Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Μάχη" ΠΑΟ-Ολυμπιακού για εξτρέμ... 12 εκατομμυρίων - Παιδί της Masia, γεμάτες σεζόν στη La Liga!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-31 10:00:00

"Μάχη" ΠΑΟ-Ολυμπιακού για εξτρέμ... 12 εκατομμυρίων - Παιδί της Masia, γεμάτες σεζόν στη La Liga!

του Νίκου Στεργίου
"Μάχη" ΠΑΟ-Ολυμπιακού για εξτρέμ... 12 εκατομμυρίων - Παιδί της Masia, γεμάτες σεζόν στη La Liga!

Ακραίος από το... πάνω ράφι, με σπάνια χαρακτηριστικά για Ελλάδα! Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει προταθεί και εξετάζεται από τους δύο συλλόγους, γιατί αποτελεί μεγάλη ευκαιρία και πού έπαιζε τα τελευταία χρόνια μετά την Μπαρτσελόνα.

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός «πονάνε» στην θέση του εξτρέμ και έχουν θέσει την απόκτηση ποδοσφαιριστή που μπορεί να λύσει τα προβλήματα στα πλάγια της επίθεσης σαν προτεραιότητα. Δεν είναι άλλωστε μακριά η εμφάνιση των Ερυθρόλευκων και των Πράσινων, στους αγώνες με την Μακάμπι, αλλά και στα φιλικά που έχουν δώσει οι δύο αιώνιοι αντίστοιχα, που το πρόβλημα στην δημιουργία ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές, αποτέλεσμα της έλλειψης παικτών στην συγκεκριμένη θέση.

Φαίνεται λοιπόν ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε «αιώνια» μάχη για την απόκτηση ποδοσφαιριστή που παίζει στα πλάγια, μιας και τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στον Ολυμπιακό, έχει προταθεί και εξετάζεται ο Κριστιάν Τέγιο.

Ο 30χρονος εξτρέμ, έμεινε ελεύθερος από την Μπέτις που αγωνιζόταν από το 2017, με την ομάδα της Ανδαλουσίας να έχει ξοδέψει 4 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει από την Μπαρτσελόνα. Ο διεθνής Ισπανός με τους Verdeblancos μέτρησε συνολικά 172 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 24 γκολ και 20 ασίστ, ενώ την χρονιά που μας πέρασε έπαιξε 35 φορές, σε Ισπανία και Europa League, βάζοντας 5 τέρματα και μοιράζοντας 3 ασίστ. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής, που μπορεί να παίξει και με τα δύο πόδια, είναι προϊόν των ακαδημιών της Masia και στα χρόνια παρουσίας του στην Βαρκελώνη αγωνίστηκε 86 φορές με τους Μπαλουγκράνα, βάζοντας 20 γκολ, ενώ έχει κερδίσει 1 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο και 2 σούπερ Καπ Ισπανίας.

Παράλληλα ο Τέγιο έχει περάσει, σαν δανεικός, τόσο από την Πόρτο, όσο και από την Φιορεντίνα, χωρίς όμως οι δύο ομάδες να προχωρήσουν στην απόκτησή του. Να σημειώσουμε εδώ ότι η χρηματιστηριακή αξία του ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή είναι στα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει φτάσει να κοστίζει ακόμα και 12.

Το σημαντικό για τους δύο «αιώνιους», αν τελικά κινηθούν για την απόκτησή του είναι το γεγονός ότι ο Ισπανός παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος και πολλοί θα τον θεωρήσουν… τελειωμένο μόνο αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο Τέγιο προέρχεται από γεμάτες χρονιές στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ η παρουσία του σε Πορτογαλία και Ιταλία τον κάνουν να έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις του μακριά από την πατρίδα του και σίγουρα στην Ελλάδα θα ήταν πολυτέλεια για οποιαδήποτε ομάδα.
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβες" Τσουκαλά για Φορτούνη - Τον... τελείωσε από Ολυμπιακό - "Θα τον κυνηγάτε με αυτό που είπε"!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags