Facebook Pixel Super League: Ο... Κούτσιας του ΠΑΣ στα ραντάρ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού - Είναι ο "νέος Μαυροπάνος" - Θα γίνει μάχη!
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-25 20:44:00

Ο... Κούτσιας του ΠΑΣ στα ραντάρ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού - Είναι ο "νέος Μαυροπάνος" - Θα γίνει μάχη!

GOALάρες by Εvaggelistis
Ο... Κούτσιας του ΠΑΣ στα ραντάρ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού - Είναι ο "νέος Μαυροπάνος" - Θα γίνει μάχη!

Ποιος πρώην άσος της Νότιγχαμ γύρισε στην Ελλάδα και άρχισε να λάμπει και γιατί το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ήταν άκρως επιτυχημένο για τον Τσιριγώτη επί του Σπάνου; Αποκαλυπτικά παρασκήνια και ειδήσεις για τη Super League και το νέο μεγάλο ταλέντο των Ιωαννίνων, που βρίσκεται ήδη στη βιτρίνα.

Super League: Οι GOALάρες της Δευτέρας ασχολούνται με τον διπλό θρίαμβο του Ιωνικού, τον δεύτερο Έλληνα άσο που επέστρεψε από τη Νότιγχαμ, τους ατζέντηδες που έκαναν... παρέλαση και το νέο μεγάλο ταλέντο του ΠΑΣ.

ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ-1:  η οικογένεια που είναι τα αφεντικά/ιδιοκτήτες του Ιωνικού. Ο πρόεδρος Γιάννης Τσιριγώτης που βγαίνει μπροστά  και ο αδερφός του Τάκης. Τον ανέλαβε απο χαμηλά, τον ανέβασε κατηγορίες και πάει να τον κρατήσει στην Super League την ίδια ώρα που έφτιαξε/σουλούπωσε και το γήπεδο της Νίκαιας. Το Σαββατοκύριακο αυτό πάντως θα το θυμούνται για πολλά χρόνια αφού έκαναν διπλή ζημιά στον Ατρόμητο του Σπανού. Γιατί εκτός απο την παραδοσιακή τεράστια αντιπαλότητα Νίκαιας - Περιστερίου, υπάρχει στην μέση και η... προσωπική σχέση. Ο Τσιριγώτης είναι συνεργάτης του Σπανού στα πετρελαιοειδή, έχοντας τρία μεγάλα πρατήρια  ΕΤΕΚΑ στις δυτικές συνοικίες. Μάλιστα ο γιος του, Κωνσταντίνος Τσιριγώτης, μέλος και του φετινού ρόστερ του Ιωνικού, μέχρι το καλοκαίρι του 2019 έπαιζε(σέντερ μπακ) στην Ακαδημία του Ατρόμητου. Το Σάββατο , λοιπόν, ο Ιωνικός πέρασε με '"διπλό" (0-2) από το Περιστέρι ενώ και την επομένη, στο γήπεδο του Ηφαίστου, η Κ19 του Ιωνικού έκανε την μεγάλη έκπληξη αποσπώντας ισοπαλία 1-1 (προηγήθηκε 0-1 στο πρώτο 45λεπτο και έμεινε με δέκα για να ισοφαριστεί) από τον πρωτοπόρο κι αήττητο (στο πρωτάθλημα Κ19 της Super League)Ατρόμητο!!

TΣΙΡΙΓΩΤΗΣ-2: με την οικογένεια Σπανού πέρα από τα επαγγελματικά,δεν είναι ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Το Σάββατο πάντως στο γήπεδο του Ατρόμητου, παρότι είχαν  πάει με πολυμελή συνοδεία, ούτε προκάλεσαν με έξαλλους πανηγυρισμούς ούτε έδωσαν... δικαιώματα. Όσον αφορά στα τρία μεγάλα μπλογκ που υπάρχουν στο ελληνικό ποδοσφαίρο,αποτελεί κοινό μυστικό πως ο Ιωνικός  από πέρσι είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό της ΑΕΚ, σε Μελισσανίδη και Γιάννη Παπαδόπουλο...

ΠΙΕΤΡΗΣ: πρώην επιφανή στέλεχος της Ακαδημίας του Ατρόμητου και διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες. Έφυγε το καλοκαίρι του 2020 για χάρη της Φόρεστ και μετακόμισε στο Νότιγχαμ,αποτελώντας μέλος της Κ23, της αγγλικής ομάδας (όπως άλλωστε και ο Φώτης Πίκουλας, κι αυτός επέστρεψε αλλά για λογαριασμό του Απόλλωνα). Ο Πιέτρης ήταν κοντά αυτό το καλοκαίρι να συνέχιζε στην Αγγλία, στην Μίντλεσμπρο και στην Ρόδεραμ, αλλά τελικά επέστρεψε για χάρη του Ιωνικού. Αμυντικός μέσος που ξεκινάει το παιχνίδι από πίσω με κάθετες μπαλιές, έκανε μια δεύτερη συνεχόμενη καλή εμφάνιση. Μετά το ματς κόντρα στον δεύτερο Παναθηναϊκό, που το τελικό 4-1 αδικούσε κατάφωρα τον Ιωνικό, ήρθε το χθεσινό 1-1 με τον πρωτοπόρο ο οποίος ισοφάρισε από στημένη φάση. Με μπροστάρηδες τον Γρηγόρη Πιέτρη, τον αριστεροπόδαρο σέντερ φορ Βαφειάδη (πρώην της ΑΕΚ, θυμίζει λίγο Ιωαννίδη), τον Παντελέον και τον Κότσα. Έχει βοηθήσει και η αλλαγή προπονητή, με τον Γιωργο Γεωργουλόπουλο, να έχει αντικαταστήσει τον Τερεζόπουλο, βελτιώνοντας την εικόνα της Κ19 του Ιωνικού, δίνοντάς της ταυτότητα. Στο χθεσινό παιχνίδι ο Ιωνικός αν κι έπαιζε απο το 35' με δέκα παίκτες είχε και την κατοχή και δυο δοκάρια...

ΑGENTS: την τιμητική τους είχαν την Κυριακή σε δυο γήπεδα του λεκανοπεδίου, με αγώνες του πρωταθλήματος Κ19. Στο Ατρόμητος - Ιωνικός απο ατζέντηδες ήταν ο Δημήτρης Ζουμπούλης μαζί με ξένο σκάουτ, ο Τοπίδης, ο Μπρούνο Νασιμέντο, ο Παναγιώτης Τσάλας και ο Ρέτσος. Και στην Φυλή, για το Απόλλων - ΠΑΣ (1-2) εκτός απο τον κόουτς Φέστα (της πρώτης ομάδας της "Ελαφρας Ταξιαρχίας", που αποχώρησε περίπου στο 60´) ήταν ο Ιταλός Ντελισάντι, ο εδώ και δυο δεκαετίες συνεργάτης /σκάουτ του Κουτσολιάκου, Σεραφείμ Μίχας και ένας Βοσνιο-Κροάτης ατζέντης (όπως έμαθα, με συγκεκριμένη αποστολή για παίκτη της ομάδας των Ιωαννίνων). Στην τελευταία για μια ακόμη φορά είχε ηγετική παρουσία ο στόπερ Άγγελος Γωγουβίτης, μεταγραφή του καλοκαιριού από τον Παναθηναϊκό, που με τις εμφανίσεις του επέστρεψε στην Εθνικής Ελλάδας Κ19 και ήδη κάνει ξανά ντόρο στην πιάτσα. Πάντως το νικητήριο γκολ(πολύ ωραίο, παρέπεμπε σε εκτέλεση σεντερ φορ και όχι σεντερ μπακ) το σημείωσε στο 84' ο παρτενέρ του Γωγουβίτη στην άμυνα, Ντόντης...

ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ: Αξιοσημειώτη για μια ακόμη φορά η παρουσία  του 66χρονου προέδρου του ΠΑΣ, σε εκτός έδρας αγώνα της Κ19 . Ο Γιώργος Χριστοβασίλης φροντίζει να κάνει προσωπικό σκάουτινγκ για τα ταλέντα της ομάδας του και τους  πιθανούς επαγγελματίες ενώ "καλό" μάτι ακούγεται πως έχει και ο Χριστοβασίλης (που επίσης ασχολείται). Προφανώς και ψάχνει τον επόμενο...Μαυροπανο, που θα του αποφέρει μια περήφανη πώληση. Άλλωστε η Κ19 του ΠΑΣ κάνει κι αυτή εντυπωσιακή πορεία αφού μοιράζεται με 16 βαθμούς την πρώτη θέση με τον Ατρομητο ( ο ΠΑΟ έχει 15, ο ΠΑΟΚ 13 και ο Ολυμπιακός 8, ισόβαθμος με τον Απόλλωνα στην 8ή θέση)!

ΛΕΟΝΙΝΤ ΜΙΝΑ: Αν και 17χρονος σηκώνει... σκόνη στα Γιάννινα και στις πιάτσες των ατζέντηδων και των σκάουτς. Για την ακρίβεια μιλάνε για τον... "Κούτσια του ΠΑΣ"! Είναι ο ...σταρ της ομάδας Κ19, αν και έχει μόλις 2 συμμετοχές σε αυτή αφού συνήθως είναι στις αποστολές της πρώτης ομάδας (συνολικά 5 φορές). Δεν ήταν ούτε χθες στο γήπεδο Πανοράματος Φυλής. Κι αυτό αφού ο Μίνα το προηγούμενο βράδυ έκανε την 2η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Super League, μπαίνοντας αλλαγή στο 80´ και κάνοντας ευκαιρία για να ισοφαρίσει (πριν από το χαμένο πέναλτι του Περέα).

Ούτε τυχαία ο Χριστοβασίλης έκανε το καλοκαίρι επαγγελματία τον Μίνα (ο νεαρότερος του ρόστερ),κάτι που σπάνια συνηθίζει με 17χρονους. Γνωρίζει πως τον παρακολουθούν οι μεγάλες ελληνικές ομάδες ( ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός) αλλά και πως θα τον έκαναν την τρέχουσα σεζόν live scouting ομάδες από Ιταλία και Γερμανία. Για αυτό και ο πρόεδρος του ΠΑΣ φροντίζει να τον βγάζει στην... βιτρίνα της πρώτης ομάδας στα ματς της Αθηνα, όπου υπάρχουν απεστελμάνοι σκάουτς. Το έκανε με τον Ατρόμητο, όπου ο Μινα πήρε το βάπτισμα του πυρός , το επανέλαβε και στην Ριζούπολη! Και έπεται συνέχεια ασφαλώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καμπανάκι" για κορυφαίο άσο του Ολυμπιακού: "Θα φύγει εύκολα" - "Ας αφήσει τις δικαιολογίες ο ΠΑΟΚ"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags