Facebook Pixel Europa Conference League: Υπερηχητική Αϊντχόφεν! Στους "8" του Conference με "τεσσάρα" μέσα στην Κοπεγχάγη (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-17 22:22:00

Υπερηχητική Αϊντχόφεν! Στους "8" του Conference με "τεσσάρα" μέσα στην Κοπεγχάγη (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Υπερηχητική Αϊντχόφεν! Στους "8" του Conference με "τεσσάρα" μέσα στην Κοπεγχάγη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αϊντχόφεν, η Μαρσέιγ και η Λέστερ έγιναν οι τρεις πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην προημιτελική φάση του Europa conference League, με τους Ολλανδούς να περνούν... αέρα από την Κοπεγχάγη (4-0), τους Γάλλους να επικρατούν στη Βασιλεία με 2-1 (όσο ήταν και το σκορ του πρώτου αγώνα) και τους Άγγλους να προκρίνονται στον επόμενο γύρο τους παρά την ήττα τους με 2-1.

Europa Conference League: Στο "Parken" της Κοπεγχάγης, η Αϊντχόφεν δεν είχε ετούτη τη φορά διάθεση για... παιχνίδια, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί στο «ζευγάρι» της με τους Δανούς με το θριαμβευτικό πέρασμά της με 4-0. Μετά το χορταστικό 4-4 του πρώτου αγώνα στο "Philips Stadion", οι Ολλανδοί μπήκαν στη ρεβάνς με ξεκάθαρο προσανατολισμό και «τελείωσαν» την πρόκριση απ' το πρώτο ημίχρονο, όταν πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Ζάχαβι και Γκέτσε. Ο Ζάχαβι βρήκε ξανά δίκτυα στο 79', ενώ ο Μαντουέκε στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Στον πάγκο των Δανών έμεινε ο Μάριος Οικονόμου.

Στο "St. Jakob-Park" η Μαρσέιγ έχασε πέναλτι στο 35' με τον Χαρίτ, είδε τον Εντογιέ να σκοράρει για τη Βασιλεία, φέρνοντας τις δύο ομάδες σε απόλυτη ισορροπία (2-1 είχαν νικήσει οι Γάλλοι στον πρώτο αγώνα), όμως ο Ουντέρ στο 74' και ο Ρονγκιέ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμόρφωσαν το τελικό 2-1 κι έστειλαβ την ομάδα της Μασσαλίας στους «8» της διοργάνωσης.

Στο "Roazhon Park" η Ρεν έκανε μία τεράστια προσπάθεια να ανατρέψει την ήττα της με 2-0 απ' τη Λέστερ στον πρώτο αγώνα, όμως δεν... έφτανε καθώς οι «αλεπούδες» πήραν το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά παρά την ήττα τους με 2-1. Η Ρεν προηγήθηκε στο 8' με τον Μπουριγκό δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Στους πανηγυρισμούς μάλιστα, υποχώρησε ένα μέρος του πετάλου όπου βρίσκονταν οι φανατικοί της Ρεν με αποτέλεσμα να διακοπεί το ματς για λίγα λεπτά. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και το παιχνίδι ξανάρχισε μετά από λίγο από τον Έλληνα ρέφερι Τάσο Σιδηρόπουλο. Η Λέστερ έφερε το ματς στα ίσα με τον Φοφανά, με τη Ρεν να ανακτά ξανά το προβάδισμα στο 76' με τον Ταϊτ, αλλά να χάνει τεράστιες ευκαιρίες στο φινάλε για να στείλει τον αγώνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags