Facebook Pixel Ολυμπιακός - Βόλος: Ολυμπιακός σε βαθιά κρίση - Ο Ελ Αραμπί τον έσωσε από κάζο - "Άχαστο" Ντε Λα Φουέντε στο 95’!
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-11 20:30:00

Ολυμπιακός σε βαθιά κρίση - Ο Ελ Αραμπί τον έσωσε από κάζο - "Άχαστο" Ντε Λα Φουέντε στο 95’!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ολυμπιακός σε βαθιά κρίση - Ο Ελ Αραμπί τον έσωσε από κάζο - "Άχαστο" Ντε Λα Φουέντε στο 95’!

Οι Ερυθρόλευκοι προβλημάτισαν, είδαν τον Ελ Αραμπί να έρχεται από τον πάγκο και να ισοφαρίζει, έστειλαν την μπάλα δύο φορές στο δοκάρι και έμειναν στο 1-1 με τον Βόλο στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε τη δεύτερη φετινή απώλεια βαθμών του στη Super League, μένοντας στο 1-1 με τον εξαιρετικό Βόλο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ο Βόλος προηγήθηκε με φοβερό γκολ του Οζέγκοβιτς με "τακουνάκι" στο 29', με τον Ολυμπιακό να βελτιώνεται στο δεύτερο ημίχρονο μετά τις αλλαγές του Κορμπεράν και, τον Κούντε να σημεδεύει το δοκάρι στο 71' και τον Ελ Αραμπί να ισοφαρίζει στο 76'.

Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά αλλά ο Ντε Λα Φουέντε αποδείχθηκε μοιραίος για τους Ερυθρολεύκους. Ο Αμερικανός εξτρέμ αστόχησε σε τετ α τετ στο 88', ενώ στο 90+5' έστειλε την μπάλα στο δοκάρι όντας ολομόναχος στη μικρή περιοχή!

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στους 8 βαθμούς, όμως παραμένει έναν πόντο πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, που έχει ματς λιγότερο (κόντρα στην ΑΕΚ στις 21:30). Όσο για τον Βόλο, έφτασε τους 5 βαθμούς.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Κάρλος Κορμπεράν παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Βατσλίκ, με δίδυμο στόπερ τους Παπασταθόπουλο και Μπα, δεξί μπακ τον Βρσάλικο και αριστερό τον Ρέαμπτσιουκ. Εμβιλά και Κούντε πήραν θέση στον άξονα και μπροστά τους κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο ο Βαλμπουενά. Στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής ήταν ο Μπόουλερ, στο αριστερό ο Μασούρας και στην κορυφή της επίθεσης ο Χουάνγκ Ουί-Τζο.

Με ανάλογο σχηματισμό (4-2-3-1) αγωνίστηκε και ο Βόλος του Κώστα Μπράτσου. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κλέιμαν, ενώ οι Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ και Λούνα συνέθεσαν την αμυντική τετράδα, από δεξιά προς αριστερά. Τσοκάνης και Μπαριέντος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με την τριάδα των Μεσκίδα, Φερνάντες, Ντέλετιτς να πλαισιώνει τον σέντερ φορ, Οζέγκοβιτς.

Το ματς

Έχοντας ως στόχο να βρει ένα γρήγορο γκολ, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση. Μόλις στο 3' ο Εμβιλά υποχρέωσε τον Κλέιμαν σε δύσκολη απόκρουση με δυνατό σουτ, ενώ στο 6' ο Μπόουλερ απέφυγε ωραία τον Λούνα από τα δεξιά και μπήκε στην περιοχή όμως έκανε κακό τελείωμα από πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ο Μπόουλερ ήταν δραστήριος στο πρώτο τέταρτο του ματς και στο 10' πέρασε ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας, με τον Κλέιμαν όμως να βγαίνει εγκαίρως από την εστία του και να διώχνει προ του Χουάνγκ.

Στο 19' ο Βόλος είχε την πρώτη καλή στιγμή του στο παιχνίδι, με τον Φερνάντες να πιάνει υπέροχο φαλτσαριστό σουτ και την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Στο 23' ο Βαλμπουενά πλάσαρε από μακρινή απόσταση και βρήκε τον Κλέιμαν σε ετοιμότητα.

Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Βόλος άρχιζε να πατά όλο και καλύτερα στο γήπεδο, έχοντας εξουδετερώσει τα επιθετικά ατού του Ολυμπιακού. Οι Βολιώτες βρήκαν την ευκαιρία να πληγώσουν την ασταθή ερυθρόλευκη άμυνα και πήραν προβάδισμα στο 29'. Ο Φερνάντες έκανε φοβερή ενέργεια από τα δεξιά και... ξάπλωσε τον Ρέαμπτσιουκ στο χορτάρι με εντυπωσιακή ντρίμπλα. Στη συνέχεια πραγματοποίησε συρτή σέντρα και ο Οζέγκοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πανέξυπνο τακουνάκι, συνδυάζοντας το ντεμπούτο του στον Βόλο με ένα καταπληκτικό γκολ!

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 38', όταν ο Εμβιλά δεν κατάφερε για... εκατοστά να πάρει την κεφαλιά στη μικρή περιοχή του Βόλου έπειτα από κόρνερ του Βαλμπουενά και κεφαλιά του Χουάνγκ. Πέραν τούτου όμως, οι Ερυθρόλευκοι έμοιαζαν μπλοκαρισμένοι και προβλέψιμοι, με τον εξαιρετικά διαβασμένο Βόλο να κρατά το μηδέν με σχετική άνεση στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Κάρλος Κορμπεράν δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος και έτσι στην ανάπαυλα έκανε τρεις αλλαγές. Πέρασαν στο παιχνίδι οι Ελ Αραμπί, Μπιέλ και Άβιλα, παίρνοντας τις θέσεις των Χουάνγκ, Μασούρα και Βρσάλικο.

Οι αλλαγές βοήθησαν τους Πειραιώτες να αποκτήσουν επιθετική πνοή και να προβληματίσουν την άμυνα του Βόλου. Στο 51' οι Βαλμπουενά, Μπόουλερ και Μπιέλ συνδυάστηκαν, με τον τελευταία να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα στα χέρια του Κλέιμαν. Στο 54' ο Μπόουλερ δημιούργησε μία ακόμα ευκαιρία, αλλά ο Βαλμπουενά δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει, καθώς σούταρε ελάχιστα άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Στο 71' ο Ολυμπιακός έφτασε μια... ανάσα από την ισοφάριση. Μετά από εξαιρετική σέντρα του Βαλμπουενά, ο Κούντε έκανε κίνηση κρυφού φορ και βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, αλλά αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 76' ο Ελ Αραμπί εξελίχθηκε σε "χρυσή" αλλαγή για τον Ολυμπιακό, καθώς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με αριστερό σουτ στην κίνηση από διαγώνια θέση και ισοφάρισε σε 1-1.

Στα τελευταία λεπτά το γήπεδο... έγειρε, με τους γηπεδούχους να κλείνουν τον Βόλο στα καρέ του και να πιέζουν ασφυκτικά. Στο 78' ο Ντε Λα Φουέντε μπήκε στο παιχνίδι αντί του Βαλμπουενά και είχε την ευκαιρία να σκοράρει στο 88΄, αλλά σούταρε άουτ σε τετ α τετ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπιέλ.

Στο 90+5' έγινε η φάση του αγώνα. Έπειτα από φάση διαρκείας και αναμπουμπούλα στην περιοχή του Βόλου, οι φιλοξενούμενοι σάστισαν και ο Ντε Λα Φουέντε βρέθηκε ολομόναχος στη μικρή περιοχή, όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Βατσλίκ, σπαταλώντας μία ανεπανάληπτη ευκαιρία!

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Βρσάλικο (46' Άβιλα), Εμβιλά, Κούντε, Παπασταθόπουλος, Ουί Τζο Χουάνγκ (46' Αραμπί), Μασούρας (46' Μπιέλ), Μπόουλερ (69' Ροντρίγκες), Μπα, Βαλμπουενά (78' λ.τρ. Ντε Λα Φουέντε) και Ρέαμπτσιουκ.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα, Εσκοβάλ, Σιέλης, Τσοκάνης (78' Μεταξάς), Ντέλετιτς (73' Ματίγια), Μεθκίδα (58' Β. Φερνάντες), Οζέγκοβιτς (85' Πίρινεν(, Π. Φερνάντες και Μπαριέντος (85' Μπατόκιο).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags