Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Πώς ο ΠΑΟΚ έχασε το wonderkid Χ. Κωστούλα - "Έγκλημα" Γεωργέα στην ΑΕΚ... αρπαγή από Ολυμπιακό!
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-21 14:03:00

Πώς ο ΠΑΟΚ έχασε το wonderkid Χ. Κωστούλα - "Έγκλημα" Γεωργέα στην ΑΕΚ... αρπαγή από Ολυμπιακό!

Οι Μιχείες
Πώς ο ΠΑΟΚ έχασε το wonderkid Χ. Κωστούλα - "Έγκλημα" Γεωργέα στην ΑΕΚ... αρπαγή από Ολυμπιακό!

Ο 14χρονος Ζλάταν, ο "νέος Δεληκάρης" και το "διαμάντι Δαρβίρα"! Αποκαλυπτικό παρασκήνιο στο sportdog.gr για τις Ακαδημίες ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού και τις μετακινήσεις παικτών. Το... θρίλερ με τον Κωστούλα Junior και γιατί δεν υπέγραψε στον Δικέφαλο, το λάθος στην Ένωση με τον Δαρβίρα που έμεινε χωρίς Δελτίο και κατέληξε στα ερυθρόλευκα και πώς "γλίτωσε" τον Καλοσκάμνη λόγω... Φύσσα ο Παναθηναϊκός.

Ντέρμπι κορυφής κι αποδείξεων έχει απόψε στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ - Ολυμπιακός. Ντέρμπι είχε και χθες στο γήπεδο του Κορυδαλλού, σε επίπεδο Ακαδημίας, μεταξύ των δυο ισχυρότερων στην Ελλάδα, Ολυμπιακός ΠΑΟΚ, για το πρωτάθλημα Κ15 της Super League...

Mην ξεχνάμε πως Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι οι δυο μεγάλοι ανταγωνιστες στα πρωταθλήματα υποδομών, εκεί που ξοδεύουν πολύ χρήμα και χρόνο, για την οργάνωση/στελέχωση/ενίσχυση ακόμη και με "αρπαγή" μεγάλων ταλέντων σε πολύ μικρή ηλικία...

Είναι και τα δυο κλάμπ άλλωστε που έχουν δει την τελευταία 6ετία το ένα να πουλάει 20.000.000 τον Ρέτσο και το άλλο 12.000.000 ευρώ τον Τζόλη σε Λεβερκούζεν και Νόργουιτς αντίστοιχα, προιόντα και οι δυο των Ακαδημιών τους και μόλις μετά απο ένα χρόνο στις πρώτες ομάδες...

Κόσμος και κοσμάκης , λοιπόν, χθες στο γήπεδο της Προοδευτικής που χρησιμοποιούν ως έδρα τους οι "ερυθρόλευκοι". Ομοσπονδιακοί προπονητές, σκάουτς, μάνατζερς, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστες, παράγοντες και γονείς. Βλέπετε απο την μία η ηλικία και η αναμφισβήτητη κλάση μερικών πιτσιρικάδων κι απο την άλλη ο ανταγωνισμός αποτέλεσαν μέγα κράχτη...

Ο Ολυμπιακός μετά απο ένα πολύ ωραίο παιχνίδι επικράτησε 3-1 του ΠΑΟΚ, τον έπιασε στην κορυφή και στους 15 βαθμούς (έναν αγώνα περισσότερο οι "ερυθρόλευκοι"), του αφαίρεσε και το αήττητο που είχε μέχρι χθες (5 στα 5). Οι "ασπρόμαυροι" άλλωστε στις 2 προηγούμενες καθόδους τους/ντέρμπι στην Αθήνα, είχαν κερδίσει τόσο τον Παναθηναϊκό (2-3), όσο και την ΑΕΚ (0-2)!

Ο 14ΧΡΟΝΟΣ ΖΛΑΤΑΝ ΚΑΙ Ο... ΝΕΟΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ!

Η χθεσινή αναμέτρηση πάντως Ολυμπιακος - ΠΑΟΚ είχε δυο πολύ μεγάλους πρωταγωνιστές, που για τους γνώστες των πρωταθληματών υποδομών αλλά και για τους ειδικούς/επαγγελαμτίες της πιάτσας (σκάουτς κι ατζέντηδων) είναι δυο πολύ μεγάλα ταλέντα, με προδιαγραφές εξωτερικού! 

Ο λόγος για τον Μπάμπη Κωστούλα (ο μικρότερος γιος του παλαίμαχου αμυντικού των Ολυμπιακού,Ξάνθη,Άρη) και τον Χρήστο -Εφραίμ Δαρβίρα.

Ο Κωστούλας τζούνιορ,που παίζει σεντερ φορ (με στοιχεία... 10αριού), πέτυχε ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ γκολ αλά... Ζλάταν, με ανάποδο ψαλίδι απο το ύψος της μεγάλης περιοχής, που ανάγκασε όλο το γήπεδο να το χειροκροτήσει και τους συμπαίκτες του να του λένε - σαν να μη το πίστευαν - "τι έβαλες..."!!

Ο δε Δαρβίρας, που χθες έπαιξε κλασικό 10άρι πίσω απο τον φουνταριστό Κωστούλα (ο κόουτς Πάντος είχε... έμπνευση κι άλλαξε το 4-3-3 σε 4-2-3-1), σκόραρε δις και κλείδωσε το τρίποντο, με την ομάδα του μάλιστα να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο.


ΑΡΠΑΓΗ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ "ΧΕΡΙΑ" ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΛΌΓΩ ΓΚΑΦΑΣ ΤΗΣ ΑΕΚ

Κωστούλας και Δαρβίρας αφίχθησαν στου Ρέντη με διαφορά περίπου 16 μηνών. Το καλοκαίρι του 2019 ο πρώτος "πακέτο" με τον αδερφό του (μέλος της Κ17 του Ολυμπιακού πλέον, σεντερ μπακ και αμ. χαφ αυτός), απο ακαδημία του Αλμυρού Βόλου.Το φθινόπωρο του 2020 ο δεύτερος, απο την ...ΑΕΚ!! Με φουλ παρασκήνιο όμως και στις δυο περιπτώσεις.

Ο Χαράλαμπος Κωστούλας ("Χάμπο" τον φωνάζουν χαϊδευτικά) είχε παίξει δοκιμαστικά με την Κ12 του ΠΑΟΚ, σε τουρνουά στο Ντυσελντορφ, βάζοντας 10 γκολ. Για χάρη του (θεωρήθηκε αμέσως τεράστιο ταλέντο) βασικά ο "δικέφαλος" θα τον έπαιρνε πακέτο με τον αδερφό του, μάλιστα είχαν δώσει τα χέρια με τους γονείς τους, Θανάση και Ειρήνη Κωστούλα ενώ μέχρι και σπίτι να τους φιλοξενήσει είχαν ετοιμάσει στην Θεσσαλονίκη. 

Η οικογένεια Κωστούλα είχε ξεκαθαρίσει πως τα δυο ανήλικα παιδιά θα πήγαιναν μαζί, δεν μπορούσαν να χωρίσουν, στην ίδια ομάδα,με την συνοδεία της μαμάς αφού ο μπαμπάς θα έμενε λόγω  επαγγελματικών υποχρεώσεων στον Αλμυρό). Τότε είχε προσπαθήσει και η ΑΕΚ,με τον Νίκο Κωτσένογλου, να τους "κλείσει" αλλά δεν είχε την πειθώ του ΠΑΟΚ, ούτε η Ακαδημία της την αντίστοιχη προοπτική. 

Γιατί τότε τα αδέρφια Κωστούλα δεν μετακόμισαν στην Τούμπα; Τελευταία στιγμή το πήραν ...χαμπάρι στον Ολυμπιακό και με μυστικές, αστραπιαίες κινήσεις τότε, ποντάροντας και στο... συναίσθημα, κατάφεραν οι "ερυθρόλευκοι" να αλλάξουν τα δεδομένα , πείθωντας την οικογένεια Κωστούλα που ακύρωσε την συμφωνία με τον ΠΑΟΚ και κατέβηκε τελικά στου Ρέντη.

 

"ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ" Ο ΓΕΩΡΓΕΑΣ, ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟΣΚΑΜΝΗ Ο ΠΑΟ ΛΟΓΩ...ΦΥΣΣΣΑ

Στην "αρπαγή Δαρβίρα" όμως, ο Ολυμπιακός (που επί ηγεσίας Πίκουλα είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα σπουδαίο δίκτυο σκάουτινγκ σε όλη την Ελλάδα και συγχρόνως την δυναμική να μαζεύει/"αρπάζει" τα καλύτερα ταλέντα, ακόμη και από την "δεξαμενή" του ΠΑΟΚ, όπως συνέβη με τους Καράγκουτη/Τσέλιο), ουσιαστικά εκμεταλεύτηκε το έγκλημα της ΑΕΚ, η οποία μια 3ετία δεν είχε κατοχυρώσει ένα από τα δυο μεγαλύτερα ταλέντα όλης της Ακαδημίας της!!

Χρήστος Δαρβίρας και Δημήτρης Ανδριώτης (αριστεροπόδαρος εξτρέμ) πήγαν στην ΑΕΚ πριν καν κλείσουν τα 10 τους χρόνια και πολύ γρήγορα ξεχώρισαν. Ήταν τα διαμαντάκια της!! Δεν φρόντισαν όμως, ποτέ να τους κάνουν δελτίο, λες και ήταν η... Ακαδημία Βασίλης Λάκης!

Όλη η πιάτσα μιλούσε για το ταλέντο και την εξέλιξη των Δαρβίρα - Ανδριώτη της ΑΕΚ, αλλά ο Νίκος "Φούλης" Γεωργέας (που ήταν υπεύθυνος δελτίων στην "κιτρινόμαυρη" Ακαδημία) δεν... ανησύχησε, δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα, δεν "προστατεύτηκε" και δεν προστάτεψε την "περιουσία" του κλάμπ.

Όπως για παράδειγμα έκανε ο Φύσσας στον Παναθηναϊκό με - την αντίστοιχη περίπτωση - Καλοσκάμνη, που του έβγαλε δελτίο πριν από τα 15 του και έτσι δεν μπόρεσε να τον "αρπάξει" ούτε η ... Βαλένθια, ούτε ο Ολυμπιακός...

 

ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΛΌΓΩ... ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ

Ο Γεωργέας ως υπεύθυνος της Ακαδημίας της ΑΕΚ... κοιμόταν, είχαν πέσει και στο μεταβατικό στάδιο που έφυγε ο Σαράντης και οι Ολυμπιακός -Πίκουλας (έχοντας και τις σωστές πληροφορίες) κατάφεραν να προσεγγίσουν τους Δαρβίρα - Ανδριώτη που ήταν χωρίς δελτία!! 

Ο Δαρβίρας ενέδωσε στο "ερυθρόλευκο" φλέρτ και μετακόμισε στου Ρέντη (μαζί με τον επίσης "κιτρινόμαυρο" κίπερ Γεωργακόπουλο), ο Ανδριώτης την τελευταία στιγμή είπε"όχι" αφού είναι από παιδί (οικογενειακά) βαμμένος ΑΕΚτζής. Και όντως τώρα είναι ο αρχηγός και ο κορυφαίος παίκτης της Κ15 της Ένωσης...

Κάπως έτσι ο Χρήστος Εφραίμ Δαρβίρας χάθηκε πέρσι για την ΑΕΚ( στον "κιτρινόμαυρο" πλανήτη βέβαια το είχαν αποσιωπήσει αφού ο Γεωργέας είναι κι από τις αδυναμίες του αφεντικού) αλλά πλέον το ταλέντο του... βγάζει μάτια (και ξένων σκάουτς) ενώ όσο μεγαλώνει και γίνεται ευρύτερα γνωστός θα διαβάζεται και τα... καθέκαστα! 

Λίγο υπομονή αφού όλοι μιλάνε για έναν δημιουργικό μέσο με το στυλ/ το σουλούπι/ τα χαρακτηριστικά του μεγάλου Γιώργου Δεληκάρη! Αρχοντικός με την μπάλα στα πόδια (δεν παίζεται στο ένας εναντίον ενός) και αθλητικός!!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οργή στη Θεσσαλονίκη - Θέλουν να... διώξουν τον Σαββίδη από ΠΑΟΚ - Απαντάει με τεράστια κίνηση!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags