβοπάτημα του πρωτοπόρου δεν εκμεταλλεύτηκαν βαθμολογικά ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ και είναι πραγματικά να απορείς με τα σκαμπανευάσματά τους. O ΠΑΟ χάλασε το μικρό καλό σερί του χάνοντας από την ψυχωμένη Ξάνθη σε ένα ματς που τα τελευταία χρόνια έχουμε δει κάμποσες φορές. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από την γηπεδούχο, έχει δικαίωμα να γκρινιάζει για τη διαιτησία, αφού οι επόπτες έκοψαν λανθασμένα τον Μπεργκ και τον Βιγιαφάνιες με υποδείξεις οφσάιντ, αλλά από την άλλη πιο πολύ και από τα λάθη των διαιτητών, πλήρωσε κυρίως ότι δεν κατάφερε να σκοράρει στο διάστημα της υπεροχής του: το ματς ήταν από αυτά που όποιος έβαζε ένα γκολ θα κέρδιζε. Η Ξάνθη πήρε μια μεγάλη νίκη, παίζοντας πολύ σοβαρά στην άμυνα και έχοντας δυο μεγάλους πρωταγωνιστές: τον τερματοφύλακα Ζίφκοβιτς που έκανε καταπληκτικές επεμβάσεις σε σουτ του Κλωναρίδη και του Μολέδο και τον Βασιλακάκη που σε ένα ακόμα ματς κόντρα στον ΠΑΟ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ – το τέταρτο τα τελευταία χρόνια από τα συνολικά πέντε που έχει πετύχει στο πρωτάθλημα! Η συνέντευξη που έδωσε στο τέλος του ματς, όπου εξήγησε το γιατί της κούρασης της Ξάνθης ήταν πραγματικά εξαιρετική αφού ο Βασιλακάκης έχει μυαλό κι αυτό φαίνεται και στο παιγνίδι του. Η Ξάνθη στα πέντε τελευταία ματς είχε σκοράρει μόνο από πέναλτι, αλλά απέδειξε ότι έχει θέληση τεράστια: η νίκη της και το βολικό της πρόγραμμα δείχνει ότι θα κυνηγήσει τα play off μέχρι το τέλος.

Σαν ήττα ήταν και η ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή. Ο ΠΑΟΚ είχε το μυαλό στον Ολυμπιακό, αλλιώς δεν εξηγείται η τόσο νωθρή του εμφάνιση που έκανε έξω φρενών τον Ιβιτς. Παρότι ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς με τον Πρίγιοβιτς (που σκόραρε από θέση οφσάιντ), δεν μπορούσε να βρει τη φάση για να τελειώσει το ματς, παρόλο που ο Ιβιτς άλλαξε τον Μπίσεσβαρ νωρίς νωρίς για να δείξει στην ομάδα ότι δεν είναι ικανοποιημένη από την απόδοσή της. Ο εφτάψυχος Ηρακλής, βλέποντας και τον Γλύκο πολύ νευρικό ανασυντάχθηκε και άρχισε να πιστεύει ότι θα πάρει αποτέλεσμα. Στο 77΄ο Μπαστακός, σε ρόλο χρυσής άλλαγής, έκανε το 1-1 και στο 82΄ο ίδιος έχασε την ευκαιρία για το 2-1: ο ΠΑΟΚ, παρότι ο Ιβιτς χρησιμοποίησε σχεδόν όλους τους κυνηγούς του (στο τέλος έβαλε και τον Κλάους) δεν βρήκε ευκαιρία να απειλήσει. Πολύ καλύτερα τα πήγε η ΑΕΚ, που κέρδισε την ΑΕΛ με 3-0. Η ομάδα του Χιμένεθ προηγήθηκε με τον Πέκχαρτ στο μισάωρο, έλεγξε το ματς, χτυποκάρδισε σε μια δυο φάσεις στην επανάληψη, αλλά ο Χιμένεθ με τον Αλμέιδα γέμισε την επίθεση και η ΑΕΚ βρήκε δυο γκολ στο τέλος ένα με τον Πορτογάλο κι ένα με τον Τζιγκρίνσκι που επέστεψε ορεξάτος. Η ΑΕΚ περιμένει στο κύπελλο τον Πλατανιά που μοιάζει κι αυτός σούπερ φορμαρισμένος. Η ομάδα του Παράσχου κέρδισε 3-0 τον Αστέρα το Σάββατο γιορτάζοντας τα 500 ματς του προπονητή της στους πάγκους: όλοι του εύχονται άλλα τόσο γιατί μιλάμε για ένα από τους πιο μεγάλους κυρίους στον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο ματς με τον Αστέρα, αντικαθιστώντας τον Κάργα με τον Γιορέντε μόλις στο 23΄και μετατρέποντας το σύστημα από 5-2-3 σε 4-3-3 πήρε το ματς.

Μαχαιριά για τη Βέροια

Η αγωνιστική είχε κι άλλα σημαντικά. Ο Λεβαδειακός πήρε μια τεράστια νίκη κόντρα στον ΠΑΣ: το γκολ πέναλτι του Μιλιάζες του έδωσε ένα τρίποντο φιλί της ζωής. Η Κέρκυρα με τον Παναιτωλικό μοιράστηκαν τους βαθμούς το Σάββατο: όπως εξελίχτηκαν τα αποτελέσματα ο Γρηγορίου το χαμένο πέναλτι του Τουράμ θα το σκέφτεται καιρό. Όπως και στη Βέροια θα σκέφτονται το γκολ που δέχτηκαν από τον ξεχασμένο από όλους μας Ντιγκινί στο 90΄. Δεν έφτανε στους γηπεδούχους ο ένας βαθμός, αλλά ήττα με γκολ στο 90΄όταν προσπαθείς να μαζέψεις βαθμούς για να σωθείς είναι μαχαιριά…

Πηγή: novasports.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags