Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκα που βάζει φωτιά σε Πασχαλάκη - Θα επανέλθει ο Γλύκος
| 2018-06-16 23:45:00

Ατάκα που βάζει φωτιά σε Πασχαλάκη - Θα επανέλθει ο Γλύκος

Sportdog Team
Ατάκα που βάζει φωτιά σε Πασχαλάκη - Θα επανέλθει ο Γλύκος

Ποιος έκανε τέτοια τοποθέτηση.

Πέρασε από τη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ και γνωρίζει πόσο μεγάλη πίεση πέφτει πάνω στους ώμους όσων καλούνται να καθίσουν κάτω από την εστία της ομάδας. Ο Δημήτρης Μούσιαρης μίλησε στη «Metrosport» για τους γκολκίπερ που συνέθεσαν την τετράδα των τερματοφυλάκων στο ρόστερ του Δικεφάλου τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και είχε ενδιαφέροντα πράγματα να πει για τον καθένα τους.

Αρχικά η συζήτησή μας πήγε στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. «Ο Πασχαλάκης πήρε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ και ανταποκρίθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έδειξε ότι διαθέτει την απαιτούμενη προσωπικότητα για να είναι ο βασικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και δικαίως έχει τη θέση στην ενδεκάδα», σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Το στοιχείο που τον χαρακτηρίζει είναι ότι παρότι είναι ένας αρκετά υψηλόσωμος τερματοφύλακας είναι ικανός και ψηλά και χαμηλά, διαθέτει πολύ καλά ρεφλέξ».

Το «νούμερο 2» του ΠΑΟΚ ήταν ο Ροδρίγο Ρέι και ο Δημήτρης Μούσιαρης είπε για τον Αργεντίνο: «Ενας τερματοφύλακας που έρχεται από την Αργεντινή και δόθηκαν αρκετά χρήματα για να αποκτηθεί δεν μπορεί να είναι τυχαίος. Σίγουρα σε περιπτώσεις σαν τη δική του μπαίνει και θέμα προσαρμογής, πιθανόν να χρειάζεται τον χρόνο του».

Σίγουρος για την επιστροφή Γλύκου και εγκώμια για Σιαμπάνη

Τα πιο σημαντικά λόγια του έμπειρου προπονητή έρχονται για τον Παναγιώτη Γλύκο. Και είναι σημαντικά, γιατί συνεργάστηκε μαζί του στον ΠΑΟΚ, έζησε πολύ σημαντικές αλλά και δύσκολες στιγμές. «Ο Παναγιώτης έχει γράψει την δική του ιστορία στον ΠΑΟΚ, έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα. Πέρασε μία πολύ δύσκολη σεζόν φέτος, αλλά είναι ένας δυνατός χαρακτήρας και ξέρω καλά ότι θα επιστρέψει. Τον έζησα από κοντά και μπορώ να πω ότι είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πάρα πολύ. Έχει αφιερώσει πολύ χρόνο σε προπονήσεις. Χρειάζεται μόνο να του δοθεί χρόνος συμμετοχής για να κάνει καινούρια αρχή στην καριέρα του. Είναι πολύ έμπειρος, μπορεί να διαχειριστεί όλη την κατάσταση και σίγουρα όταν επανέλθει θα προσφέρει πολλά», σημείωσε.

Τέλος, ο Δημήτρης Μούσιαρης δεν ξεχνά να αναφερθεί στον Μάριο Σιαμπάνη τον οποίο θεωρεί ένα πολύ μεγάλο ταλέντο. «Ο Μάριος είναι ένα παιδί που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή, το ταλέντο του μπορούσε να το διακρίνει κανείς. Αυτό που μπορώ και θέλω να τονίσω είναι ότι αποτελεί το μέλλον στη συγκεκριμένη θέση. Έχει πολλά να προσφέρει και πιστεύω ότι μέσω του ΠΑΟΚ θα έχει την εξέλιξη που όλοι περιμένουμε».

Καριέρα στο Κάιρο και το Αμπού Ντάμπι

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν διαθέτει, πλην ποδοσφαιριστών, πολλά στελέχη του που να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Ο Δημήτρης Μούσιαρης αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση, καθώς εδώ και τρία χρόνια έχει καταφέρει να βιώνει εμπειρίες μοναδικές για Έλληνα ποδοσφαιράνθρωπο. Πριν φύγει για το εξωτερικό είχε προλάβει να δουλέψει στον ΠΑΟΚ (Ακαδημίες και ανδρική ομάδα), στις μικρές εθνικές ομάδες και τη Βέροια, στο πλευρό του Γιώργου Γεωργιάδη.

Εκτός Ελλάδας, συμμετείχε σε ένα πρότζεκτ με επικεφαλής Ολλανδούς στην Αίγυπτο, με τη δημιουργία Ακαδημίας στην ομάδα Γουάντι Ντέγκλα που ανήκει στον Μαγκέντ Σαμί, ιδιοκτήτη του Εργοτέλη και παλιότερα και της βελγικής Λιρς.

Πέρασε σχεδόν ένα εξάμηνο στην αλβανική Λουφτετάρι (ομάδα που στην διοίκησή της είχε Βορειοηπειρώτες) και ακολούθησε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, αυτή της συνεργασίας με την Αλ Γουάχντα στο Αμπού Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πρόκειται για τον σύλλογο που είχε δουλέψει ο Λάσλο Μπόλονι πριν αναλάβει τις τύχες του ΠΑΟΚ, μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις στο αραβικό ποδόσφαιρο. Όλοι αυτοί οι σταθμοί στην καριέρα του αποτελούν εμπειρίες που θα έχει να τις διηγείται μέχρι τα βαθιά γεράματά του.

Το έργο του στην ακαδημία της Γουάντι Ντέγκλα εκτιμήθηκε και πριν λίγες μέρες ήρθε η πρόταση που φέρνει μέσα συνεργασία με την αιγυπτιακή ομάδα. Αυτή τη φορά από το πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων της ανδρικής ομάδας, ως μέλος του προπονητικού τιμ του Τάκη Γκώνια που μετά από μια παραγωγική σεζόν στον Εργοτέλη, πήρε… μεταγραφή με εντολή του κοινού ιδιοκτήτη των δύο συλλόγων.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Μούσιαρης λέει στην «Μ» σχετικά με τη συνεργασία του με τον Τάκη Γκώνια:

«Είναι μεγάλη μου τιμή που θα συνεργαστώ με τον κ.Γκωνια. Ξεκινήσαμε εδώ και λίγες μέρες την προετοιμασία μας για την επόμενη σεζόν είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστούμε με έχει εντυπωσιάσει, όμως, η φιλοσοφία του και ο τρόπος που προσεγγίζει το ποδόσφαιρο και την προπονητική. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και μια πολύ καλή χρονιά με την ομάδα».

Αν μη τι άλλο, το να καθοδηγούν Ελληνες μία αιγυπτιακή ομάδα είναι ένα ξεχωριστό θέμα και εμείς θα το παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags