Facebook Pixel Σαν σήμερα, η πρώτη μας φορά! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-06-17 23:24:00

Σαν σήμερα, η πρώτη μας φορά! Η Ελλάδα νικά τη Νιγηρία στο Μουντιάλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Σαν σήμερα, η πρώτη μας φορά! Η Ελλάδα νικά τη Νιγηρία στο Μουντιάλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η 17η Ιουνίου είναι μία ιστορική μέρα για την Εθνική Ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς το 2010 η «γαλανόλευκη» νίκησε την Νιγηρία με 2-1 στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στην Ν. Αφρική και πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε Μουντιάλ!

Το φάντασμα του 0-10 στα γήπεδα των ΗΠΑ το 1994 στοιχειώνει ακόμα την Εθνική. Αυτό αυξάνεται σε… 0-12 μετά την πρεμιέρα του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής και την ήττα από τη Νότια Κορέα και κόντρα στη Νιγηρία όλοι ελπίζουν για κάτι καλύτερο. Η αρχή είναι σε ίδιο επίπεδο… Γκολ για τους Νιγηριανούς και ο δείκτης των συνολικών γκολ σε τελικά Μουντιάλ φτάνει το 0-13. Και τότε αρχίζει η ελληνική αντεπίθεση. Με σκόρερ τoν Σαλπιγγίδη αρχικά κάνει το 1-1, για να έρθει ο Τοροσίδης προς το τέλος του αγώνα να «γράψει» το 2-1 σφραγίζοντας την πρώτη νίκη της Εθνικής σε Μουντιάλ! Πρώτο γκολ, πρώτοι βαθμοί, πρώτη νίκη!

Ελλάδα: Τζόρβας, Βύντρα, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (36΄ Σαμαράς), Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (79΄ Νίνης)

Προπονητής: Οτο Ρεχάγκελ

Νιγηρία: Ενιάμα, Γιόμπο, Ταϊβό (56΄ Ετσιεχίλε, 77΄ Αφολάμπι), Σίτου, Αγιεγκμπένι, Οντεμβίντζι (46΄ Ομπάσι), Ούτσε, Καϊτά, Αρούνα, Οντια, Ετούχου
Προπονητής: Λαρς Λάγκερμπακ

Σκόρερ: 44΄ Σαλπιγγίδης, 71΄ Τοροσίδης - 16΄ Ούτσε 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags