Facebook Pixel Τα δεδομένα για μπάτζετ και πωλήσεις στον Παναθηναϊκό
| 2019-04-10 18:25:00

Αυτοί "βάζουν" λεφτά στον ΠΑΟ - Έτσι ανεβαίνει επίπεδο - Σαρωτικές αλλαγές - Ηχηρά διαζύγια

του Νίκου Στεργίου
Αυτοί "βάζουν" λεφτά στον ΠΑΟ - Έτσι ανεβαίνει επίπεδο - Σαρωτικές αλλαγές - Ηχηρά διαζύγια

Έρχονται τα πάνω-κάτω. Τι προβλέπει το πλάνο. Χαμός!

Κουβέντα, συνεχής και ολοένα αυξημένη, γίνεται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με το μπάτζετ του Παναθηναϊκού την ερχόμενη σεζόν. Εκτιμήσεις θέλουν τον Γιάννη Αλαφούζο να έχει δεχτεί την αξίωση του Νίκου Νταμπίζα για μια μικρή αύξηση, που άλλοι την τοποθετούν από 500.000 ευρώ (καθαρά) ως και μέχρι 1 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε πως το φετινό, καθαρό μπάτζετ, του αγωνιστικού τμήματος του «τριφυλλιού» δεν ξεπερνάει τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Προσοχή όμως. Αυτή η αύξηση, δεν αλλάζει σε τίποτα τον μεταγραφικό σχεδιασμό των «πρασίνων». Απολύτως τίποτα όμως. Όπως είναι σαφές από το πλάνο που υπάρχει για τον Παναθηναϊκό της σεζόν 2019-20, θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες αποδεσμεύσεις συμβολαίων. Μουνιέ, Οικονόμου, πιθανώς και Αλτμαν θα κληθούν να λύσουν τη συνεργασία τους. Οι τρεις τους, «καθαρά», προβλέπεται να εισπράξουν για την επόμενη χρονιά περίπου 800.000 ευρώ.

Και με τα μισά να συμβιβαστούν ως αποζημίωση, αυτομάτως προκύπτει η… εξαφάνιση της προβλεπόμενης αύξησης του μπάτζετ. Και δεν εντάσσουμε σε αυτή τη διαδικασία τα συμβόλαια των Κουλιμπαλί (180.000 ευρώ) και Κάτσε (160.000) που οι «πράσινοι» γλυτώνουν για την επόμενη χρονιά, μιας και κανείς τους δεν θα συνεχίσει, αφού θα πρέπει (και προβλέπεται) να αντικατασταθούν.

Αν μάλιστα προσθέσουμε και το πλάνο για τις ανανεώσεις κάποιων συμβολαίων, τότε είναι ξεκάθαρο, πως σε αρχικό τουλάχιστον στάδιο, η όποια αύξηση του μπάτζετ προορίζεται για να καλύψει αυτές ακριβώς τις αποδεσμεύσεις και αυτές ακριβώς τις συζητήσεις για επέκταση συμβολαίων. Οποιαδήποτε διαφοροποίηση στο προβλεπόμενο μπάτζετ για μεταγραφές, θα προκύψει – όπως άλλωστε σαφέστατα υπονόησε και ο Γιώργος Δώνης στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη – από πωλήσεις. Αν προκύψουν και πάνε όπως θέλει ο σύλλογος, τότε ναι, θα υπάρξουν χρήματα, παραπάνω, για μεταγραφές (προσοχή, όχι για αγορά ποδοσφαιριστών, αλλά σε επίπεδο καλύτερων, μεγαλύτερων συμβολαίων…).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΟΚ για πασίγνωστο επιθετικό της Superleague - Ενεπλάκη σε σφοδρό τροχαίο - Δείτε φωτογραφίες

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags