Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: "Κόλαση" με Σιδηρόπουλο, στον… αέρα το ντέρμπι - Έξαλλοι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Μαρινάκης - Στην UEFA ο ΠΑΟ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-08 13:37:00

"Κόλαση" με Σιδηρόπουλο, στον… αέρα το ντέρμπι - Έξαλλοι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Μαρινάκης - Στην UEFA ο ΠΑΟ!

Sportdog Team
"Κόλαση" με Σιδηρόπουλο, στον… αέρα το ντέρμπι - Έξαλλοι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Μαρινάκης - Στην UEFA ο ΠΑΟ!

Τρομερές αντιδράσεις και πιθανή αναβολή του αγώνα της Κυριακής. Οι δύο Δικέφαλοι έβγαλαν ήδη ανακοίνωση και ζητούν ξένο διαιτητή, οι Πράσινοι θα ενημερώσουν την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μετέφερε τον εκνευρισμό του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ!

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Απίστευτο μπάχαλο έχει προκληθεί μετά τον ορισμό από την ΚΕΔ του Τάσου Σιδηρόπουλου για το κυριακάτικο (11/9) ντέρμπι στη Λεωφόρο, για την 4η αγωνιστική της Super League.

Αρχικά, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος διαχώρισε τη θέση του με τον εν λόγω ορισμό, ζητώντας αλλαγή του Έλληνα διαιτητή και ορισμό ξένου στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ.

"Σχετικά με τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Α.Ε.Κ. για την 4η αγωνιστική της Super League 1, ούτε εγώ προσωπικά ούτε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συνολικά, είχαμε την οποιαδήποτε γνώση ή σχέση.

Πρόκειται αποκλειστικά για απόφαση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) η οποία με βάση το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. και τις συστάσεις της Ολιστικής Μελέτης λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα, άρα έχει και τη σχετική ευθύνη για τον συγκεκριμένο ορισμό", ήταν η θέση του Τάκη Μπαλτάκου.

Εν συνεχεία, τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και ο Μάκης Γκαγκάτσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τον εν λόγω ορισμό, ζητώντας γενικά στα ντέρμπι ξένους διαιτητές, ενώ από πλευράς Ολυμπιακού γινόταν λόγος ακόμα και για διακοπή του πρωταθλήματος.

«Σήμερα τίναξες το πρωτάθλημα στον αέρα. Καμιά αγωνιστική δε θα γίνει αν δεν το πάρεις πίσω και αν δεν συμφωνήσετε με την ομόφωνη απόφαση της Superleague ότι σε παιχνίδια των 5 μεταξύ τους, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη θα ορίζονται μόνο ξένοι διαιτητές», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης στον πρόεδρο της ΕΠΟ.

«Εμείς σαν ΠΑΟΚ και ο κύριος Σαββίδης έχουμε γνωστοποιήσει ότι είμαστε υπέρ των ξένων διαιτητών σε όλα τα ντέρμπι», είπε κατά τη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ο διευθύνων σύμβουλος του Δικεφάλου του Βορρά, Μάκης Γκαγκάτσης, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι είναι κατά οποιαδήποτε σκέψης διακοπής του πρωταθλήματος εξαιτίας αυτού του ζητήματος.

Μάλιστα, σχολίασε την απόφαση του αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ: «Εφόσον έχουμε συμφωνήσει να μπαίνουν ξένοι, είναι ακατανόητο. Η μία ή η άλλη πλευρά μπορεί την Κυριακή το βράδυ να ασχολείται με τη διαιτησία».

Με την σειρά του ο Παναθηναϊκός έχει ενημερώσει την UEFA για τον ορισμό του Σιδηρόπουλου, και έβγαλε την δική του αντίδραση/ανακοίνωση, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ ανέφερε ότι στοχοποιήθηκε άμεσα η ομάδα της, κάνοντας κι αυτή λόγο για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι.

«Αν υποτίθεται πως βράζουν ο ΟΣΦΠ, ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ για το θέμα με τον διαιτητή του ντέρμπι, η ΑΕΚ βράζει περισσότερο απ όλους. Γιατί από χθες παρακολουθούμε μια απίστευτη ιστορία με διαρροές σε συγκεκριμένα Μέσα για ορισμούς διαιτητών, για τους οποίους αρχίζει άμεσα οργανωμένο bullying, οι οποίοι στη συνέχεια επιβεβαιώνονται (!) και μετά ξεκινάει εκστρατεία στοχοποίησης της ΑΕΚ έμμεσα. Με εμάς από την αρχή να περιμένουμε ορισμό ξένου διαιτητή! Θα υπάρξει και συνέχεια από πλευράς μας», λέει η Ένωση.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε πως:

«Επί της αρχής η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιθυμεί να στηρίξει το θεσμό της ελληνικής διαιτησίας, εφόσον πρώτα μπουν γερά θεμέλια με τη συνδρομή της επιτροπείας των τελευταίων ετών από τις διεθνείς ομοσπονδίες.

Όμως, αιφνιδιαστικές αλλαγές και επιλογές, όπως αυτή του ορισμού Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, δίνουν τροφή στην καχυποψία και στην παθογένεια, είναι δε αδιανόητο να προκύπτουν δίχως προηγούμενη διαβούλευση όλων των θεσμικών φορέων.

Η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θεώρησε από την πρώτη στιγμή δεδομένη και επιβεβλημένη την αλλαγή διαιτητή και τον ορισμό ξένου ρέφερι για το ντέρμπι της Κυριακής και εκφράζει την ικανοποίηση της, γιατί οι αντιδράσεις της -από το απόγευμα της Τετάρτης- προς όλες τις κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της ΕΠΟ, κ. Μπαλτάκου, έφεραν αποτέλεσμα και εν τέλει επικράτησε το αυτονόητο».

Θεωρείται λοιπόν δεδομένο ότι ο διαιτητής του ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ θα αλλάξει, ωστόσο ακόμα το παιχνίδι είναι στον... αέρα, καθώς αν η ΚΕΔ δεν καταφέρει να βρει ξένο ρέφερι τις επόμενες ώρες, τότε η αναμέτρηση θα αναβληθεί και ίσως μετατεθεί για 1-2 μέρες αργότερα, αφού οι δύο ομάδες δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξέσπασμα Νικολογιάννη για Σιδηρόπουλο - Έκραζε on air στον ΣΠΟΡFM - "Δεν παίζεις με ίσους όρους"

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags