Facebook Pixel Άρης: Ο Ροζ εκθέτει το ελληνικό σύστημα υγείας
| 2020-03-28 22:22:00

Παίκτης του Άρη ξεφτιλίζει το ελληνικό σύστημα υγείας!

Sportdog Team
Παίκτης του Άρη ξεφτιλίζει το ελληνικό σύστημα υγείας!

Τι είπε για τις παλιές εγκαταστάσεις και τις τιμές στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Άρης: Στην πειθαρχία του Έλληνα στα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση, το σύστημα υγείας στην χώρα μας, αλλά και στο μέλλον του με τον Άρη αναφέρθηκε ο Λίντσεϊ Ροζ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό κανάλι, «RMC». "Οι υποδομές είναι παλιές" δήλωσε ο Ροζ που μίλησε για τις τιμές στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων»:

Αρχικά ανέφερε πως: «Είμαστε τυχεροί καθώς όλοι είμαστε υγιής. Βρίσκομαι σε μια πόλη της οποίας ο πληθυσμός είναι μεγαλύτερος του ενός εκατομμυρίου αλλά έχουμε μόνο 40 κρούσματα. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι. Τα μέτρα λήφθηκαν αρκετά γρήγορα, πριν φτάσουμε τα 100 κρούσματα (στη χώρα). Τα μαγαζιά και τα εστιατόρια είναι κλειστά και βρισκόμαστε σε κατάσταση περιορισμού. Αρχικά υπήρξε η συμβουλή να μείνουν όλοι σπίτι. Στη συνέχεια αυξήθηκαν τα κρούσματα κι εκεί επιβλήθηκε υποχρεωτικός περιορισμός. Αυτό μάλλον είναι καλό για όλους».

Ρωτήθηκε για το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, με τον Ρόουζ να τονίζει ότι: «θα έλεγα ότι οι υποδομές είναι παλιές. Υπάρχουν πολλές ιδιωτικές κλινικές αλλά αν πρέπει να κοιμηθείς σε μία από αυτές είναι περίπου 500 ευρώ τη βραδιά. Κανείς δεν μπορεί και έτσι όλοι παίρνουν τις ανάλογες προφυλάξεις για να το αποφύγουν».

Ερωτηθείς για το επίπεδο των περιορισμών: «Έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τη Γαλλία. Ψώνια, βόλτα με τον σκύλο ή βόλτα με τα παιδιά, αλλά τώρα βρέχει. Είμαστε στην ίδια κατάσταση με τη Γαλλία, χρειάζεται έγγραφο για να βγει έξω. Είναι καλό σύστημα. Μπορείς να βγεις έξω γράφοντας για ποιο λόγο σ’ ένα χαρτί ή με ένα εκτυπωμένο έγγραφο. Υπάρχει όμως και το σύστημα ενημέρωσης από το τηλέφωνο».

Για την κατάσταση στην Ελλάδα: «Είναι ένταξει. Καταλαβαίνουμε τον κίνδυνο βλέποντας την επιρροή σε όλο τον κόσμο. Παντού μιλούν για τον κορωνοϊό. Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Υπουργός μιλάει γι’ αυτό κάθε περίπου δύο-τρεις ώρες. Επιπλέον στην Ελλάδα, οι άνθρωποι λατρεύουν να βγαίνουν έξω, να πηγαίνουν σε παραθαλάσσια μέρη… τώρα δεν το κάνει κανείς. Όλοι ζουν μια διαφορετική ζωή».

Σχετικά με το δικό του επίπεδο προσαρμογής: «Πρέπει να το δούμε θετικά και όχι αρνητικά. Είναι δύσκολο να μείνεις στο σπίτι, να μην κάνεις κάτι, να μην μπορείς να υπηρετήσεις το πάθος σου που είναι η εξάσκηση, να μην μπορείς να βγει με τα παιδιά σου στο πάρκο ή στην παραλία… Είναι δύσκολο να προσπαθείς να αποφύγεις την πανδημία. Περνάμε περισσότερες ώρες με την οικογένεια. Ανακαλύπτω περισσότερο τον χαρακτήρα των παιδιών μου, κάνουν τα μαθήματα μαζί. Είναι μια πλούσια εμπειρία».

Για την καθημερινότητα του: «Έχω την άδεια να πηγαίνω για περίπου μία με μιάμιση ώρα στο προπονητικό κέντρο. Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά το κάνω και μετά πηγαίνω σπίτι. Μπορώ να το κάνω κάθε μέρα. Οι παίκτες πηγαίνουν ένας-ένας, το ανώτερο δύο, δίχως όμως να υπάρχει επαφή. Οι υπόλοιποι είναι στο σπίτι τους. Προσπαθώ επίσης να κάνω προπόνηση με τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου για να έχουμε καλή διάθεση. Και από τη στιγμή που μένει στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας και ανεβοκατεβαίνω κάθε μέρα, καταλαβαίνετε ότι έχουν πιαστεί τα πόδια μου».

Για την πορεία του Άρη: «Είναι αλήθεια ότι η σεζόν άρχισε πολύ καλά για μένα. Έχασα μόλις ένα παιχνίδι, «έσπασα» μάλιστα και το ρεκόρ του κλαμπ στα διαδοχικά παιχνίδια. Μπορούμε όμως να πούμε ότι η χρονιά τελείωσε, παρότι έχω δέκα παιχνίδια ακόμη για τα Playoffs, τον δεύτερο αγώνα για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Προσωπικά θέλω να συνεχίσουμε γιατί είμαστε σε καλή φυσική και πνευματική κατάσταση.

Παίζουμε σ’ ένα γήπεδο με τρομερή ατμόσφαιρα. Κερδίζουμε παιχνίδια λόγω αυτής. Κανείς παίκτης δεν θέλει να παίξει δίχως φιλάθλους. Τώρα, αν αναγκαστούμε να τελειώσουμε τη χρονιά υπό αυτές τις συνθήκες, θα αναγκαστούμε να το κάνουμε. Αλλά ο προϋπολογισμός αυτής της ομάδας βασίζεται κατά μεγάλο βαθμό στα έσοδα από τα εισιτήρια. Κατά μέσο όρο βρίσκονται στο γήπεδο 18.000-20.000 κόσμος κι ενώ το sold out γίνεται με 25.000 θεατές. Επίσης, στα Playoffs υπάρχουν μόνο μεγάλα παιχνίδια και υπάρχουν τα περιθώρια κέρδους για την ομάδα. Σε περίπτωση που οι αγώνες γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, αυτό θα προκαλέσει οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα σε μια περίοδο όπου η κατάσταση δεν είναι καλύτερη δυνατή».

Τέλος, ρωτήθηκε για τον μέλλον του στον Άρη: «Έγιναν συζητήσεις με διάφορα κλαμπ, είναι αλήθεια όμως ότι αυτές πάγωσαν. Κανείς δεν ξέρει πότε θα συνεχιστούν τα Πρωταθλήματα, πότε θα ξεκινήσει η νέα σεζόν, πότε θα αρχίσει η μεταγραφική περίοδο και κυρίως το επίπεδο των μπάτζετ. Όλοι είναι στο σκοτάδι οπότε θα πρέπει να έχουμε υπομονή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags