Facebook Pixel Γιατί ο Παπαδόπουλος είναι ιδανικός αντί-Νταμπίζας
| 2019-10-20 12:00:00

Ένας "στρατιώτης" για ΠΑΟ - Γιατί ο "Παπ" είναι ιδανικός αντι-Νταμπίζας - Έτσι "φτιάχνει" Αλαφούζο!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ένας "στρατιώτης" για ΠΑΟ - Γιατί ο "Παπ" είναι ιδανικός αντι-Νταμπίζας - Έτσι "φτιάχνει" Αλαφούζο!

Καριέρα, εμπειρία, γνώσεις, μαχητής. Τα έχει όλα και... συμφέρει.

Μετά την αποχώρηση του Νίκου Νταμπίζα από το πόστο του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό, οι Πράσινοι ψάχνουν τον αντικατάστατή του τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Αναζητούν έναν άνθρωπο με πλούσιες παραστάσεις από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και εάν είναι δυνατόν, να γνωρίζει καλά και τον σύλλογο.

Ένα από τα ονόματα λοιπόν που έπεσαν στο τραπέζι, είναι αυτό του Δημήτρη Παπαδόπουλου, του άλλοτε ποδοσφαιριστή του Τριφυλλιού. Ο 37χρονος πλέον "Παπ" μπορεί να μη φοράει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ωστόσο παραμένει κοντά στον χώρο, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και προσπαθεί καθημερινά να ενημερώνεται για όλες τις αλλαγές. Μάλιστα, πρόσφατα παρακολούθησε και μαθήματα στο UEFA Executive Master for International Players (UEFA MIP).

Ο Παπαδόπουλος ως ποδοσφαιριστής απέκτησε τρομερές εμπειρίες, καθώς στην πλούσια καριέρα του αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Μπέρνλεϊ, Παναθηναϊκό, Θέλτα, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, ενώ αποτέλεσε και στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας για πολλά χρόνια, όντας παρών και στο Euro του 2004, όπου έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία σηκώνοντας τη μεγάλη κούπα.



Ο "Παπ" αγωνίστηκε με το τριφύλλι στο στήθος από το 2003 έως το 2008, ήταν πρωταγωνιστής στην ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ του 2004, ενώ συνολικά είχε 177 συμμετοχές και 67 γκολ. Τα νούμερά του πραγματικά είναι εντυπωσιακά και δεν τα συναντάμε συχνά σε ελληνικές ομάδες. Παρόλα αυτά, ο Παπαδόπουλος δεν έφυγε με τον ιδανικό τρόπο από την ομάδα, ωστόσο ουδέποτε δημιούργησε κάποιο πρόβλημα στον σύλλογο, ενώ παρότι υπήρχαν παιχνίδια που αποδοκιμάστηκε ως αντίπαλος, αυτός δεν αντέδρασε και στις συνεντεύξεις του πάντα αναφερόταν με τα καλύτερα λόγια στον αγαπημένο του ΠΑΟ.

Ο Παπαδόπουλος λοιπόν είναι ένας πρώην ποδοσφαιριστής που αν μη τι άλλο ταιριάζει στο προφίλ του τεχνικού διευθυντή που αναζητάει ο Γιάννης Αλαφούζους και ο οποίος έχει όλα τα προσόντα για να καλύψει τη θέση. Γνωρίζει τον σύλλογο πολύ καλά και τις απαιτήσεις που υπάρχουν, έχει εμπειρίες από την παρουσία του σε πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ προσπαθεί καθημερινά να ενημερώνεται και να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο ίδιος μάλιστα, εμφανίζεται πρόθυμος να... δώσει τις μάχες του και να βάλει πλάτη ώστε να βοηθήσει τον σύλλογο σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι στα καλύτερά του, η θέση του τεχνικού διευθυντή όπως αποδείχθηκε και με τον Νταμπίζα είναι σαν... ηλεκτρική καρέκλα και σίγουρα χρειάζεται κάποιον να είναι "στρατιώτης". 

Ο Παπαδόπουλος ακόμα και ως ποδοσφαιριστής ήταν μαχητής, έδινε το 100% και ποτέ δεν... μάσησε στα δύσκολα. Τέτοιους χαρακτήρες χρειάζεται το τριφύλλι και στα στελέχη του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το τελευταίο "έγκλημα" Νταμπίζα πριν φύγει από ΠΑΟ - Έδιωξε ταλεντάρα και... τρέλανε τον Δώνη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags