Facebook Pixel Ιβάν Σαββίδης - ΠΑΟΚ: "Βόμβα" με Νταμπίζα στον ΠΑΟΚ - Αλλάζουν όλα με απόφαση Σαββίδη - "Προξενιό" από Ρέμπε!
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-18 17:35:00

"Βόμβα" με Νταμπίζα στον ΠΑΟΚ - Αλλάζουν όλα με απόφαση Σαββίδη - "Προξενιό" από Ρέμπε!

GOALάρες by Εvaggelistis
"Βόμβα" με Νταμπίζα στον ΠΑΟΚ - Αλλάζουν όλα με απόφαση Σαββίδη - "Προξενιό" από Ρέμπε!

Η "ανακούφιση" Λουτσέσκου και το... casting με τον πρώην του ΠΑΟ! Γιατί ο Ιβάν Σαββίδης προχωράει άμεσα σε πρόσληψη ποδοσφαιρικού διευθυντή, οι καλές σχέσεις με τον Γερμανό που αποχώρησε χωρίς να... μιλάει σχεδόν με κανέναν στην Τούμπα και τα σενάρια για τον Νίκο Νταμπίζα.
 

To τελευταίο 15νθημερο αποτελούσε... κοινό μυστικό στον Οργανισμό ΠΑΟΚ, πως η ιδιοκτησία είχε αποφασίσει την επιστροφή στο μοντέλο πριν από την εποχή Λουτσέσκου Νο 2 στην Τούμπα, δηλαδή αυτή της αρχής/ισχύς αθλητικού/τεχνικού διευθυντή! Το τελευταίο διήμερο πλέον λέγεται και γράφεται...

Είναι αλήθεια πως ο Ιβάν Σαββίδης ενώ έσκασε 1.800.000 ευρώ σε ετήσιες αποδοχές στον νταμπλούχο Ρουμάνο προπονητή και το επιτελείο του, για να τον ξαναφέρει στον "δικέφαλο", για πρώτη φορά επι της ηγεσίας του άφησε την ομάδα/κλάμπ χωρίς ποδοσφαιρικό διευθυντή (την τρέχουσα σεζόν)!

Ο τελευταίος τέτοιος ήταν ένας... Γερμανός τεχνοκράτης και συγκεκριμένα ο Όλαφ Ρέμπε που έφτασε για να φέρει σε πέρας την αποστολή εξυγίανσης και του ffp. Επιτυχημένος (ειδικά στις πωλήσεις) παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχτηκε απο κάποιους. Τουλάχιστον με βάση αυτά που έλεγε, όταν αποφάσιζε τον περασμένο Μάρτιο να την κάνει απο την Τούμπα...

Ο Ρέμπε ουσιαστικά άντεξε μόλις ένα χρόνο και παραιτήθηκε προκειμένου να πάει να αναλάβει το πρότζεκτ της επιστροφής της Νυρεμβέργης στην Μπουντεσλίγκα. Eίχε (και την διατήρησε) πολύ καλή σχέση και επαφή με τον Ιβαν Σαββίδη αλλά αυτό δεν έφτανε για να μεταπειστεί στην παραιτησή του, παρότι το αφεντικό το προσπάθησε.

Είναι αλήθεια πως ο Ρέμπε με τα περισσότερα  στελέχη του Οργανισμού ΠΑΟΚ είχε σχεδόν μόνο τα τυπικά. Ένιωθε πως τον αντιμετώπιζαν επιφυλακτικά, με δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Μόνο με την Γκοντσάρεβα και ´τον Άμπελ Φερέϊρα όσο ήταν προπονητής του "δικεφάλου", είχε καλή συνεργασία/επικοινωνία. Με τον Πάμπλο Γκαρσία όμως, υπήρχε...θέμα. 

Κάπως έτσι ο Ιβάν Σαβββίδης το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να ισχυροποιήσει/εδραιώσει περισσότερο τον νόμο Λουτσέσκου στην Τούμπα, κάνοντάς τον ουσιαστικά προπονητή - μάνατζερ αγγλικού τύπου. Παίρνοντας δηλαδή πάνω του και τα μεταγραφικά, σε συνεργασία με το τμήμα σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ, το οποίο όμως, άτυπα ελέγχεται (κι) απο τον Γιώργο Σαββίδη! Με μια επισήμανση: μέχρι να συμβεί στον φετινό ΠΑΟΚ, οι άνθρωποι του Λουτσέσκου έλεγαν πως στον Ραζβάν αρέσει/ταιριάζει περισσότερο να... προπονεί και όχι να κάνει μεταγραφές!!

Όλο αυτό όμως, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, δεν λειτούργησε. Ο ΠΑΟΚ έκανε μόνο μια μεταγραφή κι αυτή για τον ΠΑΟΚ Β (Τζήμας απο τον Αστέρα). Πήρε μόνο δάνεικούς και ελεύθερους, με τον μπαμπά Μιρτσέα Λουτσέσκου να βοηθάει τον υιό όπου είχαν κολλήσει υποθέσεις. 

Το συγκεκριμένο "συστημα" αποδείχθηκε δυσλειτουργικό/ανελαστικό, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που χάθηκε... γραφειοκρατικά χρόνος ή στοχοι ενω η ...χημεία αποτέλεσε ένα σοβαρό ζητούμενο. Ήρθε και αγωνιστικά η κατάρρευση της ομάδας Νοέμβριο μήνα, με την  εσωστρέφεια να κτυπάει κόκκινο στην Τούμπα, μαζί με την αναπόφευκτη απογοήτευση/αναστάτωση/γκρίνια του κόσμου! Συν το  ο τι το καλοκαίρι λήγουν  μια ντουζίνα συμβόλαια, θα πρέπει να γίνουν μια... ενδεκάδα μεταγραφές ώστε να κτιστεί ένα νέο γκρούπ στην ομάδα!

Λίγο, πολύ όλα τα παραπάνω  αποτελούν...  ισχυρά "δικαιολογητικά" για την σημαντική μεταστροφή εσχάτως στον ΠΑΟΚ, ως προ το θέμα του αθλητικού/τεχνικού διευθυντή. Κι απο εκεί που μέχρι αρχές Νοεμβρίου ήταν κάθετοι πως θα συνεχίσουν να πορεύονται χωρίς... Ρέμπε, πλέον  αποφάσισαν να επιστρέψουν στο προηγούμενο μοντέλο, με την ομάδα να λειτουργεί  με Football Director. Με την σύμφωνη γνώμη και του Λουτσέσκου, που μάλλον πρέπει να ανακουφίστηκε!

Θυμίζω πως το ESPN την προηγούμενη εβδομάδα έριξε μια... μικρή βόμβα. Συγκεκριμένα, πως ο ΠΑΟΚ έχει κάνει πρόταση στον Άγγλο Ντέιβιντ Γουέμπ, για να αναλάβει νέος αθλητικός του διευθυντής.  Στο βιογραφικό του ο Άγγλος έχει δουλέψει, απο διάφορα πόστα (ακόμη και... συμβουλευτικά) σε Σαουθαμπτον, Τότεναμ, Μίλγουολ, Μπόρνμουθ, Χοφενχαιμ, Μπέτις, την σουηδική Εστερσουντ (την σεζόν που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου) και την Χαντερσφιλντ.

Απο την Χάντερσφιλντ είχε περάσει βέβαια και ο Όλαφ Ρέμπε! Με τον Γερμανό Sporting Director να έχει κρατήσει... επικοινωνία με τους Ιβάν Σαββίδη, Μαρία Γκοντσάρεβα και όπου μπορεί να βοηθάει, λίγο ή πολύ τον ΠΑΟΚ. Όπως για παράδειγμα στη μεταγραφή/πώληση του Τζόλη στην Νόργουιτς (είχε κάνει προηγουμένως αυτή του Γιαννούλη)!!

Οι πληροφορίες της στήλης , λοιπόν, θέλουν τον Ρέμπε  να έχει κάνει το...προξενιό του ΠΑΟΚ με τον Γουέμπ! Κι αυτό αφού ο Γερμανός φέρεται να τον πρότεινε στην ιδιοκτησία του "δικεφάλου", όταν ρωτήθηκε για... αθλητικούς/τεχνικούς διευθυντές που θα δούλευαν και θα μπορούσαν να "απογειώσουν" τον "δικέφαλο". Ενδεχομένως μάλιστα ο Ρέμπε να έχει προτείνει κι... άλλον Γουέμπ!

Στην ελληνική πιάτσα agents πάντως κυκλοφορεί ακόμη ένα γνωστό όνομα, ως υποψήφιου για την θέση του αθλητικού/τεχνικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Νίκο Νταμπίζα,  πρώην των Παναθηναϊκού (δις) και Ομόνοιας, ο οποίος λέγεται πως έχει "υποστηρικτές" στον οργανισμό ΠΑΟΚ! Σύμφωνα με την ίδια πηγή λέγεται πως έχει περάσει κι απο ένα... πρώτο "casting" εκτός απο την σχετική βολιδοσκόπηση/ενημέρωση! Ίσως να έχει παίξει ρόλο... γέφυρας και η παρουσία του Νταμπίζα στο Open (ιδιοκτησίας Σαββιδη)...
 



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλληνας άσος ζει το όνειρό του - Από τον... ΠΑΟΚ, τον άρπαξε η Ρόμα του Μουρίνιο!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags