Facebook Pixel Άρης - Ολυμπιακός: Με ψυχή πρωταθλητή! Ζημιά από τα... δεύτερα του Ολυμπιακού στο Βικελίδης - Ήττα-σοκ για τον Άρη
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-08 22:53:00

Με ψυχή πρωταθλητή! Ζημιά από τα... δεύτερα του Ολυμπιακού στο Βικελίδης - Ήττα-σοκ για τον Άρη

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Με ψυχή πρωταθλητή! Ζημιά από τα... δεύτερα του Ολυμπιακού στο Βικελίδης - Ήττα-σοκ για τον Άρη

Ο εξασφαλισμένος πρωταθλητής και αδιάφορος βαθμολογικά Ολυμπιακός παρατάχθηκε στη Θεσσαλονίκη με πάρα πολλές αλλαγές, όμως πήρε τη νίκη με 1-0, βάζοντας τον Άρη σε περιπέτειες αναφορικά με τη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη.

Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με πολλούς αναπληρωματικούς και νεαρούς παίκτες, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και πήρε το δεύτερο διπλό του στη Θεσσαλονίκη (μετά το 2-1 με τον ΠΑΟΚ) μέσα σε λίγες μέρες.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε στο 55' ο Τικίνιο με σουτ στην επαναφορά έπειτα από απόκρουση του Κουέστα σε κεφαλιά του Παπαδόπουλου. Μάλιστα ο πολύπειρος αμυντικός ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού, μαζί με τον παρτενέρ του στην άμυνα, Μπαγκαλιάνη, και τον τερματοφύλακα Τζολάκη.

Ο Άρης απογοήτευσε τους φιλάθλους του, καθώς είχε μετριότατη απόδοση και δεν κατάφερε να δημιουργήσει παρά ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ κόντρα σε μια "ερυθρόλευκη" άμυνα που στερούταν ομοιογένειας.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στους 79 βαθμούς και στο +19 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ενώ ο Άρης έμεινε στην τέταρτη θέση όντας ισόβαθμος με την ΑΕΚ στους 53 βαθμούς και βλέποντας τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει στο +2.

Έτσι παρατάθηκαν

Στο 4-4-2 του Χερμάν Μπούργος για τον Άρη, ο Κουέστα πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια με τους Μπράμπετς-Φαμπιάνο να αποτελούν το δίδυμο των στόπερ. Αριστερό μπακ ήταν ο Εμπακατά, ενώ ως δεξί μπακ αγωνιστίκη ο Σούντγκρεν. Ματίγια-Ντουκουρέ αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών, με τους Ιτούρμπε και Γκαρσία να αγωνίζονται στα άκρα. Το δίδυμο της επίθεσης συνέθεσαν οι Πάλμα και Μαντσίνι.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, πραγματοποιώντας πολλές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα του. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Τζολάκη στο τέρμα και τους Ανδρούτσο, Παπαδόπουλο, Μπαγκαλιάνη και Κίτσο στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Κανέ και Κούντε ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Φαντιγκά, Καρβάλιο, Βρουσάι στη μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης.



Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό, καθώς ο Άρης μπήκε για να ψάξει γκολ νωρίς και ο Ολυμπιακός έπαιζε χωρίς βαθμολογικό άγχος. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον Άρη, όταν ο Πάλμα σούταρε από διαγώνια θέση όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το δυνατό σουτ του Κούντε για τον Ολυμπιακό στο 10'. Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 13', με τον Τικίνιο να φεύγει σε τετ α τετ και να σουτάρει δυνατά, τον Κουέστα όμως να αποκρούει δύσκολα.

Μετά το 20' ο Άρης βρήκε καλύτερα πατήματα στον επιθετικό τομέα και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίχως βέβαια να φτιάξει κάποια κλασική ευκαιρία. Ο Τζολάκης μπλόκαρε ένα μακρινό σουτ του Ιτούρμπε στο 24', όπως ακριβώς συνέβη και με μια κεφαλιά του Ντουκουρέ στο 36'. Στο 41' Παπαδόπουλος και Μπαγκαλιάνης στάματησαν την πορεία της μπάλας σε σουτ του Μαντσίνι από καλή θέση και 43' ο Ιτούρμπε έκανε κακή επιλογή σε αντεπίθεση του Άρη καθώς αντί να σουτάρει, πάσαρε στον Μαντσίνι που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Ο Μαντσίνι επιχείρησε να σκοράρει και στο 44', αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε το διαγώνιο πλασέ του Αργεντινού επιθετικού.

Ο Άρης μπήκε με επιθετική διάθεση στο δεύτερο μέρος και έκλεισε τον Ολυμπιακό στα καρέ του, πολιοκορκώντας την αντίπαλη περιοχή. Για ακόμα μια φορά ωστόσο φάνηκε η αδυναμία της ομάδας του Μπούργος να φτάσει σε θέση βολής, αφού μπορεί η μπάλα να κυκλοφορούσε με υπομονή έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά σπανίως οι Κίτρινοι πατούσαν μέσα σε αυτή.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που βρήκε το γκολ. Στο 55' ο Κούντε εκτέλεσε φάουλ και ο Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά, με τον Κουέστα να αποκρούει. Στην επαναφορά ο Τικίνιο βρέθηκε μόνος του με τον Κουέστα εξουδετερωμένο και με δεξί σουτ έκανε το 1-0 για τους Πειραιώτες.
Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Άρη να βγει μπροστά και να αφήσει χώρους, δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να βγάλει επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Αυτό συνέβη τόσο 65', με τον Καρβάλιο να αποτυγχάνει να βγάλει τετ α τετ τον Φαντιγκά κάνοντας κακή πάσα, αλλά στο 78', με τον Ελ Αραμπί να φεύγει στην πλάτη της άμυνας αλλά τον Κουέστα να βγαίνει εγκαίρως από την εστία του και να απομακρύνει την μπάλα.

Ένα σουτ του Ιτούρμπε στο 63' πέρασε άουτ για τον Άρη, με τον Μπράμπετς να αστοχεί επίσης με κεφαλιά στο 67'. Στο 80' ο Γκάμα σούταρε άουτ από διαγώνια θέση, ενώ στο 82' ο Μπαγκαλιάνης έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε λίγα δευτερόλεπτα, αρχικά διώχνοντας με το κεφάλι προ του Εντιαγέ στη μικρή περιοχή και λίγο αργότερα βάζοντας καθοριστική κόντρα σε σουτ του Φαμπιάνο.

Δεν άλλαξαν πολλά στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, με τον Άρη να επιτίθεται και να ασκεί πίεση, αλλά παράλληλα να "φωνάζει" πως έχει μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία. Ο Ιτούρμπε αστόχησε με σουτ στο 90' και ουσιαστικά η μοναδική... υποψία ευκαιρίας για τους Θεσσαλονικείς σημειώθηκε στο 90+4', όταν ο Ντουκουρέ πήρε την κεφαλιά και ο Τζολάκης μπλόκαρε την μπάλα, σφραγίζοντας τη νίκη του Ολυμπιακού.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά, Ματίγια, Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία (66’ Μπρούνο Γκάμα), Ιτούρμπε, Πάλμα (56’ Ντιαγέ), Μαντσίνι (76’ Μάνος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Παπαδόπουλος Α., Μπαγκαλιάνης, Κίτσος (77’ Καρμπόβνικ), Κανέ, Κούντε, Φαντιγκά (68’ Βαλμπουενά), Βρουσάι, Καρβάλιο (82’ Σουρλής), Τικίνιο (76’ Ελ Αραμπί).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags