Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Απαντήσεις και στην… ΑΕΚ ο Μάνταλος - Βρήκε… νέο Τσιμίκα αλλά ψάχνει εξτρέμ ο Πογέτ!
| 2022-06-09 23:57:00

Απαντήσεις και στην… ΑΕΚ ο Μάνταλος - Βρήκε… νέο Τσιμίκα αλλά ψάχνει εξτρέμ ο Πογέτ!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Απαντήσεις και στην… ΑΕΚ ο Μάνταλος - Βρήκε… νέο Τσιμίκα αλλά ψάχνει εξτρέμ ο Πογέτ!

Ο προβληματισμός για την άμυνα και το χρέος της Εθνικής. Μετά τη νίκη απέναντι στην Κύπρο με καλή εμφάνιση, η Ελλάδα περιμένει το Κόσοβο για να σφραγίσει την πρωτιά και να βγάλει τα τελικά συμπεράσματα για το ρόστερ της νέας εποχής. Ποιοι ξεχωρίζουν και ποιοι… προβληματίζουν;

Η Εθνική Ελλάδας κυριάρχησε κόντρα στην Κύπρο και έκανε το... χρέος της παίρνοντας τη νίκη με 3-0. Η Γαλανόλευκη μετρά πλέον τρεις νίκες σε ισάριθμα επίσημα παιχνίδια με τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της και την Κυριακή (12/6) θα έχει την ευκαιρία να κλειδώσει την πρωτιά στον όμιλο του Nations League, υποδεχόμενη το Κόσοβο στον Βόλο.

Κόντρα στους Κύπριους έβαλαν για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι τη σφραγίδα τους οι Μπακασέτας και Λημνιός, κάτι που πλέον δεν αποτελεί έκπληξη. Με βάση την εικόνα των δύο παικτών στα δύο πρώτα ματς, ήταν δεδομένο πως αμφότεροι βρίσκονται σε τρομερή φόρμα και έδωσαν συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις τους. Δυστυχώς όμως η αναμέτρηση τελείωσε με δάκρυα για τον Δημήτρη Λημνιό, που φάνηκε να έχει υποστεί ζημιά στο γόνατο και αποχώρησε με φορείο στις καθυστερήσεις. Τεράστιο κρίμα εάν αποδειχθεί σοβαρός ο τραυματισμός του, πάνω που είχε πάρει τα πάνω του. Όχι μόνο αυτό, αλλά η απώλειά του θα είναι τεράστιο πλήγμα για τον Πογέτ, μιας και ο εξτρέμ της Κολωνίας είχε καπαρώσει τη θέση του βασικού στα δεξιά και έδειχνε να "κουμπώνει" απόλυτα στα "θέλω" του προπονητή! Ο ομοσπονδιακός τεχνικός καλείται πλέον να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του και να αλλάξει μια πετυχημένη συνταγή.

Ειδική μνεία αξίζουν για ακόμα ένα παιχνίδι τα δύο πλάγια μπακ της Εθνικής, Μπάλντοκ και Τσιμίκας. Ειδικά ο πρώτος αποτελεί την αποκάλυψη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και ήδη έχει προλάβει μέσα σε μόλις δύο συμμετοχές να στείλει ένα μήνυμα στους "ανταγωνιστές" του. Η Ελλάδα μοιάζει να έχει βρει στο πρόσωπο του Μπάλντοκ τον βασικό της δεξιό μπακ για τα επόμενα χρόνια.

Γενικότερα η συμβολή Μπάλντοκ-Τσιμίκα, με τις συνεχείς προωθήσεις τους, ήταν καθοριστική για να μπορέσει η Ελλάδα να πιέσει και να "πνίξει" την Κύπρο σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού. Ο τρόπος που επιτίθενται τα δύο πλάγια μπακ θυμίζει αρκετά εποχές Σάντος και Ρεχάγκελ, όταν οι Τοροσίδης-Χολέμπας και παλαιότερα οι Σεϊταρίδης-Βενετίδης έπαιζαν τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη και τη δημιουργία ευκαιριών της ελληνικής ομάδας.

Πέραν του Μπάλντοκ, μεγάλο κέρδος αποτελούν για την Εθνική οι Σιώπης και Μάνταλος, δύο παίκτες που μέχρι πρότινος δεν είχαν καταφέρει να αφήσουν το αγωνιστικό τους αποτύπωμα στην ομάδα. Ο πρώτος δείχνει να βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του (στο πλευρό του Μπακασέτα στην Τράμπζονσπορ) και δικαίως έχει κερδίσει θέση βασικού χάρη στην αθόρυβη αλλά εξαιρετικά σημαντική δουλειά που κάνει στο κέντρο. Αντίστοιχα ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει υπηρετήσει εξαιρετικά τον ρόλο του "οκταριού", με σπουδαία συμβολή στην καλή -σε γενικές γραμμές- κυκλοφορία μπάλα που παρουσιάζει η Εθνική επί Πογέτ. Κάτι που έρχεται στο κατάλληλο timing ώστε ο Μάνταλος να πάρει τα πάνω του ψυχολογικά μετά από ένα πολύ ψυχοφθόρο φινάλε στη σεζόν με την ΑΕΚ (σ.σ. άκουσε αποδοκιμασίες και υβριστικά συνθήματα από τους οπαδούς της ομάδας του).

Κατά τα άλλα, απέναντι στην Κύπρο φάνηκαν για πρώτη φορά ορισμένες αμυντικές αδυναμίες, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιστροφές. Η Ελλάδα πίεσε από την αρχή και ανέβασε ψηλά τις γραμμές της, τακτική που απέδωσε επιθετικά, έδωσε ωστόσο την ευκαιρία στους Κύπριους να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις και να δημιουργήσουν δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Δεν το πληρώσαμε, αλλά τα πράγματα θα είναι πιο ζόρικα εάν συμβεί το ίδιο κόντρα στους δαιμόνιους εξτρέμ του Κοσόβου, Ρασίτσα και Ζέγκροβα.

Παράλληλα, προβλημάτισε η κακή παρουσία του Δουβίκα, που ξεκίνησε βασικός αλλά δεν έδειξε να πατάει καλά και αποτέλεσε "παραφωνία" στις επιθέσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Οι Γιακουμάκης και Παυλίδης (σ.σ. που σκόραρε κιόλας) μοιάζουν να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάγωσαν τα χαμόγελα - Τεράστιο ΣΟΚ με Λημνιό - Έφυγε με φορείο και κλάματα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags