Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Τελειώνει" κορυφαίο όνομα ο Γκάρι στο Λιμάνι - "Καραμπόλα" Σιόβα με Σεμέδο - Απόφαση για Μαρτίνς
| 2021-09-14 20:00:00

"Τελειώνει" κορυφαίο όνομα ο Γκάρι στο Λιμάνι - "Καραμπόλα" Σιόβα με Σεμέδο - Απόφαση για Μαρτίνς

του Παναγιώτη Νικολάου
"Τελειώνει" κορυφαίο όνομα ο Γκάρι στο Λιμάνι - "Καραμπόλα" Σιόβα με Σεμέδο - Απόφαση για Μαρτίνς

Η... εντολή Μαρινάκη και το σχέδιο του Πορτογάλου για τον Ολυμπιακό. Πώς θα χωρέσει στην ομάδα τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ, ποιος θα αποχωρήσει και τα σενάρια για τον Έλληνα αμυντικό. Υπάρχει "θέμα" με το μέλλον του Πέδρο Μαρτίνς;

Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες δεν έχουν ξεχάσει το περσινό φλερτ με τον Γκάρι Ροντρίγκες, όπως έχουν καταλάβει όλοι πια, ειδικά από τη στιγμή που και πέρσι ήταν επιθυμία του Μαρτίνς η έλευσή του.

Αρχικά να τονίσουμε το προφανές: Το συμβόλαιο που είχε στην Αλ Ιτιχάντ, κοντά στα 5 εκατ. ευρώ ετησίως, δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, δύσκολα θα του προσφέρουν συμβόλαιο πολύ πάνω από το 1 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ενδιαφέρον ότι από τον Ολυμπιακό ακόμα δεν έχουν επιβεβαιώσει τίποτα (χωρίς να διαψεύδουν κιόλας). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία, αλλά δεν αποκλείεται η μεταγραφή να ανακοινωθεί ακόμα και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον, τώρα, είναι να δούμε γιατί ο Μαρτίνς τον θέλει στην ομάδα. Αρχικά είναι παίκτης αναγνωρισμένης αξίας και αυτό από μόνο του αρκεί. Από την άλλη πλευρά όμως, η έλευση του Ρόνι Λόπες έγινε για να πάρει σταδιακά τη θέση του Βαλμπουενά στην 11άδα: Να παίζει αριστερά και να συγκλίνει προς τον άξονα, στο 4-3-3, αλλά και για να παίζει ως αντι-Φορτούνης.

Τώρα, αν υπογράψει ο Γκάρι Ροντρίγκες θα είναι για να πάρει τη θέση του Ρόνι Λόπες στα αριστερά, προκειμένου να πάει ο τελευταίος οριστικά στη θέση του Φορτούνη, δηλαδή να παίζει ως δεκάρι. Προφανώς με αυτούς τους παίκτες το καλύτερο δυνατό σχήμα για τον Ολυμπιακό είναι το 4-3-3 ή το 4-2-3-1, καθώς "χωράει" το υλικό που έχει τώρα η ομάδα.

Καραμπόλα Σεμέδο-Σιόβα

Υπάρχει θέμα Σιόβα στον Ολυμπιακό; Μα, είναι δυνατόν να κυκλοφορεί χωρίς συμβόλαιο ο διεθνής Έλληνας άσος και να μην ενδιαφερθούν οι Πειραιώτες; Παρόλα αυτά για την ώρα δεν φαίνεται να έχει φουντώσει το θέμα και, οπωσδήποτε, περιμένουμε εξελίξεις. Δεν μπορούμε να πούμε και πολλά περισσότερα δηλαδή.

Ξεκάθαρα, πάντως, η περίπτωση του Σιόβα, είτε έρθει είτε όχι, θα δείξει πολλά για το μέλλον του Σεμέδο στην ομάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδούμε με την ερυθρόλευκη φανέλα τον Πορτογάλο αν επιστρέψει ο Σιόβας. Αντίθετα, αν δεν υπογράψει ο Έλληνας άσος μην αποκλείσετε μέσα στο επόμενο διάστημα να δούμε τον Σεμέδο να βγαίνει από το ψυγείο...

Ο... βασιλιάς Μαρτίνς και οι «μουρμούρες»

Υπάρχει θέμα με τον τρόπο που διαχειρίζεται το ρόστερ ο Πέδρο Μαρτίνς των Ερυθρόλευκων; Τραβηγμένο από κάθε άποψη να ανοίξει τέτοιο θέμα, ειδικά αυτό το διάστημα, αλλά υπάρχουν κάποιες παράμετροι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε.

Τυπικά, Πορτογάλος είναι ο βασιλιάς στο Λιμάνι με απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτό ισχύει στο Λιμάνι, αυτή τουλάχιστον τη στιγμή. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια σχετική μουρμούρα για τις πολλές δοκιμές που κάνει σε πρόσωπα στην 11άδα (για παράδειγμα εναντίον του Ατρόμητου έπαιξε ο Ρόνι Λόπες που βλέπει στις προπονήσεις ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση και όχι ο Ονιεκούρου), όπως και αυτά που έγιναν με το σύστημα της τριάδας στην άμυνα στα καλοκαιρινά ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Μοιάζει λίγο μπερδεμένος και ο ίδιος ο Μαρτίνς αυτό το διάστημα κι αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν όλοι στον Ολυμπιακό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι και επικοινωνιακά κάπου έχει χαθεί η μπάλα με τον Μαρτίνς, δεδομένου ότι βγήκε και είπε δημόσια ότι θα επιστρέψει ο Σεμέδο, ενώ από την ομάδα δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι αυτή η κατάσταση είναι κάπως μπερδεμένη και αυτό δεν μπορεί να περάσει από κανέναν απαρατήρητο. Εντός και εκτός ομάδας.

Από το ρεπορτάζ δεν προκύπτει το παραμικρό θέμα, έστω ελάχιστη γκρίνια για τον Μαρτίνς στο Λιμάνι. Αλλά ας κρατήσουμε σε μια άκρη του μυαλού μας ότι ναι μεν όλοι στην Ελλάδα βγάζουν το καπέλο στον Μαρτίνς και όσα έχει προσφέρει στην ομάδα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο καράβι. Και τα μεγάλα καράβια είναι που συναντάνε μεγάλες φουρτούνες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Θα φύγει... νύχτα από Ολυμπιακό ο Γκάρι Ροντρίγκες - Καμία σχέση με ΠΑΟΚ - Αργός και χωρίς γκολ"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags