Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Τέλος τα πειράματα με Πογιέτ - Ηγέτης ο Μπακασέτας, "αναγέννηση" ο Λημνιός - Το νέο μεγάλο πρότζεκτ!
| 2022-06-02 23:49:00

Τέλος τα πειράματα με Πογιέτ - Ηγέτης ο Μπακασέτας, "αναγέννηση" ο Λημνιός - Το νέο μεγάλο πρότζεκτ!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τέλος τα πειράματα με Πογιέτ - Ηγέτης ο Μπακασέτας, "αναγέννηση" ο Λημνιός - Το νέο μεγάλο πρότζεκτ!

Η... υποχρέωση, οι "σφαλιάρες" και το ωραίο ποδόσφαιρο που δεν θέλουμε. Η νέα Εθνική πήρε τη νίκη που ήθελε και ξεκινάει με το... δεξί στο Nations League, αλλά και με πολλές ελπίδες για κάτι καλό. Πού και σε ποιους πρέπει να στηριχθεί για να φτάσει ξανά στις επιτυχίες;
 

Ο Γκουστάβο Πογιέτ υποσχέθηκε μια "σκληρή" Εθνική Ελλάδας που θα ξαναβρεί τον χαρακτήρα της και θα αποτελέσει δυσκολοκατάβλητη αντίπαλο για οποιαδήποτε ομάδα. Αυτό ακριβώς είδαμε στο Μπέλφαστ! Μια ομάδα διαβασμένη, αποτελούμενη από παίκτες-μαχητές και με ξεκάθαρο στήσιμο για τη νίκη και όχι το... θέαμα.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός είναι προπονητής του αποτελέσματος και διάλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για την Εθνική και όχι την ΑΕΚ, όντας αποφασισμένος για τις ιδέες και τους στόχους του. Να φτιάξει μια ομάδα που θα τρέχει, θα πρεσάρει, θα παλεύει και θα ψάχνει τις στιγμές της στην επίθεση. Κάτι σαν τη συνταγή Ρεχάγκελ και Σάντος δηλαδή, και σίγουρα μακριά από τη φιλοσοφία του Φαν'τ Σχιπ.

Άλλωστε ο ομοσπονδιακός προπονητής γνωρίζει καλά ότι η ομάδα χρειάζεται πάνω από όλα νίκες για να χτίσει χαρακτήρα και να συνέλθει από τις "σφαλιάρες" των προηγούμενων ετών. Δεν τον ενδιαφέρει, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, η κυριαρχία και η ωραία μπάλα. Καταλαβαίνει ότι αυτά τα στοιχεία δεν ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά των παικτών του και το τελευταίο που χρειάζεται είναι οι πειραματισμοί, που μπορούν να φέρουν ήττες και... γκρίνια.

Γι' αυτό και ο Πογιέτ δεν δίστασε να βάλει όλη την ομάδα πίσω από την μπάλα στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, να χρησιμοποιήσει τρία αμυντικά χαφ και στη συνέχεια τρία στόπερ. Πολύ απλά, δεν τον ενδιέφερε που δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε κάποιο μεγαθήριο. Τον ενδιέφερε το τρίποντο, που τελικά ήρθε. Άλλωστε η πρωτιά σε όμιλο με Βόρεια Ιρλανδία, Κόσοβο και Κύπρο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ αν θέλουμε να ξαναδούμε την... κανονική Εθνική Ελλάδας.

Σε ατομικό επίπεδο, δεν είδαμε πολλά πράγματα από τους επιθετικογενείς παίκτες μας, ωστόσο ο τρόπος που ήρθε το μοναδικό γκολ του αγώνα έχει τη σημασία του. Σκόρερ ήταν -και μάλιστα με εξαιρετικό τελείωμα- ο Τάσος Μπακασέτας. Ο... αγαπημένος παίκτης του Φαν'τ Σχιπ, ο οποίος επωμίζεται ηγετικό ρόλο και στην Εθνική του Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός πιστεύει πολύ και αυτός στο ταλέντο του "Μπάκα" και ξέρει ότι μπορεί να κερδίσει πολλά αξιοποιώντας τις ικανότητες και την προσωπικότητα του αριστεροπόδαρου άσου.

Την ασίστ στο γκολ του Μπακασέτα έδωσε ο Δημήτρης Λημνιός, ένας ακόμα παίκτης που μοιάζει "αναγεννημένος" στο εξωτερικό (ο Λημνιός στην Τβέντε βρήκε τον καλό του εαυτό, όπως ο Μπακασέτας στην Τράμπζονσπορ). Με δεδομένο ότι οι καλοί εξτρέμ είναι ελάχιστοι, η Εθνική έχει απόλυτη ανάγκη παίκτες όπως ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, ειδικά σε ματς όπως το αποψινό, που ο Πογιέτ στήνει την ομάδα με στόχο τις αντεπιθέσεις.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί η πολύ καλή εμφάνιση του Λάζαρου Ρότα, τόσο σε αμυντικό όσο και σε επιθετικό επίπεδο, αφού προωθήθηκε αρκετές φορές και έφτασε ακόμα και κοντά στο να σκοράρει. Είναι μεγάλο πρότζεκτ για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο αμυντικός της ΑΕΚ και έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ντεμπούτο έκανε για την Εθνική μας και ο Τζορτζ Μπάλντοκ, κάτι που σημαίνει ότι η πλέον η Εθνική διαθέτει τουλάχιστον τρεις αξιόλογους δεξιούς μπακ (Ρότα, Μπάλντοκ, Κώτσιρας), ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό πονούσε σε αυτή τη θέση!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags