Facebook Pixel Champions League: Τεσσάρα η Μπριζ στην Πόρτο! Η Μπάγερν καθάρισε Μπάρτσα-Λεβαντόφσκι – Νίκη για Λίβερπουλ (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-14 00:00:00

Τεσσάρα η Μπριζ στην Πόρτο! Η Μπάγερν καθάρισε Μπάρτσα-Λεβαντόφσκι – Νίκη για Λίβερπουλ (Vid)

Sportdog Team
Τεσσάρα η Μπριζ στην Πόρτο! Η Μπάγερν καθάρισε Μπάρτσα-Λεβαντόφσκι – Νίκη για Λίβερπουλ (Vid)

Βραδιά με πολλά γκολ για το Champions League.

Μπορεί το ενδιαφέρον να ήταν στο Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα λόγω της επιστροφής του Λεβαντόφσκι ως παίκτης των Καταλανών, το μεγάλο ματς έγινε στην Πορτογαλία. Εκεί η Μπριζ έκανε πάρτι επικρατώντας 4-0 της Πόρτο. Η Μπάγερν πάντως πήρε το ματς με 2-0, το ίδιο σκορ με το οποίο επικράτησε η Λεβερκούζεν της Ατλέτικο στο τέλος της αναμέτρησης.

Ωραίο ματς με σπασπένς και εναλλαγή συναισθημάτων είχαμε στο Άνφιλντ, με τη Λίβερπουλ να προηγείται, αλλά να ισοφαρίζεται από τον Άγιαξ, ο οποίος χτύπησε την ανατροπή, αλλά οι Άγγλοι με γκολ στο τέλος πήραν τη νίκη. Νικήτρια έφυγε και από τη Μασσαλία η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κόντρα στη Μαρσέιχ. Δείτε τί έγινε στα ματς:

Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα

Στο πρώτο ματς ως αντίπαλος της Μπάγερν στο Μόναχο, ο Λεβαντόφσκι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα έδειξε πως δεν τον έπιασαν και πολύ οι συναισθηματισμοί. Ο Πολωνός έδειξε τις διαθέσεις του στο 10' και οχτώ λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη στιγμή απέναντι στον Νόιερ, αφού αν και ολομόναχος έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία. Οι Βαυαροί πάντως μετά χτυπήθηκαν από την ατυχία, αφού αντιμετώπισαν πρόβλημα με Παβάρντ με τον Μαζραουί να περνά στη θέση του.

Στο δεύτερο μέερος η Μπαρτσελόνα έχασε απίστευτη χαμένη ευκαιρία με τον Ραφίνια, στο 46', η Μπάγερν, κόντρα στην εικόνα του αγώνα, προγήθηκε στο σκορ, στο 50', με τον Ερνάντεζ να μετουσιώνει σε γκολ την εκτέλεση κόρνερ του Κίμιχ! Οι Καταλανοί έπαθαν ψυχρολουσία.

Μπλόκαραν και το πλήρωσαν ακριβά. Γιατί τέσσερα λεπτά αργότερα. Γιατί ο Σανέ βρήκε χώρο, στην άμυνα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 2-0.  

 
 

Λίβερπουλ-Άγιαξ

Η Λίβερπουλ ευτύχησε να προηγηθεί σχετικά νωρίς, στο 17' με τον Σαλάχ. Ωστόσο ο Άγιαξ βρήκε απάντηση εννέα λεπτά αργότερα με απίστευτο σουτ του Κούντους, που δεν έδωσε περιθώρια αντίδρασης στον Άλισον. Οι Άγγλοι θα μπορούσαν να είχαν πάει στα αποδυτήρια επανακτώντας το προβάδισμα, αλλά η κεφαλιά του Φαν Ντάικ εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα των Ολλανδών.

Στο 74' ο Ματίπ έχασε καλή ευκαιρία με κεφαλιά στο 74' μετά από εκτέλεση κόνρερ του Αλεξάντερ Άρνολντ, με τον Άγιαξ να απαντά ένα λεπτό αργότερα με τον Μπλίντ που έκανε κίνηση στο δεύτερο δοκάρι δέχτηκε πάσα του Τάντιτς, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να κάνει την ανατροπή. Στο 80' μάλιστα ο Καμαντά βρήκε δίχτυα για την Άιντραχτ, αλλά ήταν σε αντικανονική θέση και μετά από εξέταση από τον VAR, το γκολ δεν μέτρησε.

Η Λίβερπουλ όμως βρήκε και άλλο γκολ με τον Ματίπ στο 86, να επαναφέρει το προβάδισμα.

 
 

 

 

Μαρσέιγ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Οι Γάλλοι ήταν αυτοί που ανέλαβαν τον έλεγχο και είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 13' με τον Παγιέ αστόχησε στο 13', είχαν το πάνω χέρι και πίεζαν για να σκοράρουν. Ωστόσο έχασε τη συγκέντρωσή της και στο 43' δέχτηκε γκολ από την Άιντραχτ με τον Λίντστρομ.

 

 

Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης

Ύστερα από ένα στείρο 0-0 στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι παίκτες της Ατλέτικο διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 23' αλλά το VAR, έδειξε ότι δεν είχε συμβεί κάτι μεμπτό, το ματς ξαναπέκτησε ενδιαφέρον στην αρχή του δεύτερου μέρους. Η Λεβερκούζεν έχασε μία διπλή ευκαιρία με Σικ και Χλόσεκ, που σημάδεψαν αμφότεροι το δοκάρι, αλλά από εκεί και πέρα δεν είδαμε κάτι αξιόλογο.

Η γερμανική ομάδα άφησε την έκπληξη για το τέλος. Στο 83' ο Άντριχ άνοιξε το σκορ και τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι πέτυχαν άλλο ένα και καθάρισαν την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πόρτο - Κλαμπ Μπριζ

Οι Βέλγοι προηγήθηκαν των Πορτογάλων στο 15' με τον Γιουτκλά να ευστοχεί στην εκτέλεση του πέναλτι και να κάνει το 1-0 απέναντι στην Πόρτο. Στο 47' η Μπριζ πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Σόουα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την υπόθεση για τους Πορτογάλους. Και δεν έφτανε το 2-0, έφαγε και τρίτο γκολ η Πόρτο, με τον Όλσεν να τελειώνει εντυπωσιακά για το 3-0. Το κερασάκι ήρθε στο 90' με το 4-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

 

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags