Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Πάρτι" στο Λιμάνι για τον υποβιβασμό - Εξτρέμ από "πάνω ράφι" και... τζάμπα - Τον θέλει όλη η Ευρώπη!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-31 17:36:00

Πάρτι στο Λιμάνι για τον υποβιβασμό - Εξτρέμ από "πάνω ράφι" και... τζάμπα - Τον θέλει όλη η Ευρώπη

του Παναγιώτη Νικολάου
Πάρτι στο Λιμάνι για τον υποβιβασμό - Εξτρέμ από "πάνω ράφι" και... τζάμπα - Τον θέλει όλη η Ευρώπη

Οι τρεις παλιοί γνώριμοι και ο μεγάλος στόχος για τα άκρα στον Ολυμπιακό. Πώς οι εξελίξεις στη Σεντ Ετιέν φέρνουν εξελίξεις στους Πειραιώτες και αλλάζουν τον σχεδιασμό του Πέδρο Μαρτίνς. Ποιοι παίκτες βρίσκονται ψηλά στη λίστα, το όνομα έκπληξη και ο μεγάλος ανταγωνισμός.

Ολυμπιακός: Η ιστορική Σεντ Ετιέν γεύτηκε το... πικρό ποτήρι του υποβιβασμού στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, γεγονός που ίσως επηρεάσει -άμεσα ή έμμεσα- τις μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι διατηρούν ανεπτυγμένο δίκτυο επαφών στη γαλλική αγορά γενικότερα, έχουν όμως και σχέσεις με τη Σεντ Ετιέν ειδικότερα. Θυμίζουμε ότι στους "Στεφανουά" είχε παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού ο Παπέ Σισέ, προτού επιστρέψει και κάνει σπουδαία χρονιά στο Λιμάνι, ενώ η ίδια ομάδα είχε ακουστεί πως θέλησε να πάρει ως δανεικό τον Ουσεϊνού Μπα, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Ο υποβιβασμός της Σεντ Ετιέν θα οδηγήσει σίγουρα σε  "ξεφόρτωμα" στο ρόστερ της γαλλικής ομάδας, όπου βρίσκονται ποδοσφαιριστές που απασχόλησαν έντονα τον Ολυμπιακό στο παρελθόν.

Ίσως ο παίκτης της Σεντ Ετιέν με τη μεγαλύτερη δημοφιλία στις ευρωπαϊκές αγορές αυτή τη στιγμή είναι ο Ντενίς Μπουανγκά, το όνομα του οποίου γνωρίζουν καλά οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αποκτήσουν τον ακραίο επιθετικό από την Γκαμπόν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό αφού οι οικονομικές απαιτήσεις της Σεντ Ετιέν ήταν πολύ υψηλές.



Ο υποβιβασμός αλλάζει εντελώς τα δεδομένα, καθώς η γαλλική ομάδα είναι αναγκασμένη είτε να αφήσει ελεύθερους αρκετούς παίκτες είτε να τους παραχωρήσει με ποσά αισθητά χαμηλότερα της πραγματικής τους αξίας. Από τη στιγμή που ο Μπουανγκά αρέσει σε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, η πιθανότητα να παραμείνει στη Σεντ Ετιέν και να παίξει στη Β' Γαλλίας θεωρείται μηδαμινή. Εντούτοις, η περίπτωσή του παραμένει δύσκολη για τον Ολυμπιακό. Όχι τόσο για τα οικονομικά δεδομένα της, αλλά κυρίως επειδή ο ανταγωνισμός για τον -φθηνό ή ελεύθερο- Αφρικανό εξτρέμ αναμένεται να είναι τεράστιος.

Εκτός του Μπουανγκά, στη Σεντ Ετιέν αγωνίζονται ο μέσος Ριάντ Μπουντεμπούζ και ο αριστερός μπακ, Μιγκέλ Τράουκο, δύο ακόμα παίκτες που έχουν παίξει δυνατά στα "ερυθρόλευκα" ρεπορτάζ. Ειδικά ο δεύτερος έφτασε πολύ κοντά στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2020, με τη μεταγραφή του να χαλά την τελευταία στιγμή.

Με δεδομένο ότι οι Πειραιώτες θα αναζητήσουν ενίσχυση στη μεσοεπιθετική γραμμή αλλά και στα αριστερά της άμυνας πιθανότατα, μην απορήσετε εάν οι τρεις προαναρθέντες, ή ακόμα και κάποιος άλλος άσος της Σεντ Ετιέν, επανέλθουν δυναμικά στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη ακριβή μεταγραφή Νότιγχαμ από Ολυμπιακό - Πώληση κορυφαίου άσου στην ΑΕΚ από Κουχάρσκι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags