Facebook Pixel Απόλλων Λεμεσού - Ολυμπιακός: Ακόμα... χάνει ευκαιρίες! Ο βελτιωμένος Ολυμπιακός μπορούσε τη νίκη - Μάγεψε ο Χουάνγκ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-18 22:00:00

Ακόμα... χάνει ευκαιρίες! Ο βελτιωμένος Ολυμπιακός μπορούσε τη νίκη - Μάγεψε ο Χουάνγκ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ακόμα... χάνει ευκαιρίες! Ο βελτιωμένος Ολυμπιακός μπορούσε τη νίκη - Μάγεψε ο Χουάνγκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ερυθρόλευκοι έμειναν στο 1-1 με τον Απόλλωνα Λεμεσού, σε  ένα ματς που θα μπορούσαν να κερδίσουν εάν εκμεταλλεύονταν τις αρκετές κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Κορυφαίος και σκόρερ στο ντεμπούτο του ο Χουάνγκ, μοιραίος ο Ελ Αραμπί.

Ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο Φάληρο (25/8) άφησαν Απόλλων Λεμεσού και Ολυμπιακός, που αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στη Λευκωσία.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν δοκάρι με τον Κούντε στο 17' και έμειναν πίσω στο σκορ με τυχερό γκολ του Γιάνγκα, αλλά ισοφάρισαν στο 29' με τον Χουάνγκ, ο οποίος έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό και ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, όμως τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 65'.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αλλά ο Ελ Αραμπί και ο Χουάνγκ δεν βρήκαν στόχο σε κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν απέφυγε την... αυτοκτονία στο 90+5', όταν ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Χέντι για τον Απόλλωνα.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης συμπεριλαμβάνεται το ντεμπούτο του Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε, με τον Αμερικανό άσο να μπαίνει ως αλλαγή στη θέση του Ζινκερνάγκελ στο 79', αλλά να μην κατάφερνει να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Κάρλος Κορμπεράν παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1 και αρκετές εκπλήξεις στην ενδεκάδα. Ο Βατσλίκ κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπα και Σισέ να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Άβιλα να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό. Εμβιλά και Κούντε έπαιξαν ως δίδυμο στον άξονα και μπροστά τους κινήθηκε ο Χουάνγκ. Ο Ραντζέλοβιτς ήταν στο δεξί άκρο, ο Ζινκερνάγκελ στο αριστερό και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Με σχηματισμό 4-4-2 αγωνίστηκε ο Απόλλων Λεμεσού του Νταβίντ Καταλά. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιοβάνοβιτς, με τετράδα στην άμυνα τους Καμπράλ, Πεϊμπερνές, Ρομπέρζ και Καμάς, από δεξιά προς αριστερά. Κυριάκου και Κολ αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Φέλιξ στα δεξιά μεσαίας γραμμής και τον Πίττα στα αριστερά. Ντιγκινί και Γιάνγκα έπαιξαν στην επίθεση της κυπριακής ομάδας.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός είχε τις δύο πρώτες... υποψίες ευκαιριών στο ματς, με ένα σουτ Ραντζέλοβιτς να φεύγει άουτ στο 3', ενώ το σουτ του Εμβιλά στο 8' είχε την ίδια κατάληξη, έπειτα από φάση διαρκείας. Ο Απόλλων εμφανίστηκε επιθετικά στο 10ο λεπτό και μάλιστα βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ του Πίττα με κοντινή προβολή ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε εξαιρετικά άτυχος στη συνέχεια, καθώς θα μπορούσε να προηγηθεί, όμως τελικά βρέθηκε πίσω στο σκορ... από το πουθενά. Στο 17' ο Κούντε δοκίμασε τα πόδια του απο πολύ μακρινή απόσταση και έπιασε ένα τρομερό σουτ, που σταμάτησε στο δοκάρι. Δευτερόλεπτα αργότερα, στο 18', ο Κολ επιχείρησε ένα αδύναμο σουτ, το οποίο κόντραρε στον Σισέ, με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στον Γιανγκά και αυτός να κάνει το 1-0 για τον Απόλλωνα, νικώντας τον Βατσλίκ σε τετ α τετ.

Ένα μακρινό σουτ του Πίττα στο 26' κατέληξε άουτ δίχως να προβληματίσει τον Βατσλίκ και στο 29' ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση. Σκόρερ ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης των Πειραιωτών στο πρώτο μέρος, ο Χουάνγκ. Έπειτα από πάσα του Ρέαμπτσιουκ, ο Νοτιοκορεάτης έκανε όμορφο κοντρόλ και πάτησε περιοχή, πλασάροντας εύστοχα τον Γιοβάνοβιτς με το αριστερό και συνδυάζοντας με γκολ το ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε ψυχολογικά μετά την άμεση ισοφάριση και έγινε πιο επιθετικός στο ματς. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ωστόσο ορισμένες ημιτελείς ενέργειες, απειλώντας κυρίως με σέντρες προς τον Ελ Αραμπί. Μία από αυτές έφτασε στο κεφάλι του Μαροκινού επιθετικού, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ από καλή θέση, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου (43').

Εντελώς διαφορετική εικόνα είχε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, χτυπώντας στην αντεπίθεση την προβληματική άμυνα του Απόλλωνα, όμως δεν μπορούσε με τίποτα να εκμεταλλευτεί τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε.

Στο 54' ο Χουάνγκ βρήκε τον Ραντζέλοβιτς και αυτός έβγαλε τετ α τετ τον Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό να χάνει το κοντρόλ και μαζί ένα... σίγουρο γκολ. Στο 55' ήταν και πάλι ο εντυπωσιακός Χουάνγκ που δημιούργησε ακόμα μια ευκαιρία, καθώς μπήκε στη μεγάλη περιοχή μετά από "1-2" με τον Ζινκερνάγκελ και γύρισε παράλληλα προς τη μικρή, με τους αμυντικούς του Απόλλωνα να κάνουν σωτήρια επέμβαση την τελευταία στιγμή.

Στο 56' και στο 57' ο Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα άουτ σε κοντινή κεφαλιά και τετ α τετ αντίστοιχα. Σε αμφότερες τις φάσεις ο Μαροκινός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ωστόσο τα άστοχα τελειώματά του με την εστία... πιάτο, έδειξαν ξεκάθαρα ότι η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του 54' είχε "χαλάσει" το μυαλό του.

Στο 64' ο Ελ Αραμπί πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Χουάνγκ, ο οποίος έφτασε με υπερπροσπάθεια την μπάλα και δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιοβάνοβιτς με προβολή. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο Νοτιοκορεάτης τραυματίστηκε και έγινε αμέσως αναγκαστική αλλαγή, με τον Ολυμπιακό να χάνει τον πιο δραστήριο παίκτη του!

Η αποχώρηση του Χουάνγκ από τον αγωνιστικό χώρο δημιούργησε θέμα στον Ολυμπιακό, ο οποίος έπαψε να βρίσκει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή, αφού ούτε ο Αγκιμπού Καμαρά (που μπήκε ως αλλαγή) ούτε κανείς άλλος μπόρεσε να έχει την επιρροή που ασκούσε ο Νοτιοκορεάτης στο δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας της ομάδας του. Ο Κορμπεράν ανακάτεψε την τράπουλα και στο 79' άλλαξε τους ακραίους του, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Ντε Λα Φουέντε (ντεμπούτο για τον Αμερικανό) και Βρουσάι αντί των Ζινκερνάγκελ και Ραντζέλοβιτς.

Οι αλλαγές δεν προσέφεραν κάτι στον Ολυμπιακό, ενώ ο Απόλλωνας από την πλευρά του αδυνατούσε να απειλήσει και όλα έδειχναν ότι οδεύαμε σε ένα φινάλε δίχως... δράματα. Κάτι που τελικά διαψεύστηκε στο 90+5', όταν ο Χέντι έφυγε τετ α τετ με τον Βατσλίκ και τον πλάσαρε εύστοχα, αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ!

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Απόλλων Λεμεσού (Νταβίδ Καταλά / 4-4-2): Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Πεϊμπερνές, Ρομπέρζ, Καμάς, Φέλιξ, Κυριάκου (60' Μπα), Κολ, Πίττας, Γιάνγκα (60' Σαχάρ), Ντιγκινί (74' Χέντι).
Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν / 4-2-3-1): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα, Άβιλα, Κούντε (92' Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Ζίνκερναγκελ (79' Ντε Λα Φουέντε), Χουάνγκ (66' Α. Καμαρά), Ραντζέλοβιτς (79' Βρουσάι), Ελ Αραμπί (66' Χασάν).
 

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags