Facebook Pixel Άρης: "Έσφαξαν τρία αγγελούδια! Ούτε στην Κολομβία τέτοια σφαγή - Δεν υπάρχει πολιτισμός στην Ελλάδα"
| 2022-02-01 16:15:00

"Έσφαξαν τρία αγγελούδια! Ούτε στην Κολομβία - Δεν υπάρχει πολιτισμός στην Ελλάδα"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Έσφαξαν τρία αγγελούδια! Ούτε στην Κολομβία - Δεν υπάρχει πολιτισμός στην Ελλάδα"

"Τάγματα εφόδου στα γήπεδα, στις σουίτες και μέσα στις καλές τους βίλες"! Ο Πέτρος Γαβριηλίδης, ιδιοκτήτης «Yellow Radio» στο Sportdog για τη δολοφονία του 19χρονου οπαδού του Άρη. Ποιά ήταν η συμβολική κίνηση πίσω από τη σημερινή αναστολή λειτουργίας του ραδιοφώνου.

Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η δολοφονία 19χρονου οπαδού του Άρη τα ξημερώματα της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου 2022. Πρόκειται για μία ακόμα αδίστακτη πράξη ωμής βίας και μίσους, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο νεαρός φίλος της Θεσσαλονίκης δεν είχε οργανωμένη δράση, ούτε είχε συμμετάσχει σε συμπλοκές που δημιουργούν προηγούμενα.

Μάλιστα σε ένδειξη πένθους το Yellow Radio, το οποίο είναι ραδιοφωνικός σταθμός στη Θεσσαλονίκη που πρόσκειται στην ομάδα του Άρη με φίλαθλο πνεύμα ακύρωσε όλες τις εκπομπές σήμερα με απόφαση του ιδιοκτήτη του, Πέτρου Γαβριηλίδη. «Ήταν μία κίνηση αγανάκτησης», αναφέρει φορτισμένος συναισθηματικά ο επιχειρηματίας μιλώντας στο Sportdog για τη συμβολική κίνησή του.

Μάλιστα όπως ανέφερε γνώριζε το ένα από τα παιδιά που τους επιτέθηκαν (όχι το θύμα που έχασε τη ζωή του) και ξέρει από πρώτο χέρι τόσο τους χαρακτήρες τους, όσο και ότι το περιστατικό έγινε χωρίς λόγο και αιτία. Έστειλε, δε, μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Διαβάστε όσα σημαντικά μας είπε. Γιατί ο κ. Γαβριηλίδης έχει παιδί στην ηλικία του 19χρονου Άλκη που έχασε άδικα τη ζωή του.

Ποιοί λόγοι σας οδήγησαν στην αναστολή της λειτουργίας σήμερα του Yello Radio;

«Το Yellow Radio λειτουργεί με το συναίσθημα και όχι με τη λογική και δεν πρόκειται να λειτουργήσει διαφορετικά, σαν κλασσικό Μέσο, το οποίο θα παρουσιάση ένα έγκλημα και μία δολοφονία, για να πάρει τα κλικς και την ακροαματικότητα. Όλα αυτά τα γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια. Δεν μας ενδιαφέρει αυτό το πραγμα. Μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας έτσι θα διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις. Είναι το ραδιόφωνο των Αρειανών, για να είμαστε κοντά στην ομάδα μας».

Ποιός είναι ο συμβολισμός αυτής της κίνησης;

«Συναισθηματικά δεν αντέχουμε σήμερα. Σήμερα πρέπει να είμαστε κοντά στη μάνα και τον πατέρα. Πιστεύουμε, ότι η σιωπή ορισμένες φορές κάνει περισσότερο θόρυβο από τα παχιά λόγια των πολιτικάντηδων και των δημοσιογράφων. Η σιωπή μας ουσιαστικά φανερώνει την πολλή μεγάλη μας αγανάκτηση και το μίσος ταυτόχρονα σε ένα κατεστημένο, σε ένα καθεστώς. Το μίσος σε αυτό το σάπιο σύστημα που επικρατεί στην Ελλάδα χρόνια τώρα».

Τί εννοείται με τον όρο σύστημα;

«Η κοινωνία λειτουργεί με κάποια πρότυπα. Αυτά τα πρότυπα δημιουργούν άρρωστους ανθρώπους. Είναι αποτέλεσμα άρρωστης κοινωνίας όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν. Αυτό είναι το σύστημα».

Κατά τη γνώμη σας τί πρέπει να γίνει; Γιατί η οπαδική βία δεν είναι πρόβλημα σύγχρονο. Και στο παρελθόν θρηνήσαμε θύματα... Η ιστορία δηλαδή επαναλαμβάνεται.

«Ούτε η αστυνόμευση βοηθάει ούτε οι καλές κυβερνήσεις. Εάν δεν επιστρέψει ο πολιτισμός στην Ελλάδα οι άνθρωποι δεν πρόκειται να συμπεριφερθούν σαν άνθρωποι. Αυτό που λείπει σήμερα από την πατρίδα μας είναι ο πολιτισμός, ο οποίος χαντακώθηκε. Σήμερα δεν υπάρχει πολιτισμός στην Ελλάδα. Θέλουμε να υπερηφανευόμαστε, ότι ο πολιτισμός γεννήθηκε στη χώρα μας. Όσο λείπει αυτός είναι σαν να αφαιρείς από τον άνθρωπο την τροφή του. Όταν αφαιρείς σε έναν άνθρωπο την τροφή, τότε αυτός γίνεται τέρας και θηρίο».

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα ως πατέρας;

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, όχι ως πατέρας, αλλά ως πολίτης! Αν δεν αλλάξει το περιβάλλον μας, αυτού του είδους τα περιστατικά θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Είναι ουτοπία και ανοησία να πιστεύει κανείς ότι θα αλλάξει μόνο με την αστυνόμευση. Το κράτος είναι δέσμιο κάποιων καταστάσεων. Ο ισχυρός θα είναι πάντα μπροστά».

Πώς θα συνεχιστεί η λειτουργία του ραδιοφώνου;

«Σήμερα, Τρίτη, θα κάνουμε έκτακτη εκπομπή στις 14:00 για μία ώρα, για να εξηγήσουμε τους λόγους που κλείσαμε. Την Τετάρτη θα ξεκινήσει από τις 08:00 μέχρι τις 16:00, λίγο πριν ξεκινήσει το ματς Άρης-ΑΕΚ, μαραθώνια εκπομπή, όπου θα προσπαθήσουμε να πούμε την άποψη μας, μπροστά στα τέρατα που ακούγονται σε άλλα ΜΜΕ».

Τί ειπώθηκε δηλαδή;

«Γιατί ειπώθηκε για ξεκαθαρίσματα. Δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο. Ήταν τρία παιδάκια, το ένα το ήξερα πολύ καλά. Αγγελούδια. Κάθονταν και έτρωγαν πίτσα. Κατέβηκαν και τους μαχαίρωσαν. Τους έσφαξαν ουσιαστικά. Εδώ μιλάμε για σφαγή. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Κολομβία. Το ελληνικό κράτος φυσικά, θα στείλει τάγματα εφόδου μέσα στα Πανεπιστήμια, γιατί εκεί αντιλαμβάνεται, ότι υπάρχει το έγκλημα. Τα τάγματα εφόδου πρέπει να βρίσκονται μέσα στα γήπεδα, μέσα στις σουίτες και μέσα στις καλές τις βίλες. Εκεί νομίζω, ότι τρέφεται η εγκληματικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαύρη σελίδα η δολοφονία του νεαρού οπαδού του Άρη - Όχι άλλη αδράνεια, μη χαθεί χρόνος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags