Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τρομερή χασούρα Μαρινάκη με Καρβάλιο - Καθυστέρησε λόγω Ζάχαβι - Σύγκριση με Φορτούνη!
| 2022-01-27 18:30:00

Τρομερή χασούρα Μαρινάκη με Καρβάλιο - Καθυστέρησε λόγω Ζάχαβι - Σύγκριση με Φορτούνη!

Οι Μιχείες
Τρομερή χασούρα Μαρινάκη με Καρβάλιο - Καθυστέρησε λόγω Ζάχαβι - Σύγκριση με Φορτούνη!

Γιατί απέτυχε στη Φόρεστ και η υπεραξία 15 εκατ. λόγω ατζέντη! Το Sportdog.gr παρουσιάζει την άλλη αλήθεια για τον Πορτογάλο άσο που ήρθε στον Ολυμπιακό. Η δικαιολογία για την Αγγλία και το... φαν κλαμπ, γιατί "έλαμψε" μόνο με τον κόουτς Καράνκα και η σύγκρισή του... Πορτογάλου Φορτούνη με τον Έλληνα.

Ο Ζοάο Καρβάλιο θα είναι η επόμενη μεταγραφή του Ολυμπιακού και η στήλη παρουσιάζει την... άλλη αλήθεια για τον "Πορτογάλο Φορτούνη".

1) ΚΑΡΒΑΛΙΟ/ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: η τεχνική του, οι επαφές του, η δημιουργία του, η ποιότητα του, είναι αδιαμφισβήτητες/αδιαπραγμάτευτες. Επίσης είναι μια σκληρή αλήθεια πως τα 15.000.000 ευρώ, που κόστισε η αγορά του στον Μαρινάκη από την Μπενφίκα, αποτέλεσε μια τρελή, τρελή υπερ-αξία που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματική αξία του και πληρώθηκε λόγω... Μέντες! Οι αντικειμενικοί παρατηρητές/επαγγελματίες αναγνωρίζουν πως η Τσάμπιονσιπ δεν του ταίριαζε ως στυλ (δεν έχει την ένταση στο παιχνίδι του, ούτε την σωματοδομή) και είναι μια ισχυρή δικαιολογία, μέχρι σε ένα βαθμό, που απέτυχε μακράν η πιο ακριβή/πολυδάπανη μεταγραφή στην ιστορία της Φόρεστ. Παρόλα αυτά είχε το δικό του"φαν κλαμπ" στους οπαδούς της Νότιγχαμ και ας μην έπαιζε συχνά. To οποίο, επίσης, κάτι λέει κι αυτό...

2) ΚΑΡΒΑΛΙΟ/ΚΑΡΑΝΚΑ/ΜΕΝΤΕΣ: με τον μοναδικό προπονητή στην Νότιγχαμ με τον οποίο έπαιζε βασικός και είχε... λάμψει ήταν με τον Αιτόρ Καράνκα! Ίσως γιατί ο Ισπανός κόουτς, που αποτέλεσε το δεξί χέρι του Μουρίνιο πριν ακολουθήσει σόλο καριέρα ως χεντ κόουτς, ήταν επίσης πελάτης του μεγαλοατζέντη Μέντες, άρα "ομόσταβλος" του Ζοάο Καρβάλιο. Κι αυτός που ως προπονητής της Φόρεστ πίεσε για να του πάρει ο Μαρινάκης τον Καρβάλιο. Με μια σημαντική λεπτομέρεια: τότε, το όχι και τόσο μακρινό καλοκαίρι του 2018 ο παίκτης είχε χρηματιστηριακή αξία 10.000.000 ενώ σήμερα αυτή έχει... βυθιστεί στα 2.200.000 ευρώ!! Απώλεια περίπου 8.000.000 ευρώ, μέσα σε 3,5 χρόνια παρότι ακόμη δεν έκλεισε τα  25 του χρόνια(θα το κάνει στις 9 Μαρτίου)!!!

3) ΚΑΡΒΑΛΙΟ/ΚΟΥΠΕΡ: στην Φόρεστ, με εξαίρεση την boxing day's στο νησί, με τα συνεχόμενα ματς, όπου ο κόουτς Κούπερ τον... θυμήθηκε και τον έβαλε 3 φορές αλλαγή σε ισάριθμους αγώνες, συνολικά μόλις 88', τόσο πριν όσο και μετά ήταν μόνιμα ή στον πάγκο ή στην U23 του συλλόγου. Για να καταλάβετε έπαιξε ξανά πρώτη φορά με την Νότιγχαμ στις 18 Δεκεμβρίου, με την προηγούμενη να... χάνεται στις 28 Αυγούστου!! Και δεν ξέρω αν πρόκειται για... σύμπτωση, αλλά με τον Κούπερ στον πάγκο της η Φόρεστ που κάνει τρελή πορεία και βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις των πλέι οφ, έχει γνωρίσει μόλις  τρεις(3) ήττες. Στις δυο από αυτές ο Ζοάο Καρβάλιο ήταν στην ενδεκάδα της! Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε πως ο Πορτογάλος μέσος, είχε μπει στο γκρουπ των υπό παραχώρηση παικτών της Φόρεστ...

4) ΚΑΡΒΑΛΙΟ/ΖΑΧΑΒΙ: δεδομένα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε φέρει νωρίτερα τον Πορτογάλο και να τον είχε κλείσει. Είναι σαν να παίρνεις χρήματα απο την μια τσέπη σου και να τα βάζεις στην άλλη, αρκεί να το επιθυμείς ή να έχεις λόγους για αυτή την μεταφορά. Ιδιοκτησία Μαρινάκη ήταν και είναι ο Ζοάο Καρβάλιο, όπως και ο Ολυμπιακός με την Φόρεστ. Πώς εξηγείται, λοιπόν, αυτή η καθυστέρηση στην άφιξη Καρβάλιο; Με δυο προφανείς λόγους... Πρώτον λόγω Ζάχαβι! Οι "ερυθρόλευκοι" να ήθελαν, να εξαντλήσουν, τα περιθώρια απόκτησης μέσα στον Γενάρη του Ισραηλινού επιθετικού από την¨Αϊντχόφεν, με την οποία έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι και δεν επιθυμούσε να τον παραχωρήσει. Άλλωστε όταν κλείδωσε πως ο Ζαχαβι μένει στη PSV, τότε ο Καρβάλιο έβγαλε εισιτήριο για Αθήνα... Και δεύτερον, προκειμένου να εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια να πήγαινε κάποια πρόταση για τον Καρβάλιο στην Νότιγχαμ. Δεν υπήρξε όμως, κλάμπ που να προσπάθησε να αποκτήσει τον Πορτογάλο στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο!! 

5) ΚΑΡΒΑΛΙΟ/ΖΙΛ ΝΤΙΑΣ: και πλέον το εύλογο ρητορικό ερώτημα που τίθεται είναι αν μπορεί ένας παγκίτης, ανενεργός ουσιαστικά στην Φόρεστ για 4 μηνες, να γίνει βασικός στον Ολυμπιακό και να προσφέρει άμεσα. Κι ας έχει συμπατριώτη του προπονητή, τον Πέδρο Μαρτίνς. Κάτι πάντως που δεν συνέβη στο παρελθόν (από το 2019 και μετά) με προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις, όπως των Ζιλ Ντίας,  Πέπε, Βινάγκρε...

6) ΚΑΡΒΑΛΙΟ/ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: για πολλούς ειδικούς είναι μια πορτογαλική βερσιόν του ΦορτούνηΧωρίς βέβαια την καριέρα, το διεθνές "brand name", την προσφορά και την χρηματιστηριακή αξία του Κώστα (του ρίχνει 3.800.000 ευρώ ακόμη και όντας τραυματίας από τον Αύγουστο). Από την άλλη ο Καρβάλιο είναι και 5 χρόνια μικρότερος του. Και δεν είμαι βέβαιος, εφόσον ο Φορτούνης ήταν υγιής και ο Βαλμπουενά νεότερος, αν και πάλι θα έφερναν/ερχόταν ο Ζοάο Καρβάλιο για το... restart του στον Ολυμπιακό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον ζήτησε ο Μαρτίνς από την διοίκηση και έρχεται άμεσα στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags