Facebook Pixel Απεβίωσε ο Τάντζι, πρώην ιδιοκτήτης της Πάρμα
| 2022-01-01 15:22:00

Θλίψη στον χώρο του ποδοσφαίρου - Πέθανε πρώην ιδιοκτήτης μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας

Sportdog Team
Θλίψη στον χώρο του ποδοσφαίρου - Πέθανε πρώην ιδιοκτήτης μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας

Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο Ιταλός επιχειρηματίας Καλίστο Τάντζι, πρώην ιδιοκτήτης της Πάρμα. Από την αυτοκρατορία του γάλακτος Parmalat, μέχρι τους θριάμβους με τον σύλλογο μέχρι το κραχ του 2003, ο πρώην επιχειρηματίας έπασχε από καρδιακή νόσο για αρκετό καιρό.

Πάρμα: Aγόρασε την ομάδα το 1989 που μόλις είχε ανέβει στη Serie A, και πανηγύρισε το Κύπελλο Κυπελλούχων στο Wembley το 1993, ένα ιταλικό Super Cup, δύο Κύπελλα Uefa (1995 και 1999), ένα  ευρωπαϊκό Super Cup (1993) και τρία Κύπελλα Ιταλίας. 

Η επιχειρηματική του περιπέτεια έληξε με το οικονομικό κραχ των εταιρειών του το 2003: οι διαδικασίες που ακολούθησαν συγκλόνισαν την Πάρμα και ολόκληρη την Ιταλία. Καταδικάστηκε σε 17 χρόνια και 5 μήνες φυλάκιση. 

Από τον πάγκο της Πάρμα πέρασε ο Κάρλο Αντσελότι, φτάνοντας στη δεύτερη θέση και άρα την πρώτη ιστορική πρόκριση στο Champions League χάρη σε παίκτες όπως οι Μπουφόν, Καναβάρο και Τιράμ. Με προπονητή τον Μαλεσάνι και τους Κιέζα και Κρέσπο στο γήπεδο μετά ήρθε το Κύπελλο Uefa και το Κύπελλο Ιταλίας το 1999. 

Η ιστορία του Τάντζι στην Πάρμα τελείωσε το 2003,  μετά το κραχ στην Parmalat, για το οποίο συνελήφθη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags