Facebook Pixel Σοκαριστικές μαρτυρίες από Χαριλάου: "Είχαν βγει στα μπαλκόνια και παρακολουθούσαν"
| 2022-02-02 17:54:00

Σοκαριστικές μαρτυρίες από Χαριλάου: "Είχαν βγει στα μπαλκόνια και παρακολουθούσαν"

Sportdog Team
Σοκαριστικές μαρτυρίες από Χαριλάου: "Είχαν βγει στα μπαλκόνια και παρακολουθούσαν"

Κάτοικοι της περιοχής που έγινε η δολοφονία του Άλκη παρακολουθούσαν παγωμένοι το περιστατικό. «Δεν φοβόμαστε μόνο για εμάς αλλά και τα παιδιά μας. Αυτοί δεν το έχουν σε τίποτα να επιτεθούν»

«Παγωμένοι», σοκαρισμένοι και έντρομοι παραμένουν οι κάτοικοι της Χαριλάου, της περιοχής όπου σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση σε βάρος τουλάχιστον τριών νεαρών ατόμων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης.

Οι κάτοικοι περιγράφοντας στο GRTimes τα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ, αλλά και όσα βιώνουν στην καθημερινότητά τους, κάνουν λόγο για βαρβαρότητα από πλευράς δραστών τέτοια, που φοβήθηκαν ότι θα απειληθεί ακόμα και η ίδια τους η ζωή, αν αντιδράσουν.

“Δεν φοβόμαστε μόνο για εμάς αλλά και τα παιδιά μας. Αυτοί δεν το έχουν σε τίποτα να επιτεθούν και σε εμάς, να μας στοχοποιήσουν, να μας κάψουν τα αυτοκίνητα”, λέει χαρακτηριστικά άνδρας, που διαμένει επί της οδού Θεοδώρου Γαζή , αποτυπώνοντας την κατάσταση που επικρατεί.

Όπως υποστηρίζει γυναίκα η οποία μένει σε διαμέρισμα, μόλις λίγα μέτρα από το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος, η δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια κατοίκων, οι οποίοι είχαν βγει στα μπαλκόνια τους και έβλεπαν καρέ – καρέ τον άγριο ξυλοδαρμό και τα πολλά χτυπήματα που δέχονταν οι νεαροί.

“Φοβήθηκαν να μιλήσουν και να φωνάξουν ενώ σοκαρίστηκαν από την βαρβαρότητα των δραστών”, όπως λέει. Οι κάτοικοι νόμιζαν στην αρχή πως πρόκειται για μια ακόμη συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα, αφού έχουν γίνει μάρτυρες επεισοδίων, ωστόσο αργότερα κατάλαβαν πως τραυματίστηκε σοβαρά ο 19χρονος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Χαρακτηριστικό είναι ότι αντίκρισαν τον νεαρό, όπως περιγράφουν, να είναι ξαπλωμένος μέσα σε “λίμνη” αίματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, τα παιδιά είχαν πάρει φαγητό στο χέρι από κοντινό κατάστημα και περπατούσαν στο σημείο που δέχτηκαν την επίθεση. Στο συγκεκριμένο σημείο που έπεσε νεκρός ο 19χρονος, κάθονται καθημερινά πολλοί νεαροί με ροφήματα και φαγητό take away.

“Τους χτυπούσαν άγρια για αρκετά λεπτά. Είχαν βγει στα μπαλκόνια οι κάτοικοι από τα διαμερίσματα τους που βρίσκονται ακριβώς από πάνω, όταν άκουσαν έντονες φωνές και φασαρία και παρακολουθούσαν το περιστατικό“, περιγράφει. “Νόμιζαν πως είναι άλλη μια φασαρία στην περιοχή για τις ομάδες, έχει ξανά γίνει και άλλες φορές. Πράγματι ακούστηκε ένας νεαρός να φωνάζει προς τους δράστες να σταματήσουν να τον χτυπούν, ότι φτάνει”, συμπληρώνει.

Ενδεικτικό του φόβου που επικρατεί στη γειτονιά της δολοφονίας, είναι ότι οι αρκετοί είναι οι κάτοικοι που προτιμούν να διατηρήσουν την ανωνυμίας τους περιγράφοντας τα όσα βιώνουν, ενώ όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το GRTimes, θεωρείται βέβαιο ότι τράβηξαν βίντεο ή φωτογραφίες από την επίθεση με τα κινητά τους τηλέφωνα. Άγνωστο αν κάποιοι έχουν παραδώσει το υλικό στην ΕΛ.ΑΣ.

Αυτοκίνητο έφυγε από τον μονόδρομο – Νεαρός πήδηξε τα κάγκελα για να γλιτώσει

Σύμφωνα με τη γυναίκα που μένει μόλις λίγα μέτρα από το σημείο της δολοφονίας, ένα σκούρο αυτοκίνητο έφυγε αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, διασχίζοντας αντίθετα την οδό Θεοδώρου Γαζή ενώ τις ανέφεραν για ένα ακόμα αυτοκίνητο, λευκού χρώματος, που κατέβαινε την οδό Νικ. Πλαστήρα με κατεύθυνση στην οδό Αλ. Παπαναστασίου.

Μάλιστα, κάτοικοι αντιλήφθηκαν την ώρα της άγριας επίθεσης έναν νεαρό να τρέχει και να πηδάει σιδερένια κάγκελα που βρίσκονται στην είσοδο διπλανής πολυκατοικίας, προκειμένου να γλιτώσει από την μανία των δραστών. Ο νεαρός που πήδηξε από τα κάγκελα επί της οδού Θεοδώρου Γαζή κατάφερε να βγει με αίματα στο σώματα του επί της οδού Νικ. Πλαστήρα και να ξεφύγει.

Άνθρωποι που μένουν σε κοντινά διαμερίσματα είχαν βγει στα μπαλκόνια τους και παρακολουθούσαν τα όσα γινόντουσαν, όμως φοβήθηκαν ακόμα και να φωνάξουν προς τους δράστες. “Δεν φοβόμαστε μόνο για εμάς αλλά και τα παιδιά μας. Αυτοί δεν το έχουν σε τίποτα να επιτεθούν και σε εμάς, να μας στοχοποιήσουν, να μας κάψουν τα αυτοκίνητα”, λέει άνδρας που μένει επί της οδού Θεοδώρου Γαζή.

Θυμίζουμε ότι άνθρωποι που είδαν το περιστατικό, τόσο εχθές όσο και σήμερα, ανέφεραν ότι είχαν δει άτομα να χτυπούν με μια καρέκλα που πήραν από κατάστημα εστίασης, ένα λευκό αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο, φέρεται να ανήκει στην ομάδα που επιτέθηκε στον Άλκη και την παρέα του, όπως υποστηρίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς η παρέα του 19χρονου να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή

Σημειώνεται πως ο κόσμος που έρχεται να αφήσει ένα λουλούδι στην μνήμη του στο σημείο που έπεσε νεκρός, ζητάει να εντοπιστούν οι δράστες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Το ίδιο και οι φίλαθλοι άλλων ομάδων της πόλης που έρχονται για να αφήσουν ένα αναμμένο κεράκι.

Δείτε το βίντεο του GRTimes:

Πηγή: Grtimes.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags