Facebook Pixel Sportdog.gr | Δ. Παπαδόπουλος: Ένας πολυταξιδεμένος «κανονιέρης» (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-09-23 18:10:00

Δ. Παπαδόπουλος: Ένας πολυταξιδεμένος «κανονιέρης» (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Δ. Παπαδόπουλος: Ένας πολυταξιδεμένος «κανονιέρης» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο σπουδαίος επιθετικός αποχωρεί από την ενεργό δράση και το sportdog.gr επιχειρεί μια αναδρομή στις καλύτερες στιγμές της μεγάλης καριέρας του.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αποφάσισε να βάλει τέλος στην πλούσια καριέρα του, κάτι που ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Instagram.

Ο διεθνής επιθετικός «κρεμά τα παπούτσια του» σε ηλικία 35 ετών μετά από μια τεράστια σταδιοδρομία, κατά την οποία άφησε το στίγμα του ως ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες σέντερ φορ.

Στη χώρα μας συνδέθηκε κυρίως με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο αγωνίστηκε το διάστημα 2003-2008 κατακτώντας το νταμπλ τη σεζόν 2003-04, αλλά έπαιξε επίσης και με τη φανέλα του Ακράτητου, του Λεβαδειακού, του Πανθρακικού, του Ατρομήτου, του ΠΑΟΚ, του Αστέρα Τρίπολης και του Παναιτωλικού.

Στο πλούσιο βιογραφικό του περιλαμβάνεται και η παρουσία του σε τέσσερα διαφορετικά πρωταθλήματα του εξωτερικού, καθώς αγωνίστηκε στην Αγγλία (Μπέρνλι), στην Ιταλία (Λέτσε), στην Κροατία, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Ντιναμό Ζάγκερμπ το 2010, και στην Ισπανία (Θέλτα).

Φυσικά, το μεγαλύτερο παράσημο της καριέρας του ήταν η κατάκτηση του Euro 2004 με την Εθνική Ελλάδος. Στο τουρνουά αυτό ο Παπαδόπουλος έπαιξε κόντρα στη Ρωσία και μάλιστα έδωσε την ασίστ στο γκολ του Ζήση Βρύζα.

Δείτε το γκολ στο 1:50 του παρακάτω βίντεο:

Ο Παπαδόπουλος ήταν επίσης εκ των πρωταγωνιστών του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 2003-04, όταν σκόραρε ένα γκολ κι έβγαλε μια ασίστ στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού με 3-1:

 

Ίσως το πιο διάσημο γκολ του, πάντως, είναι αυτό που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό κόντρα στον Ολυμπιακό μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» το 2007. Δείτε το στο 6:28 του παρακάτω βίντεο:

 


Ακολουθεί μια συλλογή από βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του Δημήτρη Παπαδόπουλου:

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags