Facebook Pixel ΑΕΚ: Νέος σοβαρός κίνδυνος για ΑΕΚ - Οι αλλαγές με απόφαση Μελισσανίδη - Η πρώτη μεταγραφή Αλμέιδα
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-21 10:00:00

Νέος σοβαρός κίνδυνος για ΑΕΚ - Οι αλλαγές με απόφαση Μελισσανίδη - Η πρώτη μεταγραφή Αλμέιδα

του Γιώργου Θεοδωράκη
Νέος σοβαρός κίνδυνος για ΑΕΚ - Οι αλλαγές με απόφαση Μελισσανίδη - Η πρώτη μεταγραφή Αλμέιδα

Ο χαφ που ζήτησε ο Αργεντινός, η... γκρίνια και οι πωλήσεις παικτών. Ποιες είναι οι ανησυχητικές πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες για τα αποδυτήρια της Ένωσης, ποιοι σκέφτονται να αποχωρήσουν, οι διοικητικές εξελίξεις και οι πρώτες προσθήκες στο νέο ρόστερ.

Η ΑΕΚ προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της και να ανασυνταχθεί μετά από μία κάκιστη αγωνιστική σεζόν, το φινάλε της οποίας ήταν βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες των φιλάθλων της. Ακόμα κι αν ο Άρης χάσει τη θέση του στην Ευρώπη και η Ένωση καταφέρει με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, τα όσα συνέβησαν στο φινάλε των πλέι οφ δεν θα ξεχαστούν εύκολα.

Η "αυτοκτονία" του Δικεφάλου στο ματς της χρονιάς με τον Άρη και η νέα ήττα με ανατροπή από τον Ολυμπιακό, σε ένα ματς που οι οπαδοί γιούχαραν τους παίκτες της ομάδας τους, δείχνει ότι οι Κιτρινόμαυροι βιώνουν κρίση σε όλα τα επίπεδα.

Τα όσα άκουσε -για πολλοστή φορά- ο Πέτρος Μάνταλος από τους οργανωμένους οπαδούς, φαίνεται πως τον ωθούν στην έξοδο από την ΑΕΚ. Τουλάχιστον αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αφού τα λεγόμενά του μοιάζουν με προαναγγελία αποχώρησης, αν και ο Ευάγγελος Μίχος αποκάλυψε στο Sportdog.gr πως τις τελευταίες ώρες υπάρχει ανατροπή στην υπόθεση του!

Το θέμα του Μάνταλου πάντως δεν είναι το μόνο που "καίει" τους Κιτρινόμαυρους. Αντιθέτως το κακό κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό του συλλόγου το τελευταίο διάστημα φέρεται να έχει προκαλέσει δεύτερες σκέψεις σε αρκετούς παίκτες αναφορικά με το κατά πόσο αξίζει να παραμείνουν στην AEK!

Στην πιάτσα των ατζέντηδων λέγεται πως ορισμένοι ποδοσφαιριστές, ξένοι στην πλειοψηφία τους, εμφανίζονται "ξενερωμένοι" στον Δικέφαλο και σκέφτονται την αποχώρηση.  Βεβαίως, γράφεται -και ισχύει- ότι αρκετοί από τους υπάρχοντες παίκτες δεν υπολογίζονται ούτως ή άλλως για την επόμενη σεζόν και η διοίκηση θα κάνει προσπάθεια να απαλλαγεί από αυτούς. Αν όμως μεταξύ των "ξενερωμένων" περιλαμβάνονται ποδοσφαιριστές που οι Κιτρινόμαυροι επιθυμούν να διατηρήσουν στο δυναμικό τους, τότε υπάρχει πρόβλημα που καλείται να λυθεί άμεσα.



Πιάνει δουλειά ο Αλμέιδα και "βλέπει" Αλιέντρο

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ο Ματίας Αλμέιδα καλείται να συμμαζέψει την ομάδα και να την οδηγήσει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών. Ο Αργεντινός τεχνικός πιάνει δουλειά στην 'Ενωση και ετοιμάζεται να αξιολογήσει το υπάρχον υλικό, κοιτώντας παράλληλα παίκτες που γνωρίζει καλά ώστε να ενισχύσει την AEK.

Ο Ροντρίγκο Αλιέντρο, όπως σας είχε αποκαλύψει εδώ και μέρες το Sportdog.gr είναι μια περίπτωση που "παίζει" δυνατά για τον Δικέφαλο, ο οποίος δεδομένα θα προχωρήσει σε μεταγραφή αμυντικού χαφ μετά την αποχώρηση του Σιμόες. Ο Αλμέιδα έχει άποψη από... πρώτο χέρι για τις ικανότητες του συμπατριώτη του που έχει καταγράψει μια αξιοπρόσεκτη καριέρα στα γήπεδα της Αργεντινής.

Ο 31χρονος άσος έχει συμβόλαιο που ολοκληρώνεται στην Κολόν Σάντα Φε και δεν πρόκειται να ανανεώσει, συνεπώς θα κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά, από την 30ή Ιουνίου και έπειτα. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν ήδη ολοκληρωμένο scouting report για τον Λατίνο αμυντικό χαφ, εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του και μένει να φανεί εάν θα κάνουν τελικά κίνηση για την απόκτησή του. 

Η… καθυστέρηση Αλμέιδα, ο Οφρυδόπουλος και ο άνθρωπος του προέδρου!

Σε μια σειρά έχει μπει η διαδικασία της υλοποίησης του σχεδιασμού για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ, δεδομένου ότι ήδη ανακοινώθηκε επίσημα η πρόσληψη του Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός προπονητής είχε έρθει σε συμφωνία εδώ και αρκετές μέρες με τον σύλλογο, αλλά όσο τα πλέι oοφ ήταν σε εξέλιξη προτιμήθηκε να μην ανακοινωθεί η πρόσληψή του.

Ο Δημήτρης Μελισανίδης, άλλωστε, έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο και δεν ήθελε να φανεί κάποιους είδους υποβάθμιση στον ρόλο του στην άκρη του πάγκου, μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι έχει επαφή μαζί του και αναμένεται να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από τον Έλληνα τεχνικό όσον αφορά την άποψη που έχει για την ομάδα.

Το ίδιο, προφανώς, ισχύει και για τον Αλμέιδα, καθώς είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους ανθρώπους του συλλόγου για την επόμενη μέρα. Για παράδειγμα η αποχώρηση του Σιμόες έγινε και με τη δική του, θετική γνώμη.

Το ζήτημα είναι ποιος θα υλοποιήσει αυτό το πλάνο στην ΑΕΚ, δεδομένου ότι η θέση του τεχνικού διευθυντή είναι κάπως στον αέρα. ο Κονέ μπορεί να συνεχίσει στην ομάδα, καθώς υπάρχει άριστη άποψη για εκείνον και τον τρόπο λειτουργίας που έχει δώσει στο τμήμα σκάουτινγκ (που πριν απλώς δεν υπήρχε!), αλλά ο Παπαδημητρίου όλα δείχνουν ότι θα αποχωρήσει. Λογικά θα έρθει κάποιος για να αναλάβει αυτό το πόστο, με τον Μπρούνο Άλβες να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Επίσης, η ΑΕΚ και μεν ετοιμάζεται να... στείλει αρκετούς παίκτες, αλλά δεν σημαίνει ότι κάποιοι από αυτούς δεν μπορούν να φέρουν χρήματα μέσω πώλησης! Δηλαδή και πάλι χρειάζεται κάποιος που να γνωρίζει την ποδοσφαιρική αγορά...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αυτοί διέλυσαν την ΑΕΚ - Σημεία και τέρατα στα αποδυτήρια - Είχε μείνει... άφωνος ο Μελισσανίδης"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags