Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Σταντάρ Λιέγης: "Βρήκε" φορ ο Λουτσέσκου - Φώναξε "παρών" με Σταντάρ ο Κούτσιας - Άμυνα... ατσάλι ο ΠΑΟΚ!
| 2022-07-09 18:53:00

"Βρήκε" φορ ο Λουτσέσκου - Φώναξε "παρών" με Σταντάρ ο Κούτσιας - Άμυνα... ατσάλι ο ΠΑΟΚ!

του Δημήτρη Σκούφου
"Βρήκε" φορ ο Λουτσέσκου - Φώναξε "παρών" με Σταντάρ ο Κούτσιας - Άμυνα... ατσάλι ο ΠΑΟΚ!

Ο Δικέφαλος του Βορρά παρουσιάστηκε συμπαγής και χωρίς να δεχτεί πολλές φάσεις επικράτησε 1-0 της Σταντάρ Λιέγης σε φιλικό ματς, με τον νεαρό Κούτσια να χρίζεται σκόρερ.

ΠΑΟΚ - Σταντάρ Λιέγης: Ο Γιώργος Κούτσιας κλήθηκε εσπευσμένα στην Ολλανδία μετά τον τραυματισμό του Νέλσον Ολιβέιρα, μπήκε στο ματς έχοντας κάνει μόλις μία προπόνηση και δικαίωσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο νεαρός επιθετικός έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ με δικό του γκολ και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις στον Ρουμάνο τεχνικό, εν αναμονή φυσικά και του Μπράντον Τόμας, που έρχεται ως αντί-Τσόλακ στον Δικέφαλο του Βορρά.

Το ματς

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε στην ενδεκάδα με τον Κούτσια βασικό επιθετικό, έχοντας τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, τους Κάργα και Ίνγκασον στο κέντρο της άμυνας και τους Βιεϊρίνια και Λύρατζη στα άκρα της. Αουγκούστο και Σβαμπ ήταν οι δύο χαφ, με τον Ντάντας σε ρόλο "δεκαριού", τους Α. Ζίβκοβιτς και Κουαλιάτα στα άκρα της επίθεσης και τον νεαρό Κούτσια, όπως προείπαμε, στην κορυφή.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει ψηλά την Σταντάρ για να την αναγκάσει στο εύκολο λάθος και παρότι δεν της επέτρεψε να δημιουργήσει ευκαιρίες, από την πλευρά του ούτε και ο Δικέφαλος απείλησε την εστία των Βέλγων. 

Μέχρι το 20' το παιχνίδι δεν είχε τίποτα το αξιόλογο να επιδείξει, με τους Βέλγους να έχουν την πρώτη καλή φάση του αγώνα σε εκείνο το σημείο με μια κεφαλιά του Έμοντ, ενώ ένα λεπτό μετά "έγραψε" την πρώτη καλή στιγμή του και ο ΠΑΟΚ με ένα σουτ του Αουγκούστο. 

Το ματς κάπως άνοιξε στη συνέχεια, με την Σταντάρ να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 25' με τον Μπαλικίσα και να δείχνει περισσότερο απειλητική προς την εστία του Κοτάρσκι. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άνοιξε τελικά το σκορ στο 36', όταν ο Κούτσιας πήρε το ριμπάουντ από μια απόκρουση του κίπερ των Βέλγων και από κοντά έγραψε το 1-0.

Στο 45' λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0, αλλά το σουτ του Αουγκούστο απέκρουσε σε κόρνερ με τα πόδια ο Μποντάρ, κι έτσι το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με την σέντρα στο δεύτερο μέρος μπήκαν στο ματς οι Μιχάι, Κουλιεράκης, Σοάρες, Τσιγγάρας και Κούρτιτς για τον ΠΑΟΚ, ενώ στη συνέχεια ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε στην αναμέτρηση και τους Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Φιλίπε Σοάρες, Κούρτιτς, Κωνσταντέλια, Τσαούση και Λάμπρου.

Εκτός από κάποια σουτ των Λύρατζη και Ράφα Σοάρες, το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε να μας προσφέρει κάτι ιδιαίτερο, με τους "ασπρόμαυρους" να έχουν γενικά τον έλεγχο, να μην δέχονται καμία φάση από την Σταντάρ και να κρατούν άνετα το υπέρ τους σκορ μέχρι το τέλος, δείχνοντας αρκετά πειθαρχημένοι, ιδιαίτερα στο ανασταλτικό κομμάτι.

ΠΑΟΚ 1ου ημιχρόνου: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Κάργας, Ίνγκασον, Λύρατζης, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ντάντας, Κουαλιάτα, Α. Ζίβκοβιτς και Κούτσιας

ΠΑΟΚ 2ου ημιχρόνου: Κοτάρσκι (Ζ. Ζίβκοβιτς), Μιχάι, Κουλιεράκης, Λύρατζης (Σάστρε), Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς (Φ. Σοάρες), Ντάντας (Τσαούσης), Κουαλιάτα (Κωνσταντέλιας) και Κούτσιας (Λάμπρου)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags