Facebook Pixel Μανώλης Γλέζος: ΑΕΚτζής και Original
| 2020-03-30 16:36:00

Οπαδός μέχρι το κόκκαλο ο Γλέζος! Είχε πάει και εκδρομή – Τί ομάδα ήταν; (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Οπαδός μέχρι το κόκκαλο ο Γλέζος! Είχε πάει και εκδρομή – Τί ομάδα ήταν; (ΒΙΝΤΕΟ)

Για όσους τον ξέρουν η απάντηση είναι εύκολη.

ΑΕΚ: O θάνατος του σκόρπισε θλίψη στον κόσμο της Αριστεράς και όχι μόνο. Γιατί ο Μανώλης Γλέζος ήταν ένα σύμβολο αντίστασης, καθώς μαζί με τον Απόστολο Σάντα υπήρξαν οι πρωταγωνιστές μίας εκ των πρώτων αντιστασιακών πράξεων στην κατεχόμενη Ελλάδα την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατεβάζοντας τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941 τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης, στην Αθήνα.

Τί ομάδα ήταν όμως ο μεγάλος πολιτικός, δημοσιογράφος και συγγραφέας! Τις οπαδικές του πεποιθήσεις τις είχε δηλώσει ευθαρσώς, αν και αφορμή είχε σταθεί ένα ταξίδι στο εμπόλεμο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια των νατοϊκών βομβαρδισμών τον Απρίλιο του 1999.

Ο Γλέζος είχε ταξιδέψει μαζί με την ΑΕΚ σε αυτήν αξέχαστη εκστρατεία στη σερβική πρωτεύουσα, κατά την οποία η ομάδα του Δικέφαλου αετού έγραψε μία από τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία της που όμοια της δεν έχει γραφτεί από καμία ελληνική ομάδα μέχρι στιγμής.

Αυτό το ταξίδι ήταν η αφορμή για να γίνει ο Γλέζος ΑΕΚτζής. Και ήταν τιμή του και καμάρι του να το λέει και νατο δηλώνει στις συνεντεύξεις του. Όπως σε αυτή που είχε δώσει στην «ΩΡΑ των ΣΠΟΡ». «Είμαι ΑΕΚ και μάλιστα με τους Original. Έχουμε πανό κατά των Αμερικανών», είχε αναφέρει εξηγώντας την επιλογή του: «Το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Παρτιζάν την περίοδο των Νατοϊκών επιθέσεων εναντίων της Σερβίας. Εκεί τους γνώρισα και έγινα ΑΕΚτζης, γιατί εκεί είδα μια αθλητική ομάδα η οποία τίθεται επικεφαλής ενός αγώνα που ξεφεύγει από το στενό αθλητικό πλαίσιο και κινείται μέσα πολιτικά και τα Ελληνικά πράγματα. Το γεγονός ότι στάθηκε στο πλευρό ένας λαού που τον καταπίεζε το ΝΑΤΟ εμένα που δεν άνηκα σε καμία ομάδα με έκανε να την αγαπήσω».

Γι'αυτό άλλωστε η ΑΕΚ του αφιέρωσε μερικές γραμμές ως ύστατο φόρο τιμής. "Πενθούμε για έναν γνήσιο μαχητή, που ήταν πάντα παρών σε όλους τους αγώνες αυτού του τόπου!", ανέφερε μεταξύ άλλων το μήνυμα της ΑΕΚ.

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags