Facebook Pixel Ολυμπιακός: O Ηλίας Υφαντής μίλησε στο sportdog!
| 2019-10-19 15:40:00

"Καλύτερος λόγω Μαρινάκη - 85% τον τίτλο αν... - Φτάνει με Κωστή! - Τάσο, μίλα στον πρόεδρο"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Καλύτερος λόγω Μαρινάκη - 85% τον τίτλο αν... - Φτάνει με Κωστή! - Τάσο, μίλα στον πρόεδρο"

Τεράστιος Η. Υφαντής για Ολυμπιακό, μεταγραφές, Μητρόπουλο.

Ολυμπιακός: Πεπεισμένος ότι αν οι Πειραιώτες νικήσουν την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ θα αποκτήσουν 85% πιθανότητες να στεφθούν πρωταθλητές, είναι ο Ηλίας Υφαντής. Η θρυλική μορφή του πειραϊκού συλλόγου, με τη φανέλα του οποίου κατέκτησε 6 πρωταθλήματα Ελλάδας, 7 Κύπελλα και 6 πρωταθλήματα Πειραιά εξήγησε στο sportdog πώς βλέπει τη φετινή ομάδα.

"Έχουν γίνει σωστά πράγματα και έρχονται αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός έχει σοβαρευτεί. Είναι μία ομάδα που ξέρει τι θέλει", αναφέρει και αποθεώνει την τελευταία μεταγραφή, αυτή του Κωστή. "Έχει μεγάλο μέλλον και θα το δείτε", υποστηρίζει, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την εικόνα της Εθνικής με την έλευση του Φαν'τ Σιπ.

Ο Ηλίας Υφαντής κλήθηκε να μιλήσει για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Τάσο Μητρόπουλο και εξέφρασε τη γνώμη του χωρίς φόβο και πάθος.

Να ξεκινήσουμε από την Εθνική. Πώς σας φάνηκε η κίνηση του Φαν'τ Σιπ να θέσει εκτός ομοσπονδιακού συγκροτήματος έμπειρους παίκτες όπως οι Μανωλάς, Σωκράτης, Σάμαρης, Τοροσίδης και Μήτρογλου;

"Δεν μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι άλλαξαν πολλά πράγματα με Φαν'τ Σιπ. Οι πρώτες ενέργειες του νέου προπονητή στους τελευταίους αγώνες, με Ιταλία και Βοσνία, δείχνουν καλά στοιχεία. Από εδώ και πέρα πρέπει ο προπονητής να συζητήσει μαζί τους και να τους ενημερώσει το πώς και το γιατί, για να μην υπάρξει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα και από την πλευρά της συμπεριφοράς τους απέναντι στην Εθνική Ελλάδας. Νομίζω ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να συναντηθούν. Διότι σήμερα δεν υπάρχει βεντετισμός. Αυτά έχουν πεθάνει στο ποδόσφαιρο".

Τι κρατάτε από τη νίκη κόντρα στη Βοσνία;

"Είδα σωστές ενέργειες. Εκείνο που με ευχαρίστησε ιδιαίτερα ήταν οι πολύ σωστές επιστροφές του κέντρου και της άμυνας, οι αλληλοκαλύψεις των δύο αυτών γραμμών. Αυτό λέει πολλά".

Σας ξένισε το γεγονός ότι στην αρχική ενδεκάδα δεν ξεκίνησαν παίκτες του Ολυμπιακού;

"Αυτό δεν λέει τίποτα. Η ομάδα πρέπει να στήνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν νομίζω απαραίτητα ότι πρέπει να παίζουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού. Πρέπει να παίζουν εκείνοι που μπορούν να αποδώσουν καλύτερα, για να γίνει ένα σωστό σύνολο. Με ένα παιχνίδι όμως κανείς δεν βγάζει συμπεράσματα. Δεν μπορείς να πεις, τέλος αυτό θα γίνεται από εδώ και πέρα. Χρειάζεται να δούμε τι θα γίνει σε βάθος χρόνου".

Είστε ικανοποιημένος με τη μέχρι στιγμής πορεία του Ολυμπιακού;

"Ο Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα. Αποδεικνύεται ότι με τις ενέργειες του πολύ μεγάλου και υπέροχου ανθρώπου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του, έχουν γίνει σωστά πράγματα και έρχονται σωστά αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός έχει σοβαρευτεί. Είναι μία ομάδα που ξέρει τι θέλει".

Ο Ολυμπιακός ανανέωσε το συμβόλαιο του Ποντένσε και ετοιμάζεται να "δέσει" Ομάρ και Γκιλιέρμε. Πώς κρίνετε αυτές τις κινήσεις

"Θα τις κρίνω από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα. Προς το παρόν φαίνεται σωστή τακτική".

Ποια φετινή μεταγραφή σας έχει εντυπωσιάσει;

"Εμένα δεν με εντυπωσιάζουν τα λόγια. Με εντυπωσιάζει η συμπεριφορά του κάθε παίκτη κατά τη διάρκεια των αγώνων. Θέλω να δω να παίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Δεν θέλω να λέω παραμύθια. Έχω παίξει και διδάξει. Έχω βγάλει Καραβίτη, Αγγελή, Περσία και άλλους. Ασφαλή συμπεράσματα και για να βεβαιωθώ για έναν παίκτη πρέπει να περάσει ο πρώτος γύρος. Τότε θα πω ότι ο τάδε ποδοσφαιριστής έχει αυτό το προσόν και μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα".

Πόσο εύκολη ή δύσκολη θα είναι η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου φέτος;

"Οι ομάδες που θα κονταροχτυπηθεί είναι γνωστές. Είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Όταν κερδίσει αυτές τις ομάδες τότε θα αποκτήσει μία πιθανότητα κατά 85% να στεφθεί πρωταθλητής".

Την είσοδο του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο πως τη βλέπετε;

"Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Ως εκεί όμως, δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι παραπάνω".

Υπάρχει κάτι άλλο που σας έχει κάνει εντύπωση από τον φετινό Ολυμπιακό;

"Εμένα μου άρεσε η τελευταία μεταγραφή του πιτσιρικά από την Κύπρο. Ο Κωστή είναι ένας παίκτης με μεγάλο μέλλον. Θεωρώ όμως, ότι αυτά που έχουν ειπωθεί για την αξία του πρέπει να σταματήσουν εδώ. Να μην καβαλήσει το καλάμι. Φτάνει. Ο ίδιος πρέπει να καταλάβει, ότι έρχεται στη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας, σε ιστορία, τίτλους και κόσμο. Πρέπει να το θεωρεί τιμή και χαρά του που είναι κοντά μας. Πρέπει να ευχαριστήσει τον κόσμο και να δικαιώσει αυτούς που αποφάσισαν να τον φέρουν στον Ολυμπιακό".

Είναι λίγο οξύμωρο, γιατί πριν αποφύγατε να σχολιάσετε κάποια μεταγραφή, αλλά τώρα τοποθετείστε με σιγουριά για έναν ποδοσφαιριστή που δεν έχουμε δει να παίζει με τη φανέλα του Ολυμπιακού...

"Εγώ δεν λέω τυχαία κάποια πράγματα. Ξέρω τι λέω. Σας διαβεβαιώνω, ότι είναι πάρα πολύ μεγάλο ταλέντο. Η εξέλιξή του όμως θα εξαρτηθεί από το αν αξιοποιηθεί από τον προπονητή και τους υπόλοιπους συναδέλφους του. Το παιδί για να φτάσει στο επίπεδο που πρέπει να φτάσει χρειάζεται στήριξη. Οι πρώτοι που θα τον σπρώξουν σε αυτό είναι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού".

Στο τέλος θα θέλαμε να σχολιάσετε ένα ευαίσθητο ζήτημα. Αφορά τον Τάσο Μητρόπουλο, ο οποίος λόγω κάποιων σχολίων του σε τηλεοπτική του εμφάνιση προκάλεσε μία δυσαρέσκεια, η οποία οδήγησε στη διαγραφή του από τους βετεράνους του Ολυμπιακού. Είναι ένα θέμα που πονάει, έτσι δεν είναι;

"Βέβαια πονάει. Εγώ τον αγαπώ και τον εκτιμώ τον Μητρόπουλο σε μεγάλο βαθμό. Ομολογουμένως έχουν γίνει κάποια λάθη από όλες τις πλευρές. Θεωρώ ότι και ο ίδιος έχει στενοχωρηθεί πάρα πολύ. Δεν μπορεί να γίνει κριτική από τη στιγμή δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις από κάθε πλευρά σε τετ α τετ. Πιστεύω, ότι κάποια πράγματα που ειπώθηκαν είχαν μία επιπολαιότητα χωρίς να υπάρχει καθοδήγηση από πουθενά. Όπως και να το κάνουμε, αυτό το παιδί έχει προσφέρει πάρα πολλά πράγματα σε αυτήν την ομάδα. Νομίζω ότι θα ήταν σωστό, να ζητήσει να τον δεχτεί ο πρόεδρος, να κουβεντιάσει μαζί του και να βγει δημόσια να μιλήσει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίθανος Μαρτίνς! Αυτόν βάζει βασικό στην επίθεση για ΟΦΗ - Ήταν με το... 1,5 πόδι εκτός ομάδας!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags