Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ντιαντιέ Σαμασέκου: Παίρνει Καντέ ο Ολυμπιακός! Σούπερ κλέφτης – Δεν είναι Εμβιλά – Κόστισε 14 εκατ.Ευρώ
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-16 10:00:00

Πήρε... Καντέ ο Ολυμπιακός! Σούπερ κλέφτης, κόστισε 14 εκατ. - "Διορατικός, γρήγορος, δυναμικός"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πήρε... Καντέ ο Ολυμπιακός! Σούπερ κλέφτης, κόστισε 14 εκατ. - "Διορατικός, γρήγορος, δυναμικός"!

Η ομάδα του Πειραιά αποκτά δύναμη και ταχύτητα στα χαφ με γερμανική σφραγίδα. Το σκαλοπάτι για Πρέμιερ Λιγκ, η έκρηξη που δεν ήρθε και η μεταγραφή στον Πειραιά.

Στην εκπνοή των μεταγραφών των ελευθέρων βρήκε αμυντικό χαφ ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά ήρθε σε συμφωνία με τη Χόφενχαϊμ για τον δανεισμό του Ντιαντιέ Σαμασέκου, ενώ όπως σας πληροφόρισε το Sportdog, το ντιλ περιλαμβάνει πολύ υψηλή οψιόν αγοράς, η οποία μπορεί να ξεπεράσει τα 12.000.000 ευρώ! Ο ποδοσφαιριστής από το Μάλι ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην πατρίδα του, στην τοπική Μπαμακό. Το 2015 μετανάστευσε στην Αυστρία όπου αγωνίστηκε στη Λίφερινγκ, απ' όπου τον αγόρασε η Σάλτσμπουργκ έναντι 300.000 Ευρώ. Τον Αύγουστο του 2020 ήρθε η γερμανική Χόφενχαϊμ και «έσκασε» 14 εκατ.Ευρώ για να τον αποκτήσει.

Ήταν μεγάλη επένδυση για την ομάδα και εκείνος έβλεπε τη Χόφενχαϊμ σαν σκαλοπάτι, για ένα καλύτερο πρωτάθλημα, όπως για παράδειγμα στην Αγγλία.

Την πρώτη χρονιά στη Γερμανία πραγματοποίησε 22 εμφανίσεις με μία ασίστ. Τη σεζόν 2020-2021 έπαιξε σε 37 ματς, έχοντας 3 ασίστ, ενώ την τρίτη σεζόν είχε 25 παιχνίδια με 2 γκολ και 1 ασίστ. Φέτος μέτρησε μέχρι στιγμής 3 παιχνίδια στη Μπουντεσλίγκα.

Μοιάζει με Καντέ της Τσέλσι

Τί έγινε όμως και δεν μπόρεσε να βρει εισιτήριο για το Νησί; «Ουσιαστικά αυτήν την τριετία που ήταν στη Χόφενχαϊμ δεν έκανε την έκρηξη, για να προσελκύσει ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ από το τοπ5 της Μπουντεσλίγκα», απαντά ο αρχισυντάκτης της στοιχηματικής εφημερίδας, «Match Money», Ανέστης Ζαχαράκης, ο οποίος θεωρεί, ότι ο παίκτης έχει παρόμοιο στυλ με τον Καντέ της Τσέλσι.

«Είναι πολύ γρήγορος, πολύ καλός στο ατομικό μαρκάρισμα και δυναμικός με τη μπάλα. Έχει φυσική κατάσταση και πολλά τρεξίματα. Κάνει κάθετο τρέξιμο με τη μπάλα και μπορεί να την κουβαλήσει με ταχύτητα. Έχει αξιοπρεπή πάσα, αλλά δεν έχει τη μακρινή. Δεν είναι... Εμβιλά».

Όπως δείχνουν τα λεγόμενα του γνώστη του γερμανικού ποδοσφαίρου, ο Σαμασέκου είναι ένας ποδοσφαιριστής που διαθέτει όλο το πακέτο και έχει όλες τις προδιαγραφές για να διαπρέψει στην Ελλάδα. Είναι πολύ θετικό ότι έχει γεμάτες χρονιές στην καριέρα του και αγωνιζόταν στην πλειοψηφία των αναμετρήσεων βασικός, ενώ είναι και διεθνής. στην καριέρα του έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα Αυστρίας και 2 Κύπελλα με τη Σάλτσμπουργκ. Επίσης διαθέτει εμπειρία από Ευρώπη, καθότι μετρά 31 αναμετρήσεις στους ομίλους του Europa League.

Γιατί όμως φεύγει από τη Γερμανία, αφού ήταν τόσο καλός ποδοσφαιριστή; «Η Χόφενχαϊμ πήρε τον Γκρίσα Πρέμελ από την Ουνιόν Βερολίνου ( τον οποίο είχε προτείνει τον Δεκέμβριο του 2021 ο ατζέντης του στην ΑΕΚ την εποχή που κοούτσαρε την ομάδα ο Αργύρης Γιαννίκης). Ήθελαν να προωθήσουν και δύο δικούς τους νεαρούς Γερμανούς στα χαφ. Έτσι έμεινε πίσω στο ροτέισον και προσφανώς ο Σαμασέκου ήθελε να βρει χρόνο συμμετοχής. Δεν μπορεί να είναι τέτοιος παίκτης τέτοια επιλογή», υποστηρίζει ο συνάδελφος.

Διορατικός και... κλέφτης

Ποιό είναι το στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει; «Είναι παίκτης διορατικός. Παίζει ανάμεσα στις γραμμές και τις πάσες του αντιπάλου, για να κλέβει μπάλες! Γι'αυτό ήταν κορυφάιος στα κλεψίματα στη Γερμαναία. Στο να κλέβει μπάλες και να ανακτά η ομάδα του κατοχή ήταν άψογος. Σε καταστάσεις πίεσης είναι πολύ καλός σε αυτό το κομμάτι», θεωρεί ο δημοσιογράφος.

Έχει όμως και ένα μειονέκτημα. «Είναι κοντός (1,77 μ.) οπότε δεν βοηθά στο ψηλό παιχνίδι. Και δεν βάζει γκολ», καταλήγει ο Ανέστης Ζαχαράκης.

Το σίγουρο είναι, ότι πρόκειται για μία πολύ δυνατή επιλογή στα χαφ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος παίρνει έναν ποδοσφαιριστή με πολύ καλές περγαμηνές και μπορεί να τον βοηθήσει τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Όλα αυτά βέβαια μένει να φανούν και εντός γηπέδου.

 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζει η μισή 11αδα σε 10 μέρες - Τι φταίνε Μπιέλ-Χάμες για τον Μπα; Μόνο έτσι λύνεται το πρόβλημα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags