Facebook Pixel Sportdog.gr - Αθλητικά Νέα | Ειδήσεις | Sport
Sports
| 2018-01-16 11:38:00

ΣΟΚ: Ένα βήμα από τη φυλακή πρόεδρος κορυφαίας ελληνικής ομάδας!

Sportdog Team
ΣΟΚ: Ένα βήμα από τη φυλακή πρόεδρος κορυφαίας ελληνικής ομάδας!

Διαβάστε ποιος είναι.

Στα απολογητικά τους υπομνήματα ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης, και η σύζυγός του, Τζώρτζια Ευσεβίου, υποστήριξαν πως η οργάνωση της Σαϊεντολογίας και ένας πόλεμος εταιρειών διαδικτυακής πώλησης χρυσού τους έφεραν αντιμέτωπους με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Πάντως, οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να κλείσουν το θέμα της εγγυοδοσίας, που τους επέβαλλε η ανακρίτρια, για να μην τους προφυλακίσει.

Το ζεύγος Λάσκαρη θα πρέπει εντός 10 - 15 ημερών, να καταβάλλουν 200.000 ευρώ ο καθένας, διαφορετικά θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» αποκάλυψε τα όσα ανέφερε το ζεύγος Λάσκαρη κατά την απολογία τους

Απολογούμενοι στην 11η τακτική ανακρίτρια Αθηνών Χρυσούλα Γκούμα για τη μυθιστορηματικών διαστάσεων υπόθεση της διαδικτυακής πώλησης χρυσού, μετά από μήνυση του Λετονού Μάικλ Σουμπότινς, που τους κατηγορεί  ότι «του άρπαξαν 915 κιλά χρυσού και 57 εκατομμύρια ευρώ», το ζεύγος Λάσκαρη υποστηρίζει ότι, έπεσε θύμα εκβιασμού του Λετονού χειριστή της πλατφόρμας διαδικτυακού χρυσού και Σαϊεντολόγων!

Τα επιχειρήματα τους φαίνεται ότι έπεισαν σε κάποιο βαθμό την ανακρίτρια και την εισαγγελέα, που δεν τους προφυλάκισαν, όταν απολογήθηκαν στις 11 Δεκεμβρίου, κατηγορούμενοι για απάτη, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια κ. Γκούμα, ο  πρόεδρος του Αρη δήλωσε την αθωότητα του: «Αρνούμαι και αποκρούω τις κατηγορίες. Είναι προϊόν απάτης και εκβίασης εκ μέρους του μηνυτού, ο οποίος χρησιμοποιεί και την εταιρεία του, για να στραφεί κατ΄εμού και της συζύγου μου…».

Στο μόλις δύο σελίδων απολογητικό του υπόμνημα κατηγορεί τον Λεττονό μηνυτή Μάικλ Σουμπότινς,  και δύο συνεργάτες του ότι κατασκεύασαν με ψεύδη την υπόθεση της υπεξαίρεσης, για να τους αποσπάσουν εκβιαστικά 20.000.000 ευρω.

Ο κ. Λάσκαρης παραπέμπει στο 102 σελίδων υπόμνημα και στα έγγραφα, που προσκομίζει η σύζυγός του, τα οποία αποδεικνύουν, όπως αναφέρει «τις δόλιες ενέργειες του Μ. Subotins και των ανθρώπων, που συμπορεύονται μαζί του, δηλαδή του Γκεντιμηνά Καλύτις και του Κώστα Κολοκασίδη”.
“Επιδίωξαν δι εκβιασμού, να εισπράξουν αθέμιτα και εκβιαστικά 20.000.000 υπό τις συνθήκες, που αναλύονται στο υπόμνημα της συζύγου μου», τονίζει.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Αρης επικαλείται έγγραφο - επιστολή ελβετού  δικηγόρου προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που εστάλη στις 10 Αυγούστου 2015, που βεβαιώνει ότι, τα κεφάλαια  των 900.000 ευρω, που δόθηκαν για την εξαγορά της ιστορικής ομάδας ανήκουν  στη σύζυγό του «είναι καθαρά και ελεύθερα, σύμφωνα με το Ελβετικό Δίκαιο και έχουν φορολογηθεί στην Ελβετία».

Ενα απίστευτο οικονομικό - δικαστικό θρίλερ με χολυγουντιανή  πλοκή,  προκύπτει διαβάζοντας το 100σελιδο υπόμνημα της Τζώρτζιας Ευσεβιου.
Η σύζυγος του ισχυρού παράγοντα του μπασκετικού Αρη υποστηρίζει ότι,  δεν υπεξαίρεσε, αλλά αγόρασε διαδικτυακή πλατφόρμα πώλησης χρυσού από τον Ρώσο Ερεμεβ, συνεργάτη του Σουμπότινς, ο οποίος αντιδρούσε, επειδή μεγάλα χρηματικά κατευθύνονταν στους Σαϊεντολόγους.
 
Περιγράφει  ένα υπόγειο πλέγμα εταιριών διαδικτυακής πώλησης χρυσού ανά την υφήλιο, το οποίο  ξεκίνησε  από την Ελβετία και την Αγγλία και κατέληξε στη Βουλγαρία.

Σε όλα αυτά εμπλέκεται και η οργάνωση της Σαϊεντολογίας, σε εκδηλώσεις της οποίας συμμετείχε ο Νίκος Λάσκαρη, που έκανε και δωρεές.

“Ο σύντροφος μου εμπιστεύτηκε απόλυτα τον σύμβουλο επιχειρήσεων και φίλο του Ιωάννη Ηλιόπουλο, κάτοικο τότε Ρίγας Λετονίας, μέλος της οργάνωσης της Σαιεντολογίας, της οποίας ο σύντροφος μου ήταν συμπαθών, συμμετέχοντας σε κάποιες εκδηλώσεις και κάνοντας δωρεές. Ο σύντροφος μου εμπιστεύτηκε απόλυτα τον Ιωάννη Ηλιόπουλο και συγκεκριμένα, όταν δήλωσε ότι, γνωρίζει και εγγυάται τον Ρωσόφωνο Λιθουανό, κατοικο Ρίγας Λεττονίας Gediminas Kalytis, ο οποίος με τη σειρά του συνεργαζόταν με τον Λεττονό, κάτοικο Ριγας ομοιως, Mihalis Subotins, ειδικό στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προγραμματιστή και ειδικό στην δημιουργία ηλκτρονικών πλατφορμών διαδικτυακών συναλλαγών, επίσης σαιεντολόγο και αντιπρόσωπο της LRH HUBBARD College στη Ρίγα της Λετονίας.Ο Ηλιόπουλος εξήγησε ότι, ο Sergei Eremeev ήταν ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εδρεύουσας στο Ντουμπάι εταιρίας εμπορίας χρυσού EMGOLDEX TRADE DMCC.Χειριστής της πλατφόρμας αυτής ήταν ο Μ. Subotins, ενω ο G. Kalytis ουδεμά σχέση είχε με το όλο θέμα. αλλά ήταν ο “χειριστής”, “καθοδηγητής”, “auditor”- “εξομολογητής” του Subotins εκ μέρους της οργάνωσης των Σαϊεντολόγων και λόγω της διαρθρώσεως αυτής της οργάνωσης ο Subotins έδινε αναφορά σε αυτόν".

Η Τζώρτζια Ευσεβίου περιγράφει ένα απίστευτο οικονομικό - δικαστικό θρίλερ με μυθιστορηματική πλοκή, που εκτυλίχτηκε μέσα από  ένα υπόγειο πλέγμα εταιριών διαδικτυακής πώλησης χρυσού ανά την υφήλιο, το οποίο  ξεκίνησε  από την Ελβετία και την Αγγλία κατέληξε στη Βουλγαρία.
Στο απολογητικό της υπόμνημα ισχυρίζεται  ότι, δεν υπεξαίρεσε, αλλά αγόρασε διαδικτυακή πλατφόρμα πώλησης χρυσού από τον Ρώσο Eremeev, τον συνεργάτη του Subotins, ο οποίος αντιδρούσε, επειδή μεγάλα χρηματικά κατευθύνονταν στους Σαϊεντολόγους.

“Οι σχέσεις μεταξύ Eremeev και Subotins είχαν διαταραχτεί με καθημερινές συγκρούσεις… Ο Subotins δεν έπραττε τίποτα χωρίς τη συναίνεση του Kalytis, ο οποίος ήταν επόπτης του στη Σαϊεντολογία. 

Αλλωστε ο Eremeev πιστός ορθόδοξος χριστιανόςΡώσος αντιδρούσε πάρα πολύ διότι χρηματικά ποσά ευθέως κατευθύνονταν από τον Subotins στους Σαιεντολόγους, με τους οποίους ο Eremeev δεν ήθελε να έχει καμμία σχέση. Εγω συμφωνούσα με τον Eremeev, άλλωστε ο σύντροφος μου δεν είχε καμμία σχέση με καταβολή χρημάτων στους Σαϊεντολόγους. Με τη σειρά του ο Subotins δήλωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παρακούσει τον Kalytis”.
Η κ. Λάσκαρη υποστηρίζει ότι, μετά από όλα αυτά αγόρασε την διαδικτυακή πλατφόρμα από τον Eremeev, με τίμημα χαμηλό ως προς τα μετρητά (65.000 ευρώ}, αλλά σοβαρότατο ως προς το χρυσό που καταβλήθηκε, ήτοι 390 κιλά χρυσό αξίας (επί 34.000 ευρώ το κιλό) 13.260.000 ευρώ.

Ενώ κατηγορεί τον Subotins ότι, “ΟΥΔΕΠΟΤΕ αγόρασε χρυσό, ουδέποτε κατέβαλλε χρήματα που να ήταν δικά του, ενω ολα τα χρήματα που διαβιβασε, ηταν χρήματα των πελατών της GIG (δική της εταιρεία)  και παλαιότερα της EMGOLDEX".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags