Facebook Pixel Ολυμπιακός: Και ο Αντσελότι τα ίδια θα έκανε με… Κορμπεράν-Μαρτίνς - Άδικο για Μασούρα, το τερμάτισαν με Σωκράτη
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-05 13:07:00

Και ο Αντσελότι τα ίδια θα έκανε με… Κορμπεράν-Μαρτίνς - Άδικο για Μασούρα, το τερμάτισαν με Σωκράτη

Sportdog Team
Και ο Αντσελότι τα ίδια θα έκανε με… Κορμπεράν-Μαρτίνς - Άδικο για Μασούρα, το τερμάτισαν με Σωκράτη

Η λύση για τον Καμαρά και η μεγάλη... μαγκιά του Τικίνιο στο Λιμάνι! Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για τις επιλογές του νέου προπονητή, που «δικαίωσαν» τον προκάτοχό του παρά τα όσα άκουγε, για τις αποδοκιμασίες προς τους παίκτες και το μέλλον του Μαντί, εκτός Ολυμπιακού!
 

Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Και το διαπιστώνει κανείς με την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνς τα άκουγε όταν... τολμούσε να παίξει με 3άδα στόπερ. Τα άκουγε όταν... τολμούσε να προτιμήσει στο αρχικό σχήμα τον Τικίνιο αντί του Ελ Αραμπί. Τα άκουγε εσχάτως που συνέχιζε να βάζει τον Μαντί Καμαρά και να παίζει με (κάτι σαν) 10άρι τον Αφρικανό χαφ που δεν έχει πολλές δημιουργικές αρετές. Τα άκουγε που δεν έδινε ευκαιρίες στον Κούντε. Κι έρχεται η πρώτη προπόνηση του Κάρλος Κορμπεράν στον Ολυμπιακό και δοκιμάζει 3άδα στόπερ στην άμυνα κάτι που του αρέσει να επιλέγει συχνά στην προπονητική του καριέρα.

Κι έρχεται το πρώτο ματς και προτιμάει Τικίνιο από Ελ Αραμπί και βάζει Μαντί κάτι σαν 10άρι. Κι έρχεται το πρώτο ματς και βάζει τον Κούντε και δεν τον είδαμε να... βγάζει και μάτια με την απόδοσή του. Το πάλεψε αλλά ως εκεί... Τελικά, όπως αποδεικνύεται, κάτι έβλεπε και ο Μαρτίνς κάτι είδε και ο Κορμπεράν τα ίδια θα έβλεπε και ο Αντσελότι αν έρχονταν. Δεν έχουν όλοι τάσεις αυτοκαταστροφής αλλά, σε αντίθεση με όλους μας, γνωρίζουν δεδομένα από τις προπονήσεις που είναι σημαντικά. Και με βάση όλα όσα είδε στις προπονήσεις φαντάζομαι έβγαλε 11άδα και ο Κορμπεράν ο οποίος μέχρι και τον Μπουχαλάκη πρώτο για ζέσταμα σήκωσε αν και τελικά δεν τον έβαλε στο γήπεδο.

Όσον αφορά σ' αυτό καθαυτό το ματς του Ολυμπιακού με την Σλόβαν, νομίζω δεν γίναμε σοφότεροι. Είναι γνωστά τα στοιχεία που λείπουν από τον Ολυμπιακό, ειδικά στα φτερά της επίθεσης όπου παίζει αναγκαστικά ο Ζίνκερναγκελ (και είναι φανερό ότι δεν έχει την ταχύτητα για να παίζει στα πλάγια) και ο Μασούρας είναι ντεφορμέ. Παρεμπιπτόντως, απορώ τι στην ευχή σκέφτηκαν ότι θα προσφέρουν εκείνοι που αποδοκίμασαν τον Γιώργο κατά την αλλαγή του. Ότι είναι ντεφορμέ, όπως όλη η ομάδα, το ξέρουμε. Να αποδοκιμάζεις στο κακό του φεγγάρι ωστόσο έναν από τους πιο συνεπείς και με μεγάλη προσφορά παίκτες της τελευταίας 3ετίας είναι επιεικώς λάθος, χαζό και άδικο. Μπήκε για λίγο ο Γκάρι μετά από τόση μεγάλη απουσία λόγω του τραυματισμού εξαιτίας του οποίου έχασε όλη την προετοιμασία και αμέσως «φάνηκε», λες και... άνοιξαν τα φτερά του Ολυμπιακού. Λίγο έλειψε να σκοράρει μάλιστα ένα λεπτό μετά την είσοδό του!

Ούτε με τη (μεγαλύτερη σε σχέση με τον Μασούρα) αποδοκιμασία του Μαντί συμφωνώ γιατί επίσης δεν βοηθάει ούτε τον παίκτη ούτε την ομάδα. Δε χρειάζεται το κοινό να δείξει τη δυσαρέσκειά του έτσι για την κακή εικόνα του Καμαρά. Ο Ολυμπιακός ο ίδιος είναι προβληματισμένος με την εικόνα του παίκτη εδώ και ένα χρόνο, δε χρειάζεται συστάσεις ή υποδείξεις για το ποιός είναι σε καλή κατάσταση και ποιός όχι. Το ζητούμενο για τον Καμαρά και τον Ολυμπιακό είναι να βρεθεί μια λύση και πιθανώς αυτή να είναι να πάει ο παίκτης κάπου αλλού για να αλλάξει αέρα και να βρει μια νέα αγωνιστική πρόκληση.

Για να μην το κουράζουμε, ο Ολυμπιακός δεν θα αρχίσει να... πετάει από τη μια στιγμή στην άλλη. Θέλει συγκεκριμένες προσθήκες και ειδικά αναβάθμιση στα φτερά ενώ περιμένουμε με αγωνία τι θα δώσει ο Χουάνγκ.

ΥΓ: Δε χωράει αμφιβολία ότι ο Σωκράτης την... πάτησε σαν άγουρο ταλέντο στη φάση του γκολ της Σλόβαν, χειρίστηκε πολύ λάθος τη φάση είτε γιατί την υποτίμησε είτε γιατί έκανε κακό υπολογισμό. Από την άλλη, ΟΚ, το... τερμάτισε πολύς κόσμος σε σχόλια και γι' αυτόν και για τον Μανωλά.

ΥΓ2: Ο Τικίνιο ήταν νομίζω ο καλύτερος του α' ημιχρόνου, κάτι ψηλές «σκοτωμένες» μπάλες τις υποδέχονταν τέλεια με αντίπαλο στην πλάτη και στο 7' μάλιστα, αν ο Μασούρας έκανε το απλό και δεν σούταρε πολύ άουτ, θα είχε ασίστ στο ενεργητικό του ο Βραζιλιάνος. Είναι μεγάλη μαγκιά αυτό που κάνει. Εν μέσω τόσου θορύβου γύρω του και με τόσο σοβαρό ενδιαφέρον για 'κείνον, στα ματς να είναι τόσο προσηλωμένος, σοβαρός και μαχητικός.
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τους… εξέθεσε ο Ελ Αραμπί - Τέλος με Καμαρά, πέντε μεταγραφές - Μόνο αν τα αλλάξει όλα ο Κορμπεράν! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags