Facebook Pixel Άνετο 2-0 στο Λιχτενστάιν η Εθνική
| 2019-03-23 23:35:00

Φουριόζα στο ξεκίνημα η Εθνική - Άνετο 2-0 στο Λιχτενστάιν - Όλα για όλα στη Βοσνία! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Φουριόζα στο ξεκίνημα η Εθνική - Άνετο 2-0 στο Λιχτενστάιν - Όλα για όλα στη Βοσνία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλή εμφάνιση και τρεις βαθμοί στην πρεμιέρα για την Ελλάδα!

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Euro 2020 η Εθνική Ελλάδας, η οποία δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα απέναντι στο Λιχτενστάιν, επικρατώντας άνετα με 2-0 στο Βαντούζ. 

Η ελληνική ομάδα δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και έχοντας σε καλή ημέρα τους Φορτούνη, Σάμαρη, Ζέκα, Μασούρα και Δώνη, κατάφερε να μπει νικηφόρα στον όμιλο της και να πάει για ό,τι καλύτερο στο εκτός έδρας ματς με τους Βόσνιους την προσεχή Τρίτη (26/3).

Τα γκολ της Εθνικής μας, που παρατάχθηκε με πειραματικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Σιόβας-Κουρμπέλης), λόγω της απουσίας του Μανωλά και του Παπασταθόπουλου, πέτυχε ο Φορτούνης στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και ο Τάσος Δώνης στο 80' της αναμέτρησης.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Όπως ήταν λογικό η Εθνική μας ομάδα πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, όμως η ανάπτυξή της δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, ενώ οι μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές, δημιουργούσαν ανισορροπία στο παιχνίδι της. Παρόλα αυτά, η "γαλανόλευκη" είχε αρκετές απειλητικές στιγμές μπροστά στην εστία του Μπίχελ, όμως τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια.

Στο 8' το σουτ του Μήτρογλου αποσοβήθηκε από τον κίπερ του Λιχτενστάιν, ενώ στο 11' ένα σουτ του Μασούρα δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Μπίχελ. Στο 23' η Εθνική μας προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς έχασε τον Μήτρογλου με τραυματισμό στην γάμπα (σύσπαση), με τον Τάσο Δώνη να παίρνει τη θέση του.

Στο 25' ο νεοεισελθόντας είχε μια καλή στιγμή με κεφαλιά και στο 34' ο Σάμαρης έχασε φοβερή ευκαιρία, μπαίνοντας στην περιοχή, αλλά σουτάροντας πολύ άστοχα. Ένα λεπτό μετά ο Μασούρας είχε ανοικτό πεδιό, όμως σούταρε πολύ έξω κι εκεί που όλα έδειχναν 0-0 στο πρώτο ημίχρονο... ανέλαβαν οι Κουρμπέλης και Φορτούνης. 

Ο πρώτος έβγαλε βαθιά μπαλιά από την άμυνα και ο άσος του Ολυμπιακού έκανε τρομερό τελείωμα στην κίνηση γράφοντας το 0-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο και δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να πάρουν ανάσα σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Η Εθνική επιτέθηκε κατά... κύματα, απείλησε άπειρες φορές με τον Μασούρα, τον Μπακασέτα και τον Σάμαρη, φτάνοντας τελικά στο δεύτερο γκολ με τον Τάσο Δώνη.

Ο επιθετικός της Στουτγκάρδης δέχτηκε τη όμορφη μπαλιά του Μασούρα, στόπαρε εξαιρετικά την μπάλα και από θέση πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή, σούταρε και έγραψε το τελικό 0-2 στο 80', "σφραγίζοντας" το πρώτο τρίποντο της Ελλάδας, στο εναρκτήριο ματς των ομίλων των προκριματικών.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο πρωταγωνιστής της Εθνικής μας, καθώς ήταν ο πιο κινητικός παίκτης της ομάδας, ενώ ήταν και αυτός που με δικό του γκολ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της "γαλανόλευκης".

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Άγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε με τον Βλαχοδήμο στο τέρμα, τους Σιόβα και Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας, τον Μπακάκη στο δεξί άκρο και τον Κούτρη στο αριστερό. Στα χαφ πήραν θέση οι Σάμαρης και Ζέκα, μπροστά τους ήταν οι Μασούρας, Φορτούνης και Μπακασέτας και στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου.

Από πλευράς Λιχτενστάιν παρατάχθηκαν οι Μπίχελ, Βόλφινγκερ, Κάουφμαν, Ρέχσταϊνερ, Γκέπελ, Χάσλερ, Μάρτιν Μπίχελ, Βίζερ, Πολβερίνο, Σαλάνοβιτς και Γκίμπσερ.

Η ΦΑΣΗ: Το πρώτο γκολ της Ελλάδας που ξεκίνησε από τρομερή μπαλιά του Κουρμπέλη από την άμυνα και κατέληξε σε τελείωμα με τη μία από τον Κώστα Φορτούνη.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Βέλγου, Αλεσάντρ Μπουκό. Τον βοήθησε και το παιχνίδι που δεν είχε ιδιαίτερες αμφισβητούμενες φάσεις.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η Εθνική μας ομάδα μπήκε φουριόζα στον όμιλο, πήρε εύκολο τρίποντο με σχετικά καλή εμφάνιση (ειδικά στο δεύτερο μέρος) κόντρα στο Λιχτενστάιν και πάει στην Βοσνία για να πάρει ό,τι καλύτερο στην δεύτερη αγωνιστική του γκρουπ.

ΠΑΤΑ ΤΟ:  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags