Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα: Αυτή η ΑΕΚ αξίζει την Ευρώπη - Τριάρα στον ΠΑΣ με ωραία μπάλα και σούπερ Κριχόβιακ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-11 21:28:00

Αυτή η ΑΕΚ αξίζει την Ευρώπη - Τριάρα στον ΠΑΣ με ωραία μπάλα και σούπερ Κριχόβιακ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Αυτή η ΑΕΚ αξίζει την Ευρώπη - Τριάρα στον ΠΑΣ με ωραία μπάλα και σούπερ Κριχόβιακ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση έπιασε εξαιρετική απόδοση σε ένα ματς... τελικό για την έξοδο στην Ευρώπη και επικράτησε με 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας ως κορυφαίο παίκτη τον Πολωνό μέσο. Χατζισαφί, Άμραμπατ και Κριχόβιακ τα γκολ της αναμέτρησης.

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα: Η νίκη του Άρη στην Τούμπα κατέστησε επιτακτική την ανάγκη της ΑΕΚ για τρίποντο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου ανταποκρίθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της στη σεζόν -και σίγουρα την κορυφαία στη διαδικασία των πλέι οφ- η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ και παρέμεινε ισόβαθμη με τον Άρη στην τρίτη θέση, πριν από το μεταξύ τους παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη (14/5).

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Κριχόβιακ, που συνδύασε την πολύ καλή εμφάνισή του με γκολ και ασίστ. Ο Χατζισαφί άνοιξε το σκορ στο 39', ο Άμραμπατ με πέναλτι σκόραρε για το 2-0 στο 45+5' και ο Πολωνός διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 59'.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Στάνκοβιτς, με τους Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλα και Χατζισαφί στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Σιμάνσκι και Κριχόβιακ αποτέλεσαν το δίδυμο στον άξονα και ο Μάνταλος κινήθηκε μπροστά τους. Γκαρσία και Τσούμπερ τοποθετήθηκαν στα άκρα της επίθεσης και ο Άμραμπατ στην κορυφή.

Σχηματισμό 4-1-4-1 εφάρμοσε ο Ηρακλής Μεταξάς για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τερματοφύλακας ήταν ο Λοντίγκιν, δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Κάργας και Εραμούσπε, δεξί μπακ ο Σάλιακας και αριστερό ο Στάνκο. Ο Καραχάλιος υπηρέτησε τον ρόλο του αμυντικού χαφ, έχοντας μπροστά του τους Λιάσο και Σνάιντερ. Ο Ρίζος πήρε θέση στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ο Κύρκος στο αριστερό και ο Περέα ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Το ματς

Το παιχνίδι πήρε γρήγορο ρυθμό από νωρίς και είχε αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αφού η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με επιθετική διάθεση, ενώ ο ΠΑΣ έψαξε τις στιγμές του στην αντεπίθεση επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί κυρίως τα ανεβάσματα του Σάλιακα και την ταχύτητα του Περέα.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα καταγράφηκε στο 10' και ήταν για τον ΠΑΣ, όταν ο Σάλιακας προωθήθηκε και γύρισε την μπάλα από τα δεξιά, με τον Κύρκος να τη στέλνει λίγο άουτ με πλασέ εντός μεγάλης περιοχής. Η ΑΕΚ απάντησε άμεσα και πίεσε τους Ηπειρώτες δημιουργώντας μεγάλες ευκαιρίες. Στο 12' ο Σιμάνσκι έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ από το ύψος του πέναλτι, στο 15' το σουτ του Γκαρσία από καλή θέση κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 19' ο Άμραμπατ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λοντίγκιν με προβολή από τη μικρή περιοχή έπειτα από συρτό γύρισμα του Τσούμπερ. Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ επενέβη επίσης σε σουτ του Κριχόβιακ από το ύψος του πέναλτι στο 26'.

Ο Περέα έχασε τεράστια ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τον ΠΑΣ κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς στο 28' βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Σάλιακα αλλά έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά. Η ΑΕΚ εξακολούθησε να πιέζει και ανάγκασε τον Λοντίγκιν να επέμβει εντυπωσιακά σε κεφαλιά του Μήτογλου στο 37'.

Ωστόσο, ο γκολκίπερ του ΠΑΣ δεν είχε ανάλογη αντίδραση στο 39', επιτρέποντας στην ΑΕΚ να εξαργυρώσει με γκολ την υπεροχή της στο παιχνίδι. Ο Κριχόβιακ έβγαλε εξαιρετική διαγώνια μπαλιά για τον προωθημένο Χατζισαφί, ο Ιρανός κοντρόλαρε και σούταρε από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Λοντίγκιν και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0 της Ένωσης.

Οι Κιτρινόμαυροι διεύρυναν το προβάδισμά τους με δεύτερο γκολ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 45+2' ο Άμραμπατ επιχείρησε σέντρα και η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Κάργα στη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος δεν υπέδειξε παράβαση, αλλά εν συνεχεία τσέκαρε τη φάση στο VAR και σφύριξε πέναλτι. Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Λοντίγκιν, κάνοντας το 2-0 στο 45+5'.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αδυνατούσε να γίνει απειλητικός επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και η ΑΕΚ ήλεγχε το παιχνίδι, κρατώντας με άνεση το προβάδισμα. Ένα απευθείας φάουλ του Γκαρσία αποκρούστηκε από τον Λοντίγκιν, όμως η Ένωση βρήκε γκολ στην πρώτη της κλασική ευκαιρία. Στο 59' ο Τσούμπερ έκανε την πάσα ο Μάνταλος άφησε έξυπνα την μπάλα και ο Κριχόβιακ έγινε αποδέκτης της. Σε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν ο Πολωνός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σημείωσε το 3-0, συνδυάζοντας με γκολ την εξαιρετική του παρουσία στο παιχνίδι.

Ο Κριχόβιακ θα μπορούσε να σκοράρει για δεύτερη φορά στο 75', όταν αστόχησε από τη μικρή περιοχή προ κενής εστίας από γύρισμα του Τσούμπερ, προτού αντικατασταθεί καταχειροκροτούμενος από τους φιλάθλους της ΑΕΚ στο 78'.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (67' Μοχαμαντί), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (78' Σάκχοφ), Μάνταλος, Τσούμπερ (78' Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία (73' Μισελέν), Αμραμπατ (67' Τάνκοβιτς)

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ρίζος (64' Μίνα), Καραχάλιος, Στάνκο (72' Σιόντης), Λιάσος (46' Παντελάκης), Σνάιντερ, Κύρκος (46' Οικονομόπουλος), Περέα (64' Μπρένερ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags