Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Μπακ... φωτιά - 15.000 ευρώ το μήνα - Τον γουστάρει ο Γκαλίτσιος - "Δέρνει" διαιτητές!
| 2020-05-17 17:05:00

Μπακ... φωτιά για ΠΑΟ, ΑΕΚ - 15.000 ευρώ το μήνα - Τον γουστάρει ο Γκαλίτσιος - "Δέρνει" διαιτητές!

του Νίκου Στεργίου
Μπακ... φωτιά για ΠΑΟ, ΑΕΚ - 15.000 ευρώ το μήνα - Τον γουστάρει ο Γκαλίτσιος - "Δέρνει" διαιτητές!

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Το όνομα του Φίλιπ Μλαντένοβιτς δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται στην αθλητική επικαιρότητα της Ελλάδας. Πρόσφατα ο Σέρβος αμυντικός ενεπλάκη σε σενάρια για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Εμάνουελ Ινσούα δύσκολα θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το Τριφύλλι στο στήθος την επόμενη σεζόν, οπότε οι πράσινοι θα κληθούν να αποκτήσουν ένα αριστερό μπακ ανάλογης αξίας.

Μετά τον Παναθηναϊκό ο Μλαντένοβιτς "παίζει" και για την ΑΕΚ, η οποία απ' ότι δείχνουν τα πράγματα δεν θα προχωρήσει στην επέκταση της συμφωνίας του Νίκλας Χουλτ, παρότι υπήρξαν κάποια σενάρια παραμονής του Σουηδού.

Ο Σέρβος αμυντικός της Κυπελλούχου Πολωνίας, Λέχια Γκντανσκ μένει ελεύθερος και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καθώς αρνήθηκε πρόταση ανανέωσης. Όπως αναφέρουν μάλιστα οι άκρες του "σκύλου" στην Πολωνία, σημαντικός παράγοντας για αυτή τη στάση είναι το γεγονός, ότι η ομάδα είχε απλήρωτους τους παίκτες για πολλούς μήνες. Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι η πλευρά του ποδοσφαιριστή αξίωνε προ κορωνοϊού υψηλό συμβόλαιο, μεγαλύτερο των 500.000 ευρώ ετησίως, επικαλούμενοι ενδιαφέρον από συλλόγους της Ρωσίας.

«Υπάρχει πιθανότητα να έγινε αυτό. Η Λέχια είναι από τις ομάδες που έχουν βαριά συμβόλαια στην πολωνική λίγκα. Αλλά δεν πληρώνει. Αυτός ήταν ο λόγος που οι παίκτες δεν συμφώνησαν πρόσφατα σε μείωση μισθών. Οι παίκτες είπαν: “πληρώστε αυτά που χρωστάτε για να δεχτούμε μειώσεις”. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Μλαντένοβιτς δεν θα μείνει», αναφέρει έμπιστη πηγή στο sportdog. 

Ο παίκτης αμείβεται με 15.000 ευρώ το μήνα ήτοι 180.000 ευρώ ετησίως. Απολάμβανε το δεύτερο υψηλότερο συμβόλαιο στην πολωνική ομάδα, μετά τον τερματοφύλακα Ντούσαν Κιούτσακ, ο οποίος κερδίζει 3.000 ευρώ τον μήνα παραπάνω. Όλα αυτά τα νούμερα όμως ήταν στα... χαρτιά, γιατί οι παίκτες είχαν ξεχάσει το χρώμα του χρήματος για πολύ καιρό.

Αγωνιστικά είναι ένας παίκτης με πολύ καλό αριστερό πόδι. Eίναι ένα μπακ με καλή τεχνική κατάρτιση, ντριπλάρει ανάμεσα σε πολλούς παίκτες, εκμεταλλεύεται τον κενό χώρο και διαθέτει καλή σέντρα. Παρότι αριστεροπόδαρος χρησιμοποιεί και το δεξί. Διακρίνεται για τις εκτελέσεις του στις στατικές φάσεις.

«Μου έκανε εντύπωση στα πρώτα παιχνίδια που τον είδα με τη Σταντάρ», θυμάται ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ο οποίος τον Γενάρη του 2017 που ο Μλαντένοβιτς πήγε στη Λιέγη έπαιζε στο Βέλγιο με τη φανέλα της Λόκερεν. «Έδειχνε ισορροπημένος παίκτης. Καλός σε άμυνα και επίθεση», προσθέτει για τον Σέρβο, ο οποίος έπαιξε μόνο 5 παιχνίδια με την ομάδα. Ίσως καθοριστική να ήταν η αποβολή του στο δεύτερο μόλις λεπτό στο ντέρμπι με την Άντερλεχτ (0-0). Ακολούθησαν δύο ενενηντάλεπτα απέναντι σε Κόρτραϊκ και Μουσκρόν και στη συνέχεια έμεινε εκτός μέχρι να υπογράψει στη Λέχια τον Γενάρη του 2018.

Ο παίκτης ξεκάθαρα ρέπει προς τις κίτρινες κάρτες. Τρεις χρονιές στην Ekstraklasa μέτρησε 24 κίτρινες. Ο λόγος που σημαδεύεται με τέτοια συχνότητα είναι, ότι αντιμιλά στους διαιτητές, αναφέρουν στην Πολωνία, όπου δεν υπάρχει κάποια αρνητική αναφορά για την εξωγηπεδική συμπεριφορά του. Κοινή παραδοχή είναι όμως ότι πρόκειται για παρορμητικό χαρακτήρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη Γιαννακόπουλου σε οπαδό του ΠΑΟ - Αυτό θα κάνει με την ΚΑΕ - Συνταρακτική εξέλιξη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags