Facebook Pixel Βασιλειάδης για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ: «Ανίκανες να ελέγξουν πού να δώσουν εισιτήρια οι ΠΑΕ»
Ποδόσφαιρο
| 2019-05-06 12:29:00

Βασιλειάδης για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ: «Ανίκανες να ελέγξουν πού να δώσουν εισιτήρια οι ΠΑΕ»

Sportdog Team
Βασιλειάδης για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ: «Ανίκανες να ελέγξουν πού να δώσουν εισιτήρια οι ΠΑΕ»

Εξήγησε τους λόγους της απόφασής του να γίνει χωρίς κόσμο ο τελικός του Κυπέλλου.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στον Real FM και ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ χωρίς την παρουσία κόσμου.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ.Βασιλειάδης: 

Για την απόφαση που πάρθηκε για τον τελικό του Κυπέλλου: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες άσχημων γεγονότων στους τελικούς. Τα τελευταία δύο χρόνια η επανάληψη του συγκεκριμένου ζευγαριού έχει φέρει εντάσεις. Και στον Βόλο, και πέρυσι στο ΟΑΚΑ. Πρωταρχικός στόχος μας είναι η ασφάλεια των θεατών και η προστασία του προϊόντος. Έτσι, με αυτή την πολύ δύσκολη απόφαση, βάζουμε στη ζυγαριά αυτά που διακυβεύονται. Είναι πολλά που έχουν συσσωρευτεί τον τελευταίο καιρό. Υπάρχει ένας μίσος αδιανόητο μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Η αστυνομία απέτρεψε ραντεβού θανάτου την τελευταία στιγμή. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξαναγίνει αυτό. Και οι ίδιες οι ΠΑΕ μπορεί να θέλουνε τους οπαδούς τους, αλλά είναι ανίκανες να ελέγξουν που να δώσουν τα εισιτήρια».

Για το αν αποτελεί παραδοχή ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να ελέγξει τα πράγματα: «Εμείς δεν θέλαμε να ρισκάρουμε. Ιδίως σε μια περίοδο που έχουμε το VAR. Το ΟΑΚΑ πήρε την πιστοποίηση και του χρόνου και η Super League 1 και η Super League 2 θα έχουν VAR. Σε μια χρονιά καμπής με την αναδιάρθρωση, σε μια σεζόν που τελειώνει και η ελληνική φίλαθλη γνώμη έχει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα, σε μια περίοδο που έρχεται το νέο πλαίσιο για τους στημένους αγώνες συν τα νέα μέτρα ασφαλείας που δίνουν απόλυτα την ευθύνη στις ΠΑΕ για ό,τι συμβαίνει».

Για τον περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων που θα πάρουν οι ομάδες: «Θα πρέπει να διαβουλευθούν Ομοσπονδία και ομάδες σε ένα αριθμό ο οποίος θα είναι ελέγξιμος για να ικανοποιήσει χορηγούς και κατόχους ακριβών διαρκείας. Δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 1000 άτομα. Δεν μπορώ να εμπλακώ βέβαια σε αυτό, εκτός κι αν ακούσω αριθμό τρελό».

Για την επίθεση στον διαιτητή Τσαμούρη: «Και η υπόθεση του κυρίου Τσαμούρη ήταν ένα από τα γεγονότα που μας οδήγησαν να πάρουμε την απόφαση αυτή. Υπάρχει μια πληροφόρηση για κίνδυνο προβοκάτσιας. Είναι όλα αυτά μέσα στο σκεπτικό μας και μας κάνουν να προβληματιζόμαστε».

Για την αναδιάρθρωση: «Η ΕΠΟ πήρε τις αποφάσεις πέρυσι το καλοκαίρι. Προφανώς θα υπάρχουν και αδικίες, αλλά για αυτό ερχόμαστε να βάλουμε ένα υγιές οικονομικά περιβάλλον. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, μια συγκεκριμένη συμφωνία. Αν κάνουμε πίσω θα αποτελεί πλήγμα για το ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags