Facebook Pixel Νίκησε με... σφραγίδα Τσάβες, "έχασε" τον Λουτσιάνο! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-09-20 22:27:00

Νίκησε με... σφραγίδα Τσάβες, "έχασε" τον Λουτσιάνο! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Κώστα Γκόντζου
Νίκησε με... σφραγίδα Τσάβες, "έχασε" τον Λουτσιάνο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΛ (2-0) με σκόρερ Τσάβες και Μολίνς, όμως αγωνιά για την κατάσταση του Λουτσιάνο, που τραυματίστηκε σοβαρά. Δυο δοκάρια η ΑΕΛ, ένα οι Πράσινοι!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το… δεξί στο Κύπελλο αφού επικράτησε 2-0 της ΑΕΛ με κορυφαίο παίκτη τον Τσάβες, που πέτυχε το πρώτο γκολ στο 18’, ενώ ο Μολίνς διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 94’. Μάλιστα, ο Σουηδός είχε και δοκάρι νωρίτερα. Η ΑΕΛ στάθηκε αξιοπρεπώς και είχε κι αυτή δυο δοκάρια με Γουάλας (68’) και Περόνε (79’). Το ματς σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Λουτσιάνο στο 76’.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Αντρές Τσάβες ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, όντας μέσα σε σχεδόν κάθε καλή στιγμή του Παναθηναϊκού, και επισφράγισε την εξαιρετική του εμφάνιση με ένα πολύ ωραίο γκολ με διαγώνιο σουτ από δύσκολη θέση στο 18’!

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-4-1-1 κατέβασε τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Διούδης, ο οποίος έκανε ντεμπούτο, όπως και ο Ινσούα που έπαιξε ως αριστερός μπακ. Δεξί μπακ ήταν ο Γιόχανσον και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Κουρμπέλης (αρχηγός) με τον Μολέντο. Στο κέντρο έπαιξαν οι Ρέις και Σιλά με τον Μουνιέ αριστερά και τον Ζατζηγιοβάνη δεξιά, ενώ ο Λουτσιάνο κινήθηκε λίγο πιο πίσω από τον σέντερ φορ, Τσάβες.

Οι αλλαγές του Ουζουνίδη ήταν μόνο σε πρόσωπα κι όχι σε σχηματισμό, αφού δεν άλλαξε το σύστημά του, το οποίο απέδιδε μια χαρά.

Με 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο παρέταξε την ΑΕΛ ο Τζάκι Ματάισεν. Τερματοφύλακας ο Μπόζοβιτς με δίδυμο στην άμυνα τους Γιοβάνοβιτς και Φάρκας, δεξί μπακ τον Ρέντζα (αρχηγός) και αριστερό τον Γουάλας. Στο κέντρο έπαιξαν οι Κούσας, Φατιόν και Δερμιτζάκης, με τον Λεοζίνιο να αγωνίζεται στην κορυφή του ρόμβου ως «δεκάρι» πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Κριζμάν και Περόνε.

Ο Ματάισεν έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του από το 60 κι έπειτα περνώντας στο ματς τους Ναβάρο, Κρητικό και Ναζλίδη, Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του δεν κατάφερε να βγάλει κάποια ευκαιρία από οργανωμένη επίθεση. Τα δοκάρια που είχε προήλθαν από μια στημένη φάση και από μια έμπνευση του Περόνε.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Ρέις (72’ Χίλιεμαρκ), Τσάβες, Μουνιέ (62’ Βιγιαφάνιες), Λουτσιάνο (78’ Μολίνς), Κουρμπέλης, Σιλά, Μολέντο, Χατζηγιοβάνης

ΑΕΛ (Τζάκι Ματάισεν): Μπόζοβιτς, Κούσας, Περόνε, Κριζμάν (72’ Ναζλίδης), Γουάλας, Ρέντζας, Φάρκας, Γιοβάνοβιτς, Άντονι, Δερμιτζάκης (60’ Ναβάρο), Λεοζίνιο (61’ Κρητικός)

Η ΦΑΣΗ: Το δοκάρι του Γουάλας στο 68’! Ο αριστερός μπακ της ΑΕΛ εκτέλεσε φάουλ με αριστοτεχνικό τρόπο από πολύ πλάγια θέση, ωστόσο στάθηκε άτυχος, με την μπαλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, και δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και να πετύχει ένα από τα γκολ της χρονιάς!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο. Το παιχνίδι ήταν αρκετά νευρικό, όμως ο διαιτητής έκανε χρήση της κάρτας όπου έπρεπε, μην αφήνοντας τα πράγματα να ξεφύγουν από τον έλεγχό του. Ωστόσο, το μεγάλο λάθος του ήταν ότι δεν καταλόγισε καθαρό πέναλτι σε μερκάρισμα του Φάρκας στον Χατζηγιοβάνη στο 89’.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ:Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τρίποντο στο Κύπελλο, μια διοργάνωση που αποτελεί βασικό του στόχο και έγινε το ξεκάθαρο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Παναθηναϊκός έδειξε κι απόψε, όπως και στο ματς με τον Απόλλωνα την Κυριακή, σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, ενώ ο Τσάβες φαίνεται ότι αρχίζει να «ζεσταίνεται» και να δίνει λύσεις στην επίθεση. Όσο για την ΑΕΛ, δεν τα πήγε άσχημα απόψε, όμως χρειάζεται πολλή δουλειά στο επιθετικό κομμάτι, κάτι που έχει φανεί και από τα μέχρι στιγμής παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags