Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: "Χοντρό παιχνίδι" Αουγκούστο με ΠΑΟΚ - Νέος... Πλάνιτς για ΑΕΚ - "Ψηστήρι" Mr Survivor σε Πέλκα!
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-01 13:00:00

"Χοντρό παιχνίδι" Αουγκούστο με ΠΑΟΚ - Νέος... Πλάνιτς για ΑΕΚ - "Ψηστήρι" Mr Survivor σε Πέλκα!

Οι Μιχείες
"Χοντρό παιχνίδι" Αουγκούστο με ΠΑΟΚ - Νέος... Πλάνιτς για ΑΕΚ - "Ψηστήρι" Mr Survivor σε Πέλκα!

Ποια η διαφορά του Ντάγκλας με τον Δικέφαλο και το restart του Δώνη! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τη μεταγραφή του Δημήτρη Πέλκα στην Αγγλία, για την οικονομική διαφορά του Βραζιλιάνου άσου με τον Δικέφαλο για το νέο συμβόλαιο και το μεγάλο γραφείο μάνατζερ που έριξε... άκυρο στην Ένωση κι έκλεισε σούπερ deal με τον Ολυμπιακό.

Ο Ευαγγελιστής ασχολείται με το παρασκήνιο δυο μεταγραφών "ομόσταβλων" Ελλήνων παικτών που έκλεισαν την ίδια ημέρα (χθες), για τα ποσά που "παίζουν" στην ανανέωση του Ντάγκλας Αγκούστο, για τον... "Πλάνιτς της επίθεσης" στην ΑΕΚ και για την διαφορετική αντιμετώπιση από πλευράς Stellar σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό και την υπόθεση Μπιέλ.

1/ΠΕΛΚΑΣ: ολοκληρώθηκε χθες η μεταγραφή του απο την Φενέρ του Αλι Κοτς στην Χαλ του Ατζούν Ιλιτζαλί! Με την παρουσία και του ατζέντη του, Πολ Κουτσολιάκου, στην Αγγλία για τις υπογραφές. Ο Δημητρης Πέλκας έτσι θα παίζει  πλέον στο ίδιο πρωτάθλημα, ως αντίπαλος, με τον πρώην συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ και κολλητό του, Δημήτρη Γιαννούλη. Αν και στον 29χρονο Έλληνα μέσο πήρε αρκετό χρόνο μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να πειστεί και να αφήσει την αγαπημένη του Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πάει στο Χαλ και να αγωνιστεί στην "σκληροτράχηλη" και δύσκολη Τσάμπιονσιπ. Ο Mr Survivor, εδώ και λίγους μήνες νέος ιδιοκτήτης του αγγλικού κλαμπ ήταν (και παραμένει) οπαδός/μέλος της Φενέρ, έχοντας μάλιστα κτίσει  σούπερ φιλική σχέση και με τον Πέλκα. Παρόλα αυτά χρειάστηκε... ψηστήρι πλέον του μήνα μέχρι να αποφασίσει ο Πέλκας να παίξει για την Χαλ. Κατι λέει ασφαλώς αυτό. ¨Όπως και το τάιμινγκ, δηλαδή στην εκπνοή του Αυγούστου, όταν πλέον ο Δημήτρης Πέλκας προφανώς εξάντλησε κάθε περιθώριο στην Φενέρ αλλά ο κόουτς Ζεσούς δεν τον έβλεπε, οπότε αν έμενε θα ήταν στην ουσία... ανενεργός. Και αυτό ενώ ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής της Φενέρ, Μπράνκο, είχε πολύ καλή άποψη για την αξία του Πέλκα, με τον οποίος άλλωστε είχαν ξανασυνεργαστεί στον ΠΑΟΚ...

2/ΠΕΛΚΑΣ: το συμβόλαιο στην Φενέρ, για την τρίτη χρονιά, προέβλεπε καθαρές αποδοχές  plus του 1.000.000 ευρώ συν μπόνους. Σύμφωνα  πάντως με την τουρκική μανατζερική πιάτσα στην Χαλ  θα πάρει περισσότερα/επιπλέον χρήματα. Κάτι σαν δωράκι δηλαδή από τον Ατζούν για να πάει. Θεωρητικά το συμβόλαιο του Πέλκα τελειώνει το καλοκαίρι του 2023. Μόνο που για να μείνει ελεύθερος θα πρέπει η Φενέρ να μην ενεργοποιήσει την οψ ιόν επέκτασης του για ακόμη ένα χρόνο, ως το 2024, που διατηρεί και είναι δική της.

3/ΔΩΝΗΣ: με το που γράφτηκε στην Γαλλία και έγινε η αναπαραγωγή εδώ και στην Κύπρο, πως ενδιαφέρει τους πρωταθλητές Ελλάδας, επισπεύθηκαν οι διαδικασίες και έκλεισε  εντός 48ωρου στον ΑΠΟΕΛ. Βοήθησαν δηλαδή εμμέσως οι "ερυθρόλευκοι" για να υπάρξει down deal με το κυπριακό κλαμπ, σε μια υπόθεση που "δουλευόταν" περίπου ένα 10ημερο αλλά είχε φινάλε ...άψε σβήσε.. Ο Τάσος Δώνης πήγε δανεικός απο την Ρεμς, με τον ΑΠΟΕΛ να του πληρώνει περίπου το 40% των αποδοχών του στην γαλλική ομάδα. Στην Κύπρο κάνουν λόγο για 300 με 350 χιλιάρικα, οπότε έχει "τσοντάρει" και η Ρεμς. Ο "Θρύλος" της Κύπρου αυτό το καλοκαίρι μεταγραφικά επένδυσε και σε έμπειρους Σουπερλιγκάτους παίκτες, όπως οι Βιγαφάνες/Κρέσπο/Ντάλσιο. Οσον αφορά στον Τάσο,  ψάχνει επειγόντως ένα restart στην καριέρα του, η οποία ομολογουμένως έχει κάνει... βουτιά. Τουλάχιστον πάει σε μια ομάδα που θα τον προσέξουν  και στην οποία το επώνυμο Δωνης είναι δημοφιλές αφού ο πατέρας του, κόουτς Γιώργος, είναι από τους πλέον πετυχημένους προπονητές στην ιστορία του κλαμπ (με τίτλο αλλά και συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ).

4/ΔΩΝΗΣ: ο Τάσος μανατζερικά ανήκει στην Rogon, το μεγάλο γερμανικό Γραφείο όπου συνέταιρος είναι και ο Πολ Κουτσολιάκος. Μάλιστα κατά σύμπτωση την ίδια ημέρα (χθες)  που ανακοινώθηκε ο δανεισμός του από τον ΑΠΟΕΛ,  "τελείωσε" και ο δανεισμός του Πέλκα στην Χαλ (είναι "ομόσταβλος" με τον Δώνη)!! Βέβαια τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα κυκλοφορεί rumors που θέλει και τον Ζήση Βρύζα να έχει εμπλακεί στο εν λόγω deal...

5/ΝΤΑΓΚΛΑΣ ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ:  στην στήλη... έφτασαν νεότερα, για την ακρίβεια τα... ποσά που κυκλοφορούν για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ.  Ο Βραζιλιάνος μέσος φέρεται να ζητάει ένα που θα τον κατατάσσει στο μισθολογικό τοπ 5. Ουσιαστικά θέλει συμβόλαιο που να προσεγγίζει τις αποδοχές των Ζίφκοβιτς, Ινγκανσον, Κούρτιτς. Δηλαδή ετήσιες αποδοχές plus του 1.000.000. Τώρα παίρνει κοντά στις 650.000. Και πρόθεση του ΠΑΟΚ είναι να του δώσει 800 με 850.000 ευρώ. Οπότε θα γίνει "παιχνίδι"...

6/ΣΟΡΙ ΚΑΜΠΑ: ο 27χρονος απο την Γουινέα σέντερ φορ της Μίντιλαντ,όντως έπαιξε δυνατά στα μεταγραφικά της ΑΕΚ. Σε δυο μάλιστα διαφορετικές περιόδους,πριν απο ένα μήνα και κυρίως πριν απο περίπου μια εβδομάδα. Κάποιοι μάλιστα στην πιάτσα - ίσως λίγο ή πολύ υπερβολικοί - να χαρακτηρίζουν την υπόθεση Κάμπα ... "Πλάνιτς της επίθεσης" για την ΑΕΚ! Ο  ύψους  1.90 Κάμπα για το "κιτρινόμαυρο" σκάουτινγκ είναι ένα στυλ Τσούμπα Ακπομ, που το έχει όμως, περισσότερο με το γκολΚαι ήταν μια υπόθεση που την χειρίστηκαν οι ΓΙάννης Παπαδόπουλος/Παναγιώτης Κονέ. Ο φορ της Μίντιλαντ που ήδη μέσα στην σεζόν μετράει 11 ματς/2 γκολ/3 ασίστ και έχει σημερινή χρηματιστηριακή αξία 2.500.000 ευρώ, δεν πρόκειται να έρθει στην ΑΕΚ. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο!! Είναι δε ο δεύτερος παίκτης/πελάτης του κορυφαίου αγγλικού μανατζερικού Γραφείου, ICM Stellar, που αυτό το καλοκαίρι απασχόλησε την ΑΕΚ. Ο πρώτος ήταν τον Ιούνιο ο Σάμου Καστιγιέχο, ως παίκτης της Μίλαν, πρίν μείνει ελεύθερος και καταλήξει στην Βαλένθια. Παρεμπιπτόντως στην Stellar είναι και ο Κριχόβιακ, που δεν παρέμεινε στην ΑΕΚ. Μιας κι αναφερθήκαμε στην Stellar, από την μία δεν κάνει το deal του Καμπα στην ΑΕΚ κι απο την άλλη κανει το super deal του Μπιέλ στον Ολυμπιακό! Η μεγάλη διαφορά  στην κατάληξη που είχε  να κάνει με δυο Μπιγκοφοράτες ελληνικές ομάδες, δυο ομόσταβλων παικτών που αγωνίζονταν στην Δανία. Και ο νόων νοείτο...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10αρι που θα ξεσηκώσει την Τούμπα - "Φαντεζί παίκτης, ανώτερος του Φερνάντες - Τον πλήρωσε ο Άγιαξ"!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags