Facebook Pixel Κροατία - Σκωτία: Η... παλιά φρουρά είναι εδώ - Με πρωταγωνιστές Μόντριτς - Πέρισιτς στους "16" η Κροατία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-06-22 23:52:00

Η... παλιά φρουρά είναι εδώ - Με πρωταγωνιστές Μόντριτς - Πέρισιτς στους "16" η Κροατία (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Η... παλιά φρουρά είναι εδώ - Με πρωταγωνιστές Μόντριτς - Πέρισιτς στους "16" η Κροατία (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τους παίκτες που την οδήγησαν στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας πέντε χρόνια πριν να παίρνουν το παιχνίδι πάνω τους, οι Κροάτες νίκησαν με 3-1 την Σκωτία και πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2020 και μάλιστα παίρνοντας την δεύτερη θέση του ομίλου

Κροατία - Σκωτία: Μπορεί να περιμέναμε δύο παιχνίδια, μπορεί να έχουν χάσει τον εκπληκτικό ρυθμό που είχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, όμως οι Κροάτες εμφανίστηκαν... Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μόντριτς και Πέρισιτς κατάφεραν να κερδίσουν με 3-1 την Σκωτία και όχι μόνο να πάρουν την πρόκριση στην φάση των "16" του Euro 2020, αλλά σε συνδυασμό με την ήττα με 1-0 της Τσεχίας από την Αγγλία να τερματίσουν και στην δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου.

Το ματς: 

Ο… τελικός στο Χάμπντεν Παρκ ξεκίνησε με τους Σκωτσέζους, έχοντας και την συμπαράσταση του κόσμου τους στις εξέδρες να είναι αυτοί που στο 6' θα έχουν την πρώτη καλή στιγμή. Ο Μαγκίν θα σεντράρει από τα αριστερά, όμως για ελάχιστα εκατοστά ο Άνταμς δεν θα προλάβει να σπρώξει την μπάλα στο δίχτυα, με τον Λιβάκοβιτς να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο ίδιος παίκτης θα δοκιμάσει ένα μακρινό σουτ, όμως θα περάσει άουτ. Στο 17' οι Κροάτες θα έχουν την πρώτη ευκαιρία τους όταν ο Γκβάρντιολ θα κάνει πολύ ωραία κάθετη πάσα, όμως ο Μάρσαλ θα προλάβει να διώξει την μπάλα. Ένα λεπτό μετά οι παίκτες του Ντάλιτς θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ. Ο Γιουράνοβιτς θα κάνει την σέντρα από τα δεξιά, ο Πέρισιτς, χωρίς αντίπαλο, θα πάρει την κεφαλιά, θα πασάρει στον Βλάσιτς, που με προβολή θα κάνει το 1-0.

Πέντε λεπτά μετά οι Κροάτες θα απειλήσουν ξανά, όταν ο Μόντριτς θα σουτάρει από μακριά, με τον Μάρσαλ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, κάτι όμως που ο διαιτητής δεν είδε, δίνοντας άουτ. Οι Σκωτσέζοι βρέθηκαν με την… πλάτη στον τοίχο και θα αναγκαστούν να επιτεθούν. Στο 24' ο Άρμστρονγκ θα γεμίσει στην περιοχή, με τον Ο' Ντόνελ να κάνει πάσα με το κεφάλι, η μπάλα να περνάει τον Λιβάκοβιτς, όμως σε εκείνο το σημείο δεν βρέθηκε κανένας συμπαίκτης του να απειλήσει. Στη συνέχεια της φάσης θα υπάρξει νέο γέμισμα για τον Άνταμς, που όμως θα γλιστρήσει, με την μπάλα να στρώνεται στον Μαγκίν, που θα κάνει κακό πλασέ με τον Κροάτη τερματοφύλακα να αποκρούει.

Οι παίκτες του Κλάρκ θα προσπαθήσουν να φέρουν την αναμέτρηση στα… ίσα και θα το καταφέρουν και μάλιστα πριν την λήξη του ημίχρονου. Στο 42' μετά από συνεχόμενα λάθη της άμυνας της Κροατίας, που δεν θα καταφέρουν να διώξουν μακριά, η μπάλα θα φτάσει στα πόδια του ΜακΓκρέγκορ που θα σουτάρει χαμηλά και θα κάνει το 1-1.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Κροάτες θα φτάσουν μια… ανάσα από το να πάρουν και πάλι το προβάδισμα στο σκορ. Στο 50' μετά από κάθετη πάσα ο Γκβάρντιολ θα βρει την μπάλα, ανάμεσα σε τέσσερις Σκωτσέζους αμυντικούς, θα κάνει την προβολή, αλλά ο Μάρσαλ θα αποκρούσει σωτήρια για την ομάδα του. Πέντε λεπτά και πάλι ο ίδιος παίκτης θα κάνει το σουτ, όμως για ακόμα μια φορά ο γκολκίπερ της Σκωτίας θα αποκρούσει. Στη επόμενη φάση o Μόντριτς θα κάνει μια φανταστική πάσα στον Πέρισιτς που θα βγει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ντέρμπι, όμως ο τελευταίος και πάλι θα βγει νικητής από την μονομαχία.

Η πρώτη φάση για τους Χαϊλάντερ θα έρθει στο 59' όταν μετά από γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μαγκίν δεν θα καταφέρει να κάνει καλό τελείωμα με την μπάλα να φεύγει άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Λούκα Μόντριτς, όμως, θα δώσει και πάλι το προβάδισμα στους Κροάτες και μάλιστα με ένα απίθανο γκολ. Ο Πέρισιτς θα στρώσει την μπάλα, έξω από την μεγάλη περιοχή, στον μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης που θα πιάσει ένα εκπληκτικό σουτ με εξωτερικό φάλτσο και θα νικήσει τον Μάρσαλ κάνοντας το 2-1. Μετά το δεύτερο τέρμα που δέχθηκαν οι παίκτες του Κλαρκ θα πάρουν την κατοχή της μπάλας, όμως δεν θα μπορούν να βρουν την φάση που θα δημιουργούσε προβλήματα στην εστία του Λιβάκοβιτς.

Αυτό όμως που δεν έβρισκαν οι Χαϊλάντερς το βρήκαν οι παίκτες του Ντάλιτς. Στο 77' ο Μόντριτς εκτέλεσε κόρνερ, με τον Πέρισιτς να πιάνει την κεφαλιά και να κάνει το 3-1, χαρίζοντας πρακτικά την πρόκριση στη φάση των "16" του Euro 2020 στην ομάδα του. Τρία λεπτά μετά ο Άνταμς θα πιάσει ένα καλό σουτ, όμως ο Λιβάκοβιτς θα καταφέρει να αποκρούσει με τα πόδια, διατηρώντας το σκορ. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα οι παίκτες του Ντάλιτς θα καταφέρουν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους, για να φτάσουμε στο τελικό σφύριγμα του διαιτητή, που τους έδωσε μια απίστευτη πρόκριση στους "16" του Euro 2020, ενώ θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα της Τετάρτης (23/6) για να μάθουν τον αντίπαλό τους στην επόμενη φάση.

Σκόρερ: 17' Βλάσιτς, 62΄Μόντριτς, 77' Πέρισιτς – 42' ΜακΓκρέγκορ

Κροατία (Ζ. Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Βίντα, Γκβάρντιολ (71' Μπάρισιτς), Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτςμ, Πέρισιτς (81' Ρέμπιτς), Βλάσιτς (76' Ιβάνουσετς), Πέτκοβιτς (70' Κράμαριτς)

Σκωτία (Σ. Κλάρκ): Μάρσαλ, Μακτόμινεϊ, Χάνλεϊ (33' Μακένα), Τίερνι, Ο' Ντόνελ (84' Πάτερσον), Μακγκίν, Ρόμπερτσον, Άρμστρονγκ (70' Φρέιζερ), Μακγκρέγκορ, Ντάικς, Άνταμς (84' Νίσμπετ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags